27.03.09
14:19
Бъзикаш ли ме човек, поне да не горя пилешките гърди и т.н. ? :D
Изчакай да почнат жегите и да видиш как ще пиеш вода.
Ако мислиш, че е от режима, спри го за няколко дни и виж.
Но жаждата зависи от много фактори.
27.03.09
15:42
Окс. :)
На такава диета ли трябва да се подложа, като трябва да махам мазнини предимно в областта на корема? На 17 години съм, 174см, 74 кг. Тренирам 3 пъти в седмицата и съм решил да правя кардио след всяка тренировка.
29.03.09
20:05
При пресмятането се махат 500ккал. Защо? Ако искам да подържам теглото си, а не да свалям пак ли да ги извада или не? Благодаря!
казано от Vencislav Nikolov на 29.03.09, 20:05:
При пресмятането се махат 500ккал. Защо? Ако искам да подържам теглото си, а не да свалям пак ли да ги извада или не? Благодаря!
Ориентировъчно се свалят Х калории според това колко бързо искаш да отслабнеш. Повече калории изваждаш - повече сваляш, по-малко калории изваждаш - по-бавно става магията. Ако искаш просто да задържиш теглото недей изважда никакви калории от ОКБ-то.
29.03.09
21:45
казано от Thrashmetal на 29.03.09, 21:11:
казано от Vencislav Nikolov на 29.03.09, 20:05:
Ориентировъчно се свалят Х калории според това колко бързо искаш да отслабнеш. Повече калории изваждаш - повече сваляш, по-малко калории изваждаш - по-бавно става магията. Ако искаш просто да задържиш теглото недей изважда никакви калории от ОКБ-то.
Ок. Мерси. Мисля да започна на 0 пък после ако се наложи ще свалям или ще дигам ;) Само остана да си състава менюто на РБД сега.
30.03.09
06:16
казано от emzo на 30.03.09, 05:49:
Ама раздела е за понижаване на тегло, а темата е за НВД.
Да де, но от тук гледам да си сметна ОКБ. Извинявам се.
ОКБ - е отрицателен калориен баланс.
Ти говориш за КБ - калориен баланс.
ОКБ е сумата с извадено определено количество калории и определено не ти върши работа.
30.03.09
11:39
казано от emzo на 30.03.09, 07:26:
ОКБ - е отрицателен калориен баланс.
Ти говориш за КБ - калориен баланс.ОКБ е сумата с извадено определено количество калории и определено не ти върши работа.
Ахам, мерси!
31.03.09
20:27
Така искам да попитам какво е мнението ви за храните :
фъстъци ( ям ги преди обед или малко след обед ) -добър източник на мазнини ..
Черен дроб ?? (свински ) -гледах в някоя таблица че има бая протеин на 100 ,но явно има някаква пречка защото много хора не го включват в менюто..
Трябва ли въглехидратите в Нвд да се спрът напълно в даден етап и в кой по точно ?
Добре ли е след тренирофка (фитнес или бягане ) да се приемат въглехидрати ? А ако тези тренирофки бъдат вечерта ??
- фъстъци - да, но аз предпочитам орехи, или бадеми
- чеерен дроб - н.м.
- без въглехидратите диетата ще бъде кето, а не ниско въглехидратна
- въглехидрати само бързи и само след силова тренировка, но за предпочитане без
01.04.09
07:13
Н.м.?
Няма мнение предполагам.
фъстъци и ядки като цяло - ок
дробчета и др. дреболии - по рядко ги яж, 1път седмично, чувал съм, че имат токсини, като имах камъче в бъбрека ми забраниха да ям дреболиите.
В момент на застой - може да ги спреш за 1 седмица макс. или обратното - да ги увеличиш.
Твърдо против бързите въгл. по време на НВД за хора с бавен метаболизъм, при тренировка вечер - никакви карбс.
01.04.09
08:38
Против бързите въглехидрати.. ? Това означава ли че лактозата ( млякото с което си правя шейк) не е добре за нвд ? Трябва ли да мина на протейн с вода :)
П.С пия го само сутрин 1во ядене .
Мнението беше редактирано от TheLife на 01.04.09 08:39.
Здравейте!
Да питам и аз за моето режимче :)
Ставам - зелена ябълка и / или киви
след 10-тина мин Протеин 30гр
след 30тина мин пил месо или риба тон + някакви зеленчуци + 2 филийки типов хляб
след още 30тина мин ориз или картофи или царевица (гледам да ги сменям)
Дотук ми се повтаря всеки ден, но за съжаление за останалата част от деня не съм си вкъщи, а и ми е малко трудно да нося много храна (такава ми е работата)
следващото ми ядене са ядки - най-често фъстъци или бадеми
след около 2 часа 2 цели яйца
след това ориз или картофи
Тренировка
2 цели яйца + кисело мляко
Протеин 30гр.
Риба тон или пилешко месо + зеленчуци
и като последно хранене Риба тон.
В дните без тренировка избягвам приема на въглехидрати преди тренировката.
Количеството храна ми е максималко по 150-200гр / хранене, за по-добро усвояване, а също и за да изпълня дневната нужда от белтък - около 210гр; въглехидрат - около 100гр; мазнини - 150тина гр. В момента съм 82кг, височина 186см :)
Дневни
Моля за съвети и предложения, защото съм сигурен, че има някои грешки, а също искам и да поразнообразя менюто :)
Поздрави!
Мнението беше редактирано от SyncMstr на 02.04.09 18:46.
Мед по малко по време на диетата може ли и фъстъците какви да са? Леща може ли да се яде?
11.04.09
09:37
Аз с мюслито сутрин по 1 ч.л. мед слагам за кортизола след сутрешното кардио/колело.Килограми не свалям обаче коремчето пада.
14.04.09
21:31
Хайде и аз да се отчета с въпрос като за начинаещ. Миналата година бях доволен от НВД-то ми, но не използвах зареждащи дни. Тази година искам да го направя. Ще питам и други въпроси, но сега искам само един който ме терзае - нали не трябва да се тренира в зареждащия ден? Нито с тежести, нито кардио?
И да и не, някои казват в този ден да не се тренира, за да се попълни изцяло гликогена.
Едно кардио няма да ти пречи ако толкова много ти се тренира.
От друга гледна точка, като зареждаш цял ден можеш вечерта да направиш една доста добра силова тренировка.
И в двата случая няма да сбъркаш.
15.04.09
09:05
казано от emzo на 15.04.09, 05:36:
И да и не, някои казват в този ден да не се тренира, за да се попълни изцяло гликогена.
Едно кардио няма да ти пречи ако толкова много ти се тренира.
От друга гледна точка, като зареждаш цял ден можеш вечерта да направиш една доста добра силова тренировка.И в двата случая няма да сбъркаш.
Точно така - и аз си мислех това за заржедането, но чисто психологически ще е готино, докато съм заредил и имам енергия да тренирам малко с тежести. Май ще направя второто.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 15.04.09 09:06.
15.04.09
10:29
Добре, хайде и втория ми аматьорски въпрос:
В момента приемам около 250 гр протеин и 100гр въглехидрати, мазнини 120 гр - 2800 калории. Ясно, че в зареждащия ден въглехидратите стават автомачино 300 гр. Това означава ли че другите две хранителни вещества остават фиксирани и увеличавам само въглехидратите - ако е така, тези 200 допълнителни грама ще вдигнат калориите от 2800 на 3600. Така ли е по-правилно, или да намаля малко протеина - примерно на 180-200 тр и мазнините колкото мога, да да се получиат 3000-3200 калории?
Това в общи линии е последното което имам да питам.
15.04.09
17:30
казано от Георги Николаев на 15.04.09, 10:29:
Добре, хайде и втория ми аматьорски въпрос:
В момента приемам около 250 гр протеин и 100гр въглехидрати, мазнини 120 гр - 2800 калории. Ясно, че в зареждащия ден въглехидратите стават автомачино 300 гр. Това означава ли че другите две хранителни вещества остават фиксирани и увеличавам само въглехидратите - ако е така, тези 200 допълнителни грама ще вдигнат калориите от 2800 на 3600. Така ли е по-правилно, или да намаля малко протеина - примерно на 180-200 тр и мазнините колкото мога, да да се получиат 3000-3200 калории?
Това в общи линии е последното което имам да питам.
Maзнините ги намаляваш , тва е все 1 ВВД , тогава мазнините се избягват
И при двата варианта - високо калориен и високо въглехидратен(за сметка на калории от протеин и мазнини), вършат работа ;)
Който си избереш, аз лично намалям протеина.
Това с зареждащите дни е доста относително - колко често да са - с колко въглехидрати да зареждаш и дали да тренираш (лично мнение че трябва да се тренира и да се използва момента когато си зареден). Най-добре експериментирай за да видиш кое работи най-добре за теб - трудно е някой по форума да отговори еднозначно на този въпрос. Аз специално гледам да имам минимален брой зареждащи дни и ги правя само когато изпитам нужда от такива.
В зареждащ ден не мисля че трябва да намаляш протеина - може само да ти е от +. Стига разбира се да не се прекалява.
15.04.09
20:33
Момчета, не съм сигурен, че ви разбрах.
Значи все пак да намаля малко мазнините за да не хвръктан много калориите?
С горния пример от 250 протеин 100 въглехидрати 120 мазнини - 2800 калории, да направя нещо като 250 протеин 300 върглехидрати и 60 мазнини - така ще закова на 3000 калории, само 200 над обичайното.
Така ли?
Аз пък зареждам по задължение .... не мога да усетя, кога имам нужда.
Иначе въгл. никога не бих отказал, но се ограничавам :)
Ами индивидуално си е... аз ако не усетя да се скапвам и да ми прилошава през деня не виждам смисъл да вземам въглехидрати. Е разбира се освен ако не ми се доядат прекалено много де... Всеки си решава важен е крайният резултат.
Георги, ако мазнините идват от добри източници може и да не ги занижаваш. Зависи как се чувстваш. Ако имаш нужда зареди добре. Ако не режеш мазнините. Не мисля че ще е чак от такова решаващо значение.
казано от Danny_Falin на 10.03.09, 12:05:
Emzo, толкова ли е фатално ако овесените ядки сутрин се хапват със 0,1% прясно мляко ? много е гадно с вода :(
аз си ги правя с 200мл. прясно мляко 0,1% и една супена лъжица домашен мед, и съответно заради меда ядките са по-малко.
много неефективна ли е диетата с 0,1% прясно мляко ?
някой ще драсне ли за млекцето
Прясното мляко съдържа лактоза особено тези с 0.1%, така че от където и да го погледнеш си е проблем. Пробвай със следното:
Мед+изстискан лимон+ лим. кора+ орехи тази смес я добавяш към овеса и водата. Но се съобразявай да не тръгнеш да наливаш 3кг мед ...
с меда се съобразявам, по една супена лъжица слагам, а кисело мляко тогава пак 0.1% става ли ? това с лимона добре звучи, ще го опитам, обичам много лимони
17.04.09
12:37
казано от Danny_Falin на 17.04.09, 07:22:
Emzo, толкова ли е фатално ако овесените ядки сутрин се хапват със 0,1% прясно мляко ? много е гадно с вода :(
аз си ги правя с 200мл. прясно мляко 0,1% и една супена лъжица домашен мед, и съответно заради меда ядките са по-малко.
много неефективна ли е диетата с 0,1% прясно мляко ?някой ще драсне ли за млекцето
О, Боже, стига вманиячаване и глупости, 200 гр прасно мляко не са НИКАКЪВ проблем!
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 17.04.09 12:40.
казано от Георги Николаев на 17.04.09, 12:37:
казано от Danny_Falin на 17.04.09, 07:22:
много неефективна ли е диетата с 0,1% прясно мляко ?някой ще драсне ли за млекцето
О, Боже, стига вманиачаване и глупости, 200 гр прасня мляко не са НИКАКЪВ проблем!
ДА, да говори го на някои друг 200мл всеки ден системно ти ‘аеби да не са проблем...
@Георги Николаев - метаболизма ти е бърз ! Не съди по твоя метаболизъм.Разбираш какво имам предвид.
Зареждащи дни прави когато осетиш, че организма ти има нужда от тях, а относно тренирането, на мен лично, ако ми се е падало в тренировъчен ден си тренирам, но определено ако тренировката ти се пада след зареждащ ден е много по-добра. А за млякото, не знам, аз отскоро почнах да си правя овеса с прясно мляко (3.5%) незнам колко мл. но така да ми покрие овеса и си свалям... Но това което исках да кажа е, че най-добре да експриментираш и да видиш кое е най-доброто за теб и организма ти...
Мнението беше редактирано от Lenks на 17.04.09 14:11.
17.04.09
15:03
Заебавам. 500 гр всяка сутрин не са ми никакъв проблем. Ще преживея ако това ми коства изпъкването на вените на кутрето на левия крак.