27.03.09
17:42
Здравейте Проблема ми и че едната от перките е мн по голяма от др та тренирам с едни и същи килограмии по едни и същи повторения нещо по специално да правя ?
пробвай упражнения с дъмбели това е в повечето случаи начина да се иправи симетрията защото няма как по силната страна да помага на по слабата
Измисли нещо на кабелите. Така можеш само едната перка да тренираш. Това е само предложение, дори нямам представа дали е добра идея.
Както беше казано по-горе прави с дъмбели - с равна тежест и равен брой повторения. Изоставащата страна ще навакса, пък и всички знаем, че няма пълна симетрия в човешкото тяло ! Не се занимавай с глупости да тренираш само едната страна или да тренираш с различни килограми всяка !
27.03.09
21:11
казано от Borko на 27.03.09, 17:42:
Здравейте Проблема ми и че едната от перките е мн по голяма от др та тренирам с едни и същи килограмии по едни и същи повторения нещо по специално да правя ?
Прай си вси4ко както до ся си направил. Просто по слабата перка не е заякнала.
Според мен просто не може да я стегнеш добре при позиране :)
казано от Thrashmetal на 27.03.09, 19:23:
Измисли нещо на кабелите. Така можеш само едната перка да тренираш. Това е само предложение, дори нямам представа дали е добра идея.
Не, не е добра идея. Може да тренира унилатерално с дъмбели или с кабели, но не само едната перка.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.03.09 21:22.
28.03.09
01:03
Естесвено, че няма да тренира само едната перка. Тренирай си ги и двете с еднаква тежест и равен брой повторения, недей да натоварваш едната повече, това е голяма грешка. Визуалната разлика в перките се дължи най-вече на разликата в размерите на долния латисимус, затова за изравняването е хубаво да наблегнеш на гребането с дъмбели и дърпането на долен скрипец, но с една ръка в подхват. Също можеш да изпълняваш чукчетата не с щанга, а дъмбели.
Мнението беше редактирано от intercitycunt на 28.03.09 01:11.
казано от Borko на 27.03.09, 17:42:
Спокойно и аз съм бил така още в началото като почнах да тренирам ,но се оправих от самосебе си :)