Дневникът на Еленков

Темата е заключена.
Прескочи до:

29.03.09
11:55

казано от Thrashmetal на 29.03.09, 11:52:

казано от elenkov на 29.03.09, 11:41:

Да попитам може ли сутрин да се закусва кафяви макарони с извара и настърган домат ? че ми е мн вкусно :) (Всичките тези неща разбира се са неувкосени)

Да. Но не прекалявай с изварата. Все пак има малко мазнини в нея, а това меню е малко след събуждане.

Ми Като цяло 90-100гр макарони 150-200 извара и 1 домат .. близо 60-70гр и това е .. горе долу идва към 9-9;30 тази закуска защото пия протеин към 7;30-8 :)

Поздрави

30.03.09
12:22

Вчера 29.март.2009 Неделя ! 15 ден от НВД-то

Килограми: с 8килограма съм надолу :))) в момента съм 87кг целя се в 81-2кг. Имам спад на ръката с 1 см .. талия , бедро прасе не съм мерил .

Хранене :
07;30 Протеин
10:00 100гр макарони + 150 гр извара + 100гр настърган домат
13:00 150гр пиле 3 яйца 50гр маслини и 100гр салата със зехтин
2хЛ-карнитин 2хБЦАА - кардио 20 мин и преси
16:00 3хамино1500 + протеин .. нямах време да ям бях на майната си :)
19:00 Пилешко с извара и домати и краставици по 100гр от всички някъде ..

Кръста ме боли пак .. днес бях в ТОКУДА болница да ми правят ядрено магнитен резонанс .. утре 31.Март.09 ще разбера какво ми е .. ужас мн ме е страх да не ми кажат че не мога да тренирам .. :(

Поздрави

30.03.09
12:28

Винаги можеш да тренираш.Просто ще тренираш с минимални килограми-говоря за найстина малко и ще правиш повечко повтрения.

31.03.09
07:30

Резултатът е на лице .. откриха ми ДИСКОВА ХЕРНИЯ .. и направо ми спря дъха , някои да има такова ? Дали е възможно да тренирам или да правя каквато и да е физическа тренировка ?

31.03.09
08:27

казано от elenkov на 31.03.09, 07:30:

Резултатът е на лице .. откриха ми ДИСКОВА ХЕРНИЯ .. и направо ми спря дъха , някои да има такова ? Дали е възможно да тренирам или да правя каквато и да е физическа тренировка ?

Здрасти, Еленков!
Такова “животно” си нямам... Но за тренировките - никой не може да те спре! Ще си тренираш, но ще си подбираш упражненията и натоварванията. Т.е. ще тренираш умно! Няма да си първия върнал се в залата след сериозна травма.

Какво точно ти казаха - ще се налага ли операция? В коя област е хернията?

п.п. виж това! http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=doctor&Number=1945317453&page=0&view=collapsed&sb=5&vc=1

Мнението беше редактирано от Vic на 31.03.09 08:33.

31.03.09
08:36

казано от Vic на 31.03.09, 08:27:

Здрасти, Еленков!
Такова “животно” си нямам... Но за тренировките - никой не може да те спре! Ще си тренираш, но ще си подбираш упражненията и натоварванията. Т.е. ще тренираш умно! Няма да си първия върнал се в залата след сериозна травма.

Какво точно ти казаха - ще се налага ли операция? В коя област е хернията?

п.п. виж това! http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=doctor&Number=1945317453&page=0&view=collapsed&sb=5&vc=1

Не не операция не ! болката е долу ниско в кръста. Това дето съм писъл са 2 прешлена.

Поздрави

31.03.09
08:58

казано от elenkov на 31.03.09, 08:36:

Не не операция не ! болката е долу ниско в кръста...

Съветвам те да потърсиш добър лекар-хомеопат. Хомеопатията прави почти чудеса - сам съм го изпитвал. Изкълчен глезен минава за макс 2 дни с хомеопатия, а иначе може да те държи 10-ина дни. Но лечението е строго индивидуално. Нищо не губиш ако опиташ.

31.03.09
09:01

казано от Vic на 31.03.09, 08:58:

Съветвам те да потърсиш добър лекар-хомеопат. Хомеопатията прави почти чудеса - сам съм го изпитвал. Изкълчен глезен минава за макс 2 дни с хомеопатия, а иначе може да те държи 10-ина дни. Но лечението е строго индивидуално. Нищо не губиш ако опиташ.

Vic мерси за загриженоста . Оценявам жеста. Имам въпрос какво ще рече хомеопатия ? какво точно представлява тази терапия ?

Поздрави

казано от Vic на 31.03.09, 08:58:

Ползвал съм Хомеопат при друг вид проблеми, но честно казано не ми помогна е не ми и навреди. В крайна сметка човек понякога няма какво да губи и е длъжен да опита.

31.03.09
10:55

Крайно неприятно. И аз имам същите симптоми, особено при по-продължително шофиране. Налага ми се да спира, да слизам от колата и да се изправям. Направо си записвам един час за невролог и аз и ще си плачем взаимно на рамото, ако излезе същата диагноза. :)
Не се отчайвай, неприятно да, но не и фатално е това, ако се подходи разумно.

31.03.09
11:05

http://www.equipmedical.com/files/produits/4043-lombacross-activity-2.jpg купих си този колан с метални пластити да ме държи изправен и неподвижен в кръста казаха че мн помага. :)

Дано има ефект

Поздрави
П.П. Иначе далаверата е че ми държи прибран корема :)

31.03.09
13:31

казано от elenkov на 31.03.09, 11:05:

http://www.equipmedical.com/files/produits/4043-lombacross-activity-2.jpg купих си този колан с метални пластити да ме държи изправен и неподвижен в кръста казаха че мн помага. :)

Дано има ефект

Поздрави
П.П. Иначе далаверата е че ми държи прибран корема :)

Хаха! На корсет прилича  ;-P - сега ще направиш супер талийка!

Та, за хомеопатията. Особен дял от медицината, коята за разлика от стандартната медицина не се мъчи да лекува симптомите, а причините за заболяването. И ги лекува с лекарства, извлечени от най-различни източници, които при прилагане в голяма доза на здрав човек, биха предизвикали симптомите на заболяването, от което страда болния. “Подобното се лекува с подобното” май това беше постулатът. Лекарствата представляват гранули, слагани под езика, като 20 мин преди и след приемане на гранулите не можеш да слагаш нищо в устата, дори вода. По време на лечението забравяш за кафе, кола, шоколад и подобни стимуланти. Самите гранули са чувствителни към светлина, електромагнитни излъчвания и др. Давам пример: висока температура - стандартната медицина ще ти даде хапчета за сваляне не темп, с което ще ти облекчи състоянието, но няма да те излекува, защото температурата е защитна реакция на организма за да убие болестатворните микроорганизми с цената на временно неразположение. Хомеопатията ще ти даде гранули, които в голяма концентрация биха повишили температурата на здрав човек. Така може за час-два да повишиш още мъничко температурата, но след това тя изчезва като отрязана с нож, защото си е свършира оздравителната работа. Друга особеност е индивидуалния подход - за едно и също на пръв поглед заболяване, на мен и на теб ще ни дадат различни гранули. Това зависи от хиляди фактори - пол, тегло, възраст, степен на физическо развитие, психическо състояние и много др. За финал ще ти кажа, че английското кралско семейство традиционно се лекува само с хомеопатия. Много ортодоксални доктори яростно отричат принципите от които се води хомеопатията, но е факт, че все повече лекари специализират точно хомеопатия.

31.03.09
13:34

казано от Vic на 31.03.09, 13:31:

Много ортодоксални доктори яростно отричат принципите от които се води хомеопатията, но е факт, че все повече лекари специализират точно хомеопатия.

Има и други факти за хомеопатията - няма никакви статистически доказателства за ефекта от нея. Много често жертвите й се отказват от традиционното лечение, защото според хомеопатите двете не могат да се съчетават, а след това въпросните пациенти търчат със сериозни усложнения при истински лекари. Всеки медал си има две страни. ;)

31.03.09
13:38

казано от Boby_ на 31.03.09, 13:34:

Много ортодоксални доктори яростно отричат принципите от които се води хомеопатията, но е факт, че все повече лекари специализират точно хомеопатия.

Има и други факти за хомеопатията - няма никакви статистически доказателства за ефекта от нея. Много често жертвите й се отказват от традиционното лечение, защото според хомеопатите двете не могат да се съчетават, а след това въпросните пациенти търчат със сериозни усложнения при истински лекари. Всеки медал си има две страни. ;)

Хм... дъщеря ми избегна операция благодарение на хомеопатията. Аз също съм на хомеопатия и горещо я препоръчвам. Но няма да влизам в спор, защото всеки има право на мнение. Еленков, ти ще си прецениш, братле. Ако искаш и по метода на Норбеков се лекувай - още по-добре!

31.03.09
13:40

казано от Vic на 31.03.09, 13:38:

казано от Boby_ на 31.03.09, 13:34:

Хм... дъщеря ми избегна операция благодарение на хомеопатията. Аз също съм на хомеопатия и горещо я препоръчвам. Но няма да влизам в спор, защото всеки има право на мнение. Еленков, ти ще си прецениш, братле. Ако искаш и по метода на Норбеков се лекувай - още по-добре!

А какво е това метода на Норбеков ? :) Това са неща които хич не ми са ми ясни особенно за пръв път чувам за този метод.

Поздрави

31.03.09
13:43

казано от Vic на 31.03.09, 13:38:

Ако подходя като непредубеден скептик, трябва да кажа, че от хомеопатията ефект може би има, но е изключително трудно той да бъде отделен и изолиран от плацебо-ефекта именно заради липсата на сериозни клинични проучвания с големи групи хора, отговарящи на необходимите стандарти за достоверност на информацията. Аз не знам за такива.
От друга страна сред хомеопатите също има по-добри и по-лоши, също както и сред лекарите (съжалявам, не мога да се насиля да наричам занимаващите се с хомеопатия лекари, макар че повечето имат медицинско образование). Определянето на лечението там е дори по-сложно от това в класическата медицина. Така че наистина не исках да се изказвам толкова крайно, просто съм скептик. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.03.09 13:43.

31.03.09
13:51

казано от elenkov на 31.03.09, 13:40:

А какво е това метода на Норбеков ? :) Това са неща които хич не ми са ми ясни особенно за пръв път чувам за този метод.

Доктор по психология, педагогика, философия в медицината, професор, действителен член и член-кореспондент на редица русийски и чуждестранни академии, писател, основател и президент на “Института на Норбеков”. Също така художник, носител на черен колан по Сам-Чон-До /9 дан/ и черен колан по Киокушинкай  /3 дан/.

Академик Мирзакарим Санакулович Норбеков е автор на уникална учебно-оздравителна система, която е върнала на милиони хора радостта от здравия и пълноценен живот.

Ето ти и българския сайт - http://www.norbekov.bg/

31.03.09
14:00

Ха, Vic, не знаеш, че се интересуваш от алтернативни лечения :). Ходил ли си на някой курсовете на Норбеков?

31.03.09
14:00

казано от Boby_ на 31.03.09, 13:43:

....от хомеопатията ефект може би има, но е изключително трудно той да бъде отделен и изолиран от плацебо-ефекта
......
Така че наистина не исках да се изказвам толкова крайно, просто съм скептик. :)

Ей, Боби! Няма да споря с теб  ;-P тук. Ако искаш - може в моя или твоя дневник. Но и двамата нямаме лекарско образование и всеки ще си настоява на своето до безкрай. И лекари да бяхме, все тая. Само искам да отбележа, че така наречения Плацебо ефект си е самолечение със силата на съзнанието. Не го подценявай! Сега може и да ми се смееш, но аз се лекувам така, по метода на Норбеков.

Мнението беше редактирано от Vic на 31.03.09 14:01.

31.03.09
14:05

казано от Cherniq_Konan на 31.03.09, 14:00:

Ха, Vic, не знаеш, че се интересуваш от алтернативни лечения :). Ходил ли си на някой курсовете на Норбеков?

Конан, не съм ходил на курсовете :down: ... Имаше септември във Варна, но имах други ангажименти и проблеми по това време... Еленков, извинявай за спама!

Мнението беше редактирано от Vic на 31.03.09 14:06.

31.03.09
14:08

казано от Vic на 31.03.09, 14:05:

казано от Cherniq_Konan на 31.03.09, 14:00:

Конан, не съм ходил на курсовете :down: ... Имаше септември във Варна, но имах други ангажименти и проблеми по това време... Еленков, извинявай за спама!

Няма проблем ;) човек винаги може да научи нещо , все пак се учим докато сме живи ;)

мерсаж

Поздрави

31.03.09
16:53

казано от Vic на 31.03.09, 14:00:

Ей, Боби! Няма да споря с теб  ;-P тук. Ако искаш - може в моя или твоя дневник. Но и двамата нямаме лекарско образование и всеки ще си настоява на своето до безкрай. И лекари да бяхме, все тая. Само искам да отбележа, че така наречения Плацебо ефект си е самолечение със силата на съзнанието. Не го подценявай! Сега може и да ми се смееш, но аз се лекувам така, по метода на Норбеков.

Да, и аз няма да продължавам спора. Хора, които са далеч по-навътре от нас в материята, спорят и не могат да намерят общо език, камо ли ние. :)
Колкото до самолечението, изобщо нямам намерение нито да се смея, нито дори да иронизирам. Човешкото съзнание и подсъзнание са могъщи сили и са огромна част от всяко едно лечение, не виждам защо да не представляват метод за лечение и сами по себе си. :)

01.04.09
06:44

Вчера ми беше кофти ден след като разбрах за кръста, но продължаваме лека по лека ..
7:30 протеин
09:30 2 Филиики хляб с 4-вида ядки общо на 100гр - 39гр въгл. 0.1фат 3гр белтък - аз изядох 2 такива като по средата сложих топено сирене Екскуиза 0.2 фат на 100гр - 11гр белтък , 0.2 фат , бъгл 3-4гр .. не помня ;) + половин краставица
13:00 Пиле/Краставица/Маслини/Малко извара/3 яйца - 2цели + 1само белтък
16:00 Лешник
18:30 салата с : малко царевица от консерва , пилешко месо , зеле , домат и яйце с зехтин и балсамов оцет - това го ядох в една пицария ;)
19;30 фитнес
Корем , рамо , корем - кардио 20 мин

Да си призная кръста не ме болеше грам .. незнам просто.

Менюто ми за днес е същото само че на обяд ще ям филе от акула :)

Поздрави

01.04.09
08:27

Еленков,
Понеже видях, че си правил рамо, според мен внимавай с упражнения, които водят до голяма вертикална компресия на дисковете на гръбначния стълб. Например рамените преси. Онзи ден видях интересен похват в CrossFit темата, където Vic (ако не бъркам) в комплекса си беше включил раменни преси от стойка на ръце. Ето - http://vbox7.com/play:b64a3f9a :)

01.04.09
08:32

казано от vlade на 01.04.09, 08:27:

Еленков,
Понеже видях, че си правил рамо, според мен внимавай с упражнения, които водят до голяма вертикална компресия на дисковете на гръбначния стълб. Например рамените преси. Онзи ден видях интересен похват в CrossFit темата, където Vic (ако не бъркам) в комплекса си беше включил раменни преси от стойка на ръце. Ето - http://vbox7.com/play:b64a3f9a :)

Хмм то реално .. каквото и да правя всичко товари кръста .. прав с щанга за бицепс , бицепс с дъмбели , рамо .. :) хаха ще почна да изоставам .. дори и коремни преси .. в което съм се съсредоточил в момента .. не мога да правя повдигане на краката от вис защото ме наболва .. но на коремните сам ок .. странно :)

някакви други идеи за коремни ?

Поздрави

01.04.09
08:48

Elenkov,

Самият аз се уча как да тренирам с дискова херния, така че приемай съветите ми условно :) При кинезитерапията ми обяснаваха при повдиганията на краката (но не от вис, а от лег) да не правя повторения, а да задържам в положение в което мускула се натоварва. Иначе за обикновените коремни преси не би трябвало да е проблем, защото и без това кръста ниско долу (където ти е хернията) би трябвало да е статичен. Не се отчайвай, не сме първите, които тренират с такъв проблем. Ще намерим удачен заместител на всичко :)

01.04.09
08:50

казано от vlade на 01.04.09, 08:48:

Elenkov,

Самият аз се уча как да тренирам с дискова херния, така че приемай съветите ми условно :) При кинезитерапията ми обяснаваха при повдиганията на краката (но не от вис, а от лег) да не правя повторения, а да задържам в положение в което мускула се натоварва. Иначе за обикновените коремни преси не би трябвало да е проблем, защото и без това кръста ниско долу (където ти е хернията) би трябвало да е статичен. Не се отчайвай, не сме първите, които тренират с такъв проблем. Ще намерим удачен заместител на всичко :)

А имам въпрос към теб . Били споделил както и какво точно тренираш ? Като упражнения имам предвид и последователност.

Ще съм ти благодарен :)

Поздрави

01.04.09
08:55

казано от elenkov на 01.04.09, 08:50:

А имам въпрос към теб . Били споделил както и какво точно тренираш ? Като упражнения имам предвид и последователност.

Ще съм ти благодарен :)

Поздрави

Да, vlade, ако можеш да споделиш опит, ще имат и други полза. Аз например - за съжаление май и аз съм на вашия “хал”. :(
Трябва да започнем да си правим пригодена програма - списък със забранени упражнения, промени на изпълнението за други, препоръчителни техники, предпазни средства (фиксиращи колани) и други такива. Мамка му.

01.04.09
09:21

Ами вижте, аз тепърва “започвам”, реално имам една тренировка с инструктора. При кинезитерапията идеята беше да укрепне кръста без да се подлага на резки движения. За съжаление няма как да ви ги опиша, това са различни повдигания на краката, супермен, една базова форма на “свещ” и т.н. Допълнително правих в къщи някои йога упражнения за хора с проблеми с кръста. Сега във фитнеса ще продължа да укрепвам кръста, да си върна малко по малко силата и да балансирам мускулите, защото колкото съм си мислил защо стана така, толкова повече се убждавам, че проблема не беше техника или килограми, а дисбаланс м/у гръбната мускулатура и слаба коремна такава. Междувременно ще заучавам нови упражнения и ще видоизменям стари. Тягата предполагам я забравям, а и не искам да мисля за нея, но се надявам да мога да правя хиперекстензии. Чуковете с щанга отпадат, но ми показаха “обратни” чукове - лягаш под лоста на смит машината, слагаш краката на пейка и почваш да се дърпаш към лоста. Когато научавам нещо ново  - ще споделям. Междувременно ето това е специална програма за гръб за нашия случай :)

http://www.bb-team.org/workout/3196/

01.04.09
11:51

Да четох това още вчера ;) Иначе имам въпрос от този колан които нося сега .. едва ли не цял ден само дето не спя с него може ли да се уформи талия и да се прибере корема от него ?

Поздрави

01.04.09
11:52

казано от elenkov на 01.04.09, 11:51:

Да четох това още вчера ;) Иначе имам въпрос от този колан които нося сега .. едва ли не цял ден само дето не спя с него може ли да се уформи талия и да се прибере корема от него ?

Не. :) Не търси под вола теле.

01.04.09
11:54

хаха само питам ” А така се надявах ” :))

Поздрави

П.П. това ми държи цифра стегнато кръста .. няма мърданката ..

03.04.09
07:59

Днес ще е велик ден .. след може би 12 дни чакане на прословутият ” ФАЙАР ” :) Най-после ще го имам .. въпроса ми е следния .. как да го пия ? Някои пробвал ли е ? Ефект ? Доволни ? Недоволни ? Кога,къде и как да го пия ? и т .н. ... :)))

Поздрави

03.04.09
08:02

пии го както пише, като първите 1-2-3 дена почни с половин доза. аз съм доволен от него.

03.04.09
08:05

казано от FRANKO1 на 03.04.09, 08:02:

пии го както пише, като първите 1-2-3 дена почни с половин доза. аз съм доволен от него.

попринцип на ден колко хапа трябва да се пият ? Аз си бях купил 2 дози само за проба .. щях да изригна във фитнеса .. и бях в неква еуфория .. а го пих само 4 дни .. всеки ден по 1хапче 30-40 мин преди кардио .. :)

Поздрави

Пиеш го на гладно започваш с по малка доза и достигаш доза два пъти по две в зависимост от това как го усещаш. Сутрин пиеш,  после следобед два три часа преди тренировка. Внимавай да не ти смущава съня. Аз миналата година изгълтах две опаковки и благодарение на него и жестоката ми кетонна диета свалих доста, с негова помощ тренировките ми бяха страшни от по час и половина и то много интензивни, бягах на пътеката като луд. Като цяло съм доста доволен и тази година много се замислих дали да се започна с него, но реших да опитам Митотропин тъкмо ще мога да ги сравня.....е няма да ги сравня защото стартоворо ми ниво е коренно различно ама все пак. Можеш да видиш лога ми от миналата година той бе доста по успешен от тази годишния.

03.04.09
08:08

казано от Иван Шишманов на 03.04.09, 08:05:

Пиеш го на гладно започваш с по малка доза и достигаш доза два пъти по две в зависимост от това как го усещаш. Сутрин пиеш,  после следобед два три часа преди тренировка. Внимавай да не ти смущава съня. Аз миналата година изгълтах две опаковки и благодарение на него и жестоката ми кетонна диета свалих доста, с негова помощ тренировките ми бяха страшни от по час и половина и то много интензивни, бягах на пътеката като луд. Като цяло съм доста доволен и тази година много се замислих дали да се започна с него, но реших да опитам Митотропин тъкмо ще мога да ги сравня.....е няма да ги сравня защото стартоворо ми ниво е коренно различно ама все пак. Можеш да видиш лога ми от миналата година той бе доста по успешен от тази годишния.

Следя ти дневника .. и виждам че яко се дразниш защото няма резултати които искаш .. А какво представлява това Митотропина ?

Поздрави

еlenkov не е това причината поради която вече няма да го следиш . За митотропин прочети на:

http://www.belchohristov.com/2988.html

както и на

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/37140/

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 03.04.09 08:52.

05.04.09
19:39

Така .. не бях писъл 2-3 дни по дневника .. на кратко от всичко което ставаше с мен.

03.04.2009 - Купих си най-после файар-а .. :) Пия сутрин 2 + 2 л-карнитин и се качвам на колелото . Утре мисля да почна вече да пия 4-ри файар-а. 2 преди кардио и по 1 преди яденето в 13:00 и в 16:00. Потя се зверски .
Събота 04.04.09 се теглих, свалил съм още 2кг , вече съм 85 :) от началото на режима съм 11кг надолу :)

Яденето ми е нормално както по режим сутрин 90гр въглехидрат и протеин(извара) , повечето пъти ръжени макарони с извара и домат.
Междинно ядене протеин 11:00
13:00 Пиле/маслини/домат краставица/извара с 20-30 гр сирене, драифа ми се от изварата .. понякога я сменям с 4-5 яйца.
16:00 Чушка с извара
18-19:00 зависи как се прибирам от работа (трафик) Пиле/Краставица, домат/ яйца маслини

Тренировките са ми с леки кила и повторения от сорта на 12-15 .. Гърба го щадя мн. Вчера го тренирах правех дърпане на скрипец от пред и отзад долен скрипец .. общо взето това тренирах за гръб 4 серии по 12-15повтр.
С коремните напредвам :) по 30-40 на серия сериите не ги броя вече минават 7 ..

Днес тичат 25 мин и карах колело 35 .. бях с найлон на корема .. хаха извадих една шепа вода от наилона а колко имаше по тениската и анцуга :).....

Имах зареждащ ден събота - Закуска 150гр ръжени макарони със 100гр извара и 150гр домат + 30гр сирене.
13:00 Пиле/Краставица/Маслини/3яйца
16:00 60гр макарони + израва и домат
19:00 Риба и зелена салата ..

Днеска мн се преебах с яденето .. закусвах чак в 13:00 .. и после ядох чак в 19;00 към 15:00 не издържах и хапнах 2 парченца шоколад :) :) :) има няма 5-6гр .. жива далавера ядох ги 2 мин сигурно няма такава вкусотия хаха :)

Е ми това е. Кръста не ме боли за момента и слава богу.

Утре ставане 07:00 2хфаиар 2хЛ-карнитин + 2хБЦАА 7;30 колело до 08;00 .. + 2хБЦАА протеин
09:00 закуска макарони с извара 80гр + 150гр извара .. доматче и т.н. еднообразното меню ама тъй то .. иначе сам доволен от себе си :)

Поздрави

Мнението беше редактирано от elenkov на 05.04.09 19:39.

казано от elenkov на 05.04.09, 19:39:

Събота 04.04.09 се теглих, свалил съм още 2кг , вече съм 85 :) от началото на режима съм 11кг надолу :)

Това за колко време

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1