13.03.09
11:57
Мисля да си купя кардио уред за вкъщи.Разполагам с максимум 500-550 лева.Чудя се между кростренажор и велоергометър..ще правя сутрин кардио и вечер тренировки.Целта ми от кардио тренировката е да сваля 2-3 килограма,които смятам за излишни и да намаля % подкожни мазнини с минимална загуба на ММ,знам че без никаква няма да стане :) Областите,в които трябва да сваля са коремната и краката,а и като цяло да стегна долната част на тялото и корема. Моля да ме упътите кой уред да взема,прочетох и за двата и си направих извод че Кростренажора е по-добър..абе и аз не знам,кажете вие.Описал съм какъв ефект гоня,така сигурно е по-лесно да се определи,обаче не знам + и - на уредите и затова пускам тема. // Благодаря!
П.С>Моля без коментари от рода на “бягай на вън,така е най-ефективно”,щом съм пуснал тема значи съм мислил достатъчно по въпроса
Аз съм за велоергометър. По-здрави са! За тази сума пари ще си вемеш що годе качествено велоергометър, но НЕ и каествен кростренажор. Вземеш ли паянтов крос, ще си имаш ядове още след половин-една година.
А защо не помислиш и за гребен тренажор - вярно, че в България не са особено популярни, но навън като че ли много тачат този тип кардио
mbarton - ами не знам,не съм чувал нищо за тях,затова ги изключвам като вариант,а и са скъпички.Като чета коментарите си правя извод че като цяло кросовете са по-добрите уреди,но за тази цена немога да си купя свястни.Уредите на Кетлер ги изключвам,поради доста високата им цена(знам че са много качествени,но най-базовите им модели са по 560 лева,немога да си го позволя),затова си избрах по 1 вид кростренажор и велоергометър на фирмата Top Sport,добри в съотношение цена-качество
Кростренажора - 549.00 lv.
Велоергометъра - 584.00 lv.
И двата продукта имат 2 години гаранция и на мен ми изглеждат здрави.Кой да избера?
http://www.sportdepot.bg/products/fitness/home-fitness/veloergometer/1307-veloergometur
13.03.09
15:29
За rowing тренажора да кажа, че лично на мен ми е най-трудно там да постигна и поддържам оптимален пулс, иначе предимството е, че се натоварват всички мускулни групи и ако трябва да разчиташ на него като на единствен прийом за постигане на по-добра физика - добре. Но като чисто кардио аз лично предпочитам крос тренажора, най-лесно вдигам пулса при него, самото натоварване е по-плавно, няма претоварване по ставите, при велото обикновено след 20тата минута гЪзЪ ми се схваща зверски ...
Ами моето скромно мнение за кардиото е че ако трябва да ги степенувам като ефектифност бих ги подредил така:велоенергометър,кростренажъор,бягаща пътека.Първите две си ги имам в къщи ,пътеката ходя в зала да тичам.Колелото е добре -поддържа пулсът,седнал си и е удобно да стискаш постоянно пластините за пулса.лошо е когато ги пуснеш да си избърсеш пота,и после трябва да мине минута докато ти отчете вярно пулса.Крос тренажора си го взех втора ръка-мислех нов но като написъх в гугъла за втора ръка и ми изпадна KETLER VITO XL - за 600лв.Каран една година,смених му всички лагери,не че имаше нужда и газ.Тука е важно да имаш клипс за ухо да ти мери пулса.Щото ръцете ги слагаш на щеките за да движиш и тялото а пластините за пулса са на стойката.Пътеката обаче е друга работа-пулсът не мога да го сваля под 160, направо ме скапва.За пътеката не се хвърляй да си купуваш.Хубава пътека струва над 5000лв.Там където тичам има и хубави и не толкова хубави пътеки и повярвайми има разлика огромна.Не съветвам никой да си купува от ефтините модели пътеки-или зала или да ходят на стадиона да тичат.На по обикновенните пътеки като вдигнеш по голяма скорост за по дълго време и изключват,и като скочиш на платното е по твърда и набива краката.Да не говоря за богатия набор програми на по скъпата и за промяната на наклона .Най добре е да ги сменяш и да въртиш уредите за кардио.Аз едно лято бях само на колелото и усетих как организмът ми привикна към еднообразното натоварване и спря да дафа ефект кардиото.Правя три пъти кардио в седмицата -първо колело,втори път кростренажъор и събота пътека.лошото е че съм почти 90кг.и бая си набивам ставите с това бягане но кардиоефекта от него е страхотен и затова търпя.
Определено за такава сума си вземи ВЕЛО - Кетлер !
x 2
Мнението беше редактирано от малкия113 на 15.03.09 05:49.
14.03.09
22:11
А защо не помислиш и за гребен тренажор - вярно, че в България не са особено популярни, но навън като че ли много тачат този тип кардио
Скъпи са в българия. А инаЧе да земе колелото ;)
Кой от двата да избера(и двата модела са на Кетлер)
http://sportdepot.bg/products/fitness/home-fitness/veloergometer/1307-veloergometur - Kettler Polo S
http://www.onlinetrading.bg/product/veloergometar-kettler-vigo-500.html - Kettler Vigo 500
Аз лично съм за Polo-то,защото гледам преди е било 650 лева а сега е с 100 лева по-малко..,вие за кое сте?
Вземи Полото,по ефтино е и има клипс за ухо,много по удобно вместо постоянно да стискаш дръжките за да ти следи пулса.
Кой от двата да избера(и двата модела са на Кетлер)
http://sportdepot.bg/products/fitness/home-fitness/veloergometer/1307-veloergometur - Kettler Polo S
http://www.onlinetrading.bg/product/veloergometar-kettler-vigo-500.html - Kettler Vigo 500Аз лично съм за Polo-то,защото гледам преди е било 650 лева а сега е с 100 лева по-малко..,вие за кое сте?
Аз съм доволен от кетлер(виго),даже си имам едно вкъщи....дотук 400 часа в/у него (имам го отскоро)и не е изскърцало нито веднъж,а не съм лек :-)