Креатин - главоболие

29.03.09
11:54

Извинявам се че отново пускам тема за креатина, но имам проблем и ми трябва помощ.
След три месеца правя 17 194см/70кг.
Купих си креатин монохидрат на ОН (300гр.)и започнах да го пия по 5 грама сутрин с мед и много вода. Започнах да го пия в сряда. Първите два дни всичко беше ок. В петък го пих сутринта и след около половин час почувствах леко главоболие (в горвата част на г лавата хоризонтално). Реших, че проблема е от това че не съм закусих достатъчно стабилно и затова отидох да хапна. Не се чувствах много конфортно и най-вероятно бях качил кръвното. Вечерта (петък) си легнах рано и си мислех, че като се наспя хубаво ще ми мине. Уви не стана точно така. Малко след като станах главата пак си ме заболя (леко). Отидох на тренировка имах сили но някакси като чели леко ми се виеше свят (кръвно?) Днес съм си ок, но продължава да ме наболява леко главата в горната част. Почвам да се притеснявам, не е нормално да ме боли три дена главата, без да съм имал някакви психически натоварвания. Креатина съм го спрял от петък. Възнамерявам след като спре главоболието да направя почивка един два дена и да продължа да пия креатина в по малки дози 2-3 грама.

Монохидрата задържа вода в мускулите и от там се натоварва кръвоностната система. Явно 5 гр. на мойте 70кг са много. Ще ги намаля на 2-3 и дано нямам повече проблеми. Преди около месец си правих пълна кръвна картина и изследвания на орината и всичко беше ок.

29.03.09
12:51

мен ме боли от 15 дена главата ужасно много дали е от креатина? Утре отивам на лекар да видим какво ще каже.Ако някой др. е имал такива проблеми нека каже.Но аз мисля 4е е от носът ми май имам синузит.Нз утре 6те видя и ще пиша.И аз сам 70 кг но пия по 10гр на ден.Не мисля да го спирам.

29.03.09
14:58

15 дена те боли главата нон стоп? Спирай го тоя креатин ще си докараш някоя беля.

29.03.09
16:27

неможе да е от креатина.няма такъв страничен ефект.

29.03.09
17:15

Креатина задължа вода в теб. Тя от своя страна натоварва сърцето и кръвното налягане. А един от симптомите за високо кръвно налягане е главоболие.

29.03.09
18:32

и какъв е извода - вземете си премерете кръвното докато сте с главоболие и ще разберете дали е от кръвното или не ;)

31.03.09
12:24

не Не ми е от кравното.Лекарят ми го премери 130/80 . Каза 4е имам някакъв вирус.(малък)

04.05.09
12:21

Няма начин според мен да е от креатина. До сега не съм чувал или виждал някъде да има такъв страничен ефект.

PR

04.05.09
12:37

казано от avirex на 29.03.09, 11:54:

Извинявам се че отново пускам тема за креатина, но имам проблем и ми трябва помощ.
След три месеца правя 17 194см/70кг.
Купих си креатин монохидрат на ОН (300гр.)и започнах да го пия по 5 грама сутрин с мед и много вода. Започнах да го пия в сряда. Първите два дни всичко беше ок. В петък го пих сутринта и след около половин час почувствах леко главоболие (в горвата част на г лавата хоризонтално). Реших, че проблема е от това че не съм закусих достатъчно стабилно и затова отидох да хапна. Не се чувствах много конфортно и най-вероятно бях качил кръвното. Вечерта (петък) си легнах рано и си мислех, че като се наспя хубаво ще ми мине. Уви не стана точно така. Малко след като станах главата пак си ме заболя (леко). Отидох на тренировка имах сили но някакси като чели леко ми се виеше свят (кръвно?) Днес съм си ок, но продължава да ме наболява леко главата в горната част. Почвам да се притеснявам, не е нормално да ме боли три дена главата, без да съм имал някакви психически натоварвания. Креатина съм го спрял от петък. Възнамерявам след като спре главоболието да направя почивка един два дена и да продължа да пия креатина в по малки дози 2-3 грама.

Монохидрата задържа вода в мускулите и от там се натоварва кръвоностната система. Явно 5 гр. на мойте 70кг са много. Ще ги намаля на 2-3 и дано нямам повече проблеми. Преди около месец си правих пълна кръвна картина и изследвания на орината и всичко беше ок.

Това с главоболието НЕ е от креатина(нито нито от дозата 5гр.)....Аз лично съм го пил (креатина) по 15-20гр на ден в продължение на 3 месеца(без почивка) и нищо ми няма(понякога съм имал световъртеж но много рядко).

П.П. Най добре отиди на лекар...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1