26.03.09
07:55
Колко от вас и на кои състезания по културизъм бодибилдинг или фитнес сте посещавали на живо. На кои състезания сте ходили и как ви се струва нивото по състезанията спрямо това в залите.Като основоположник на темата ше споделя моя опит. Ходил съм на около 20 състезания няколко в София, няколко в Пловдив, в Разград, в Добрич в Казанлък и десетина в Бургас. Сред тези състезания са били квалификации за национален, републикански едно балканско и едно с международно участие. Нивото ми се струва доста добро като за такава малка и подтисната икономически страна. Явно любовта към спорта е доста голяма.
Ходил съм на десетина състезания. Републиканско, Мечката и т.н... Според мен може още да се подобрят нещата в отношение организация и зрелищност на мероприятието.
26.03.09
09:27
Калоян Георгиев съгласен съм с теб лошото е че организацията се поверява на града домакин на това състезание, а хората които го организират не е задължително д аимат опит в тази насока затова стават гафове. Пък и едва ли лесно се организира подобно мероприятие.
Организирането на концерт на Мадона също е трудно - но като гледам хората се справят добре ;) Иначе състезанията трябва да са по-зрелищни, малко повече и като шоу. По-голяма аудитория, повече Пи Ар.
И определено трябва да има репетиции предният ден.. редовно се получават гафове.
26.03.09
09:36
казано от Калоян Георгиев на 26.03.09, 09:33:
Организирането на концерт на Мадона също е трудно - но като гледам хората се справят добре ;) Иначе състезанията трябва да са по-зрелищни, малко повече и като шоу. По-голяма аудитория, повече Пи Ар.
Е няма как да не се справят след като концерта на Мадона им е стотния който организират, опита си казва думата не е като да организираш едно състезание и домакинството в твоя град да е след има няма 20 години. Иначе е трудно да правиш репетиция със състезатели който са на ръба да рухнат на сцената :)
26.03.09
11:22
Друго имаше предвид репетиция,
а не, че едва ли не и състезателите ще бутат истински кила на репетеицията..
и аз съм ходил по състезания (като зрител естествено). основния проблем на този спорт е липсата на пари - организирането на един турнир като мечката изисква толкова нерви( и пари естествено), че евала им правя на организаторите, че не се отказват.
26.03.09
11:27
казано от Finish First на 26.03.09, 11:22:
Друго имаше предвид репетиция,
а не, че едва ли не и състезателите ще бутат истински кила на репетеицията..
Чакай сега на състезанията по културизъм никой не бута никакви кила еее само малко зад сцената. Трудно е да се направи репетиция със състезателите предния ден те тогава незнаят къде се намират дори.
Състезанията в Бг ще дръпнат като качество, когато телевизиите започнат да си плащат за излъчването.
А дотогава трябва повече реклама. Елементаре ПР, дето е думата.
Но, това скоро няма да го бъде - изгониха единствения свестен кадър от федерацията - Румен Николов - Биджи. По-точно той сам си напусна, като му спряха заплатата ...
БФКФ върви по стъпките на тази по силов трибой - от зле, ... на по-зле.
И в двете федерации са се закотвили някакви стари “кадри” (като Меранзов и Ангеловците), които освен да ги съсипват друго неправят. БФСТ вече НЯМА уеб-страница, БФКФ скоро ще я последва.
Гонят се спонсори, а после - пари нямало. Ами откъде да има?
Вижте Румънците - на техния турнир участва Мистър Олимпия.
На нашите - и Митко Димитров не ще да участва - току виж го изкарали втори или пети - според настроението на Организаторите и Съдиите. Защото реално класиране НЯМА - цитирам Крис Кормиър.
Направо шапка им свалям на тези момчета, които имат хъса и нервите да се готвят и да излизат всяка година на сцената тук, в Бг!
Да теглят заеми за да си купят добавки и препарати за една грамота и (ако не пречат на сметките на съдиите) може би дори Медал (който струва 2,50лв - поръчвах си такива за турнирите в залата ми).
Покланям се пред ентусиазма и всеотдайността им!
26.03.09
12:39
mitaka101 лично през годините на състезанията които съм посещавал къде като медия къде като зрител съм се убедил в думите ти. Затова и спрях да ходя, евентуално само на мечката и то защото залата където се провежда е на 100 метра от дома ми. Виждал съм много момчета ощетени от съдии спонсори или какво ли не.Особенно характерно за Пловдивския регион :)
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 26.03.09 12:48.
Нямам предвид самите състезатели да репетират, а самите организатори да го правят.... състезателите може просто да излязат да отработят излизане и т.н... без да позират и да се изтощават. Но не може да пускат на даден състезател чужда музика.
казано от mitaka101 на 26.03.09, 12:36:
Състезанията в Бг ще дръпнат като качество, когато телевизиите започнат да си плащат за излъчването.
Ей това е истината...аз лично съм присъствал само на едно състезание,миналата година републиканското във Варна и бих казал,че въобще не ме грабна като атмосфера и качество на самата организация...всичко е толкова посредствено,че незнам дали ще отида втори път...смея да твърдя,че като изключим факта,че имахме възможност да се снимаме и да вземем автограф от Крис Кормиер,че не си заслужава парите посещението на такова състезание в родна България.
27.03.09
06:40
Републиканското в София 2007 мисля че беше е най-доброто на което съм присъствал.
Иначе съм ходил на доста. И на класически, и на натурални и т.н. Организацията е ужасна. Никога не може да се отцели часа на започване. За такова състезание трябва да отделиш цял ден не защото е толкова дълго, а защото не се знае кога ще започне и кога ще свърши.
Иначе на мен ми е приятно да ги гледам. Сравнително доста хора ходят, но естествено само запознати и то доста запознати с културизма и фитнеса в България.
Всичко това ще се промени, но както много неща в нашата държава(не само в нея) и това зависи от пари.
аз не съм ходил на нито 1.да ми дадате някакъв саит където има списък за мероприятията тази година?
Не си падам по състезания със силен субективен фактор. А и пораждат някаква псевдо конкуренция, която много често води до големи простотии...
29.03.09
17:26
Ами аз се интересувам от 2003та някъде и от тогава до днес съм пропуснал май 2 години на “Мечката” в Бургас. Бил съм и на един семинар с Флекс в София. Имах възможност да ида на Републиканското във Варна (2008), ама не отидох. Това са.
Според мен, както във всички спортове, така и в този (нашия любим), трябва да се трупат почитатели- освен в залите (макар че там нещо регрес има по мое мнение) трябва и по състезанията. Ако може нещо да променят нашите състезатели е просто по-човешки да се държат и да се усмихват повече докато позират. Много ми харесва, че все повече се популяризира и вече малко хора не знаят какво са аминокиселините например или почти всички са чували за Рони Колман.
Вижте, каквото и да си говорим, мое мнение е че колкото повече се опитват състезателите и федерацията да показват отношение и да поощряват хората затова, че са дошли на състезанието- толкова по-добре за спорта. Кеф ми прави като видя някъде някакъв афиш с образа на Митко Димитров (мисля че за corfit някакви курсове имаше разлепени) или онази маняшката снимка дето си е свалил шапката почти да му закрива очите. Имаше и един коледен брой на Олимп, в който на корицата беше пак Митко, само че беше с коледна шапка и носеше един голям чувал, от който изкачаха разни кутии :) Ето затова говоря- малко от чуждестранните трябва да копират.
Има много статии за манията в Южна Калифорния през 70те и 80те - как всички тренират, позират с разни жени на плажа, изнесени лежанки на улицата, разни такива мини-турнирчета на пътя, имаше и една табела до Венис Бийч, ама не си спомням какво пишеше - ама беше нещо яко. Всички са усмихнати на снимките, Арнолд и Франко Колумбо стегнали на плажа до Дейв Дрейпър, или пък как пият приготвени навън шейкове, абе лудница :) В смисъл - трябва да се популяризира и то най-вече тоя мотив- без стероидите, без злобните изражения и без надувки по центъра :lol: Крис Кормиър м/у другото точно тия неща четох, че са му направили кофти впечатление от България. Бил се зарадвал как някакво дете на 8-9 години му извикало по име (естествено таткото му е казал, но е важен жеста). Аз като си заминавах от Мечката 2008 бях отпред и преди да се качи в колата той махна на мен и мой приятел за довиждане и като му казахме бай, той отново спомена че догодина пак ще дойде. Ето затова говоря. Ако това се оправи, мисля че и много хора ще започнат да ходят да гледат състезания, в това число и някои от форума..