Колко от вас са посещавали състезание на живо

26.03.09
07:55

Колко от вас и на кои състезания по културизъм бодибилдинг или фитнес сте посещавали на живо. На кои състезания сте ходили и как ви се струва нивото по състезанията спрямо това в залите.Като основоположник на темата ше споделя моя опит. Ходил съм на около 20 състезания няколко в София, няколко в Пловдив, в Разград, в Добрич в Казанлък и десетина в Бургас. Сред тези състезания са били квалификации за национален, републикански едно балканско и едно с международно участие. Нивото ми се струва доста добро като за такава малка и подтисната икономически страна. Явно любовта към спорта е доста голяма.

26.03.09
09:19

Ходил съм на десетина състезания. Републиканско, Мечката и т.н... Според мен може още да се подобрят нещата в отношение организация и зрелищност на мероприятието.

Калоян Георгиев съгласен съм с теб лошото е че организацията се поверява на града домакин на това състезание, а хората които го организират не е задължително д аимат опит в тази насока затова стават гафове. Пък и едва ли лесно се организира подобно мероприятие.

26.03.09
09:33

Организирането на концерт на Мадона също е трудно - но като гледам хората се справят добре ;) Иначе състезанията трябва да са по-зрелищни, малко повече и като шоу. По-голяма аудитория, повече Пи Ар.

И определено трябва да има репетиции предният ден.. редовно се получават гафове.

казано от Калоян Георгиев на 26.03.09, 09:33:

Организирането на концерт на Мадона също е трудно - но като гледам хората се справят добре ;) Иначе състезанията трябва да са по-зрелищни, малко повече и като шоу. По-голяма аудитория, повече Пи Ар.

Е няма как да не се справят след като концерта на Мадона им е стотния който организират, опита си казва думата не е като да организираш едно състезание и домакинството в твоя град да е след има няма 20 години. Иначе е трудно да правиш репетиция със състезатели който са на ръба да рухнат на сцената :)

26.03.09
11:22

Друго имаше предвид репетиция,
а не, че едва ли не и състезателите ще бутат истински кила на репетеицията..

26.03.09
11:24

и аз съм ходил по състезания (като зрител естествено). основния проблем на този спорт е липсата на пари - организирането на един  турнир като мечката изисква толкова нерви( и пари естествено), че евала им правя на организаторите, че не се отказват.

казано от Finish First на 26.03.09, 11:22:

Друго имаше предвид репетиция,
а не, че едва ли не и състезателите ще бутат истински кила на репетеицията..

Чакай сега на състезанията по културизъм никой не бута никакви кила еее само малко зад сцената. Трудно е да се направи репетиция със състезателите предния ден те тогава незнаят къде се намират дори.

26.03.09
12:36

Състезанията в Бг ще дръпнат като качество, когато телевизиите започнат да си плащат за излъчването.
А дотогава трябва повече реклама. Елементаре ПР, дето е думата.
Но, това скоро няма да го бъде - изгониха единствения свестен кадър от федерацията - Румен Николов - Биджи. По-точно той сам си напусна, като му спряха заплатата ...
БФКФ върви по стъпките на тази по силов трибой - от зле, ...  на по-зле.
И в двете федерации са се закотвили някакви стари “кадри” (като Меранзов и Ангеловците), които освен да ги съсипват друго неправят. БФСТ вече НЯМА уеб-страница, БФКФ скоро ще я последва.
Гонят се спонсори, а после - пари нямало. Ами откъде да има?
Вижте Румънците - на техния турнир участва Мистър Олимпия.
На нашите - и Митко Димитров не ще да участва - току виж го изкарали втори или пети - според настроението на Организаторите и Съдиите. Защото реално класиране НЯМА - цитирам Крис Кормиър.
Направо шапка им свалям на тези момчета, които имат хъса и нервите да се готвят и да излизат всяка година на сцената тук, в Бг!
Да теглят заеми за да си купят добавки и препарати за една грамота и (ако не пречат на сметките на съдиите) може би дори Медал (който струва 2,50лв - поръчвах си такива за турнирите в залата ми).
Покланям се пред ентусиазма и всеотдайността им!

mitaka101 лично през годините на състезанията които съм посещавал къде като медия къде като зрител съм се убедил в думите ти. Затова и спрях да ходя, евентуално само на мечката и то защото залата където се провежда е на 100 метра от дома ми. Виждал съм много момчета ощетени от съдии спонсори или какво ли не.Особенно характерно за Пловдивския регион :)

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 26.03.09 12:48.

26.03.09
21:47

Нямам предвид самите състезатели да репетират, а самите организатори да го правят.... състезателите може просто да излязат да отработят излизане и т.н... без да позират и да се изтощават. Но не може да пускат на даден състезател чужда музика.

26.03.09
23:50

казано от mitaka101 на 26.03.09, 12:36:

Състезанията в Бг ще дръпнат като качество, когато телевизиите започнат да си плащат за излъчването.

Ей това е истината...аз лично съм присъствал само на едно състезание,миналата година републиканското във Варна и бих казал,че въобще не ме грабна като атмосфера и качество на самата организация...всичко е толкова посредствено,че незнам дали ще отида втори път...смея да твърдя,че като изключим факта,че имахме възможност да се снимаме и да вземем автограф от Крис Кормиер,че не си заслужава парите посещението на такова състезание в родна България.

Републиканското в София 2007 мисля че беше е най-доброто на което съм присъствал.
Иначе съм ходил на доста. И на класически, и на натурални и т.н. Организацията е ужасна. Никога не може да се отцели часа на започване. За такова състезание трябва да отделиш цял ден не защото е толкова дълго, а защото не се знае кога ще започне и кога ще свърши.
Иначе на мен ми е приятно да ги гледам. Сравнително доста хора ходят, но естествено само запознати и то доста запознати с културизма и фитнеса в България. 
Всичко това ще се промени, но както много неща в нашата държава(не само в нея) и това зависи от пари.

27.03.09
07:33

аз не съм ходил на нито 1.да ми дадате някакъв саит където има списък за мероприятията тази година?

27.03.09
07:43

тук:
http://www.bbbff.org/kalendar.html

27.03.09
21:25

Само на едно но ми стига :)

28.03.09
21:41

Не си падам по състезания със силен субективен фактор. А и пораждат някаква псевдо конкуренция, която много често води до големи простотии...

29.03.09
17:26

Ами аз се интересувам от 2003та някъде и от тогава до днес съм пропуснал май 2 години на “Мечката” в Бургас. Бил съм и на един семинар с Флекс в София. Имах възможност да ида на Републиканското във Варна (2008), ама не отидох. Това са.

Според мен, както във всички спортове, така и в този (нашия любим), трябва да се трупат почитатели- освен в залите (макар че там нещо регрес има по мое мнение) трябва и по състезанията. Ако може нещо да променят нашите състезатели е просто по-човешки да се държат и да се усмихват повече докато позират. Много ми харесва, че все повече се популяризира и вече малко хора не знаят какво са аминокиселините например или почти всички са чували за Рони Колман.

Вижте, каквото и да си говорим, мое мнение е че колкото повече се опитват състезателите и федерацията да показват отношение и да поощряват хората затова, че са дошли на състезанието- толкова по-добре за спорта. Кеф ми прави като видя някъде някакъв афиш с образа на Митко Димитров (мисля че за corfit някакви курсове имаше разлепени) или онази маняшката снимка дето си е свалил шапката почти да му закрива очите. Имаше и един коледен брой на Олимп, в който на корицата беше пак Митко, само че беше с коледна шапка и носеше един голям чувал, от който изкачаха разни кутии :) Ето затова говоря- малко от чуждестранните трябва да копират.

Има много статии за манията в Южна Калифорния през 70те и 80те - как всички тренират, позират с разни жени на плажа, изнесени лежанки на улицата, разни такива мини-турнирчета на пътя, имаше и една табела до Венис Бийч, ама не си спомням какво пишеше - ама беше нещо яко. Всички са усмихнати на снимките, Арнолд и Франко Колумбо стегнали на плажа до Дейв Дрейпър, или пък как пият приготвени навън шейкове, абе лудница :) В смисъл - трябва да се популяризира и то най-вече тоя мотив- без стероидите, без злобните изражения и без надувки по центъра :lol: Крис Кормиър м/у другото точно тия неща четох, че са му направили кофти впечатление от България. Бил се зарадвал как някакво дете на 8-9 години му извикало по име (естествено таткото му е казал, но е важен жеста). Аз като си заминавах от Мечката 2008 бях отпред и преди да се качи в колата той махна на мен и мой приятел за довиждане и като му казахме бай, той отново спомена че догодина пак ще дойде. Ето затова говоря. Ако това се оправи, мисля че и много хора ще започнат да ходят да гледат състезания, в това число и някои от форума..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1