Дневно разпределение на храната

PS

21.01.05
21:16

Темата е модерирана от Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=34151#34151

На мен са ми нужни около 4000кал 350въгл 100монозах 200бел
Аз ги разпределям така:
7ч 800кал 100въг 30бел
10ч квот падне
14ч 800кал 100въг 60бел
15ч трен
16ч30мин 1000кал 100въг 60бел
19ч 800кал 50въг 30бел
20ч30мен 500кал 0въг 30бел
Добре ли е?
Как трябва да се разпределят калориите през деня?
Какви да са съотношенията въгл/бел в различните часове от деня?

22.01.05
16:01

ти колко тежиш штото ако не си достатачно тежак организма ти не може да усвои толкова протеин през два часа по 60грама :?

PS

22.01.05
17:48

78 тежа

22.01.05
18:15

наведнаж 60 грама протеин не са ли ти много организмати 6те приеме 40-45 и другите ште отидат на вятъра  :wink:

24.01.05
12:54

Хубаво е, че си се постарал. Със сигурност, това е начина да постигнеш упех. Обаче в цялата работа има някаква грешка. А и други забелжки могат да се изложат... ще карам подред, след това ти ще поразмислиш и ще постнеш пак, става нали :)
1. 7ч 800кал 100въг 30бел - тука въгл.+бел. = 520ккал. Сигурен ли си, че останалите до 800 ги приемаш под формата на мзнини или има грешка? Освен това 800ккал. са си много за едно хранене откъдето и да го погледнеш, но добре.
2. 10ч квот падне - ОК, но да има поне 20тина гр. бел. и поне 300ккал. като цяло
3. 14ч 800кал 100въг 60бел - 4 часа са голяма “дупка” при подобен режим. 100въг+ 60бел= 640ккал. - дали стигат до 800, като сложиш и мазнините? Освен това 60гр. бел. е почти невъзможно да усвоиш на този етап, но нека има..
4.  15ч трен - Тренировка един час след обилно хранене. Или няма да усвоиш почти нищо от храната, или няма да е пълноценна тренировката ти, а най-вероятно и двете.
5. 16ч30мин 1000кал 100въг 60бел - 100въг+ 60бел= 640ккал. - дали стигат до 1000, като сложиш и мазнините? Освен това 60гр. бел. е почти невъзможно да усвоиш..........
6.19ч 800кал 50въг 30бел - Отново : сметка да се направи
7.  20ч30мен 500кал 0въг 30бел - И това сметно отново, че ми се струва невероятно. + Само 1.5 часа са минали от предното хранене. Няма начин стомаха да е готов за него. Предишното е още там :lol: .
Прегледай всичко отново. Пообмисли пак нещата. Друг съвет за момента: храненето в 14:00 го измести един час назад и последното час, час и нещо напред.
Успех! :)

PS

25.01.05
13:48

Мартине, преди да помисля ми отговори на два въпроса:
1. След като закуся стабилно или след голямо хранене след колко време горе-долу започват катаболните процеси и колко и е нужно на храната горе долу да се усвои?
2. Ако използвам рибата за осн протеинов източник по 600-800г на ден трябва ли да правя някакви паузи след няколко дена. Вредно ли е? Чувал съм, че когато имаш температура не трябва да се яде риба? Дали в нея няма нещо?
Благодаря ти!!!

25.01.05
14:25

Хм. Аз ще ти отговоря на въпросите доколкото мога, но все пак си сметни отново калорийте в храненията :D , за да няма някаква грешка.
1. При всеки катаболните процеси започват на различен етап, няма начин някой да ти каже, кога точно започват при теб (освен при живот и експерименти в лабораторни условия). Но по-важното е, че в организма през време на целия ден се наблюдават анаболно-катаболни процеси, тъй че въпросът ти е малко... нека кажем неточен. Но аз смятам, че разбирам идеята ти и според мен хранене на всеки 3 часа би било добре. Още по-добре е на 2 часа, но е много трудно да се балансира, така че да не се застъпват отделните хранения. В това отношение (поне според мен), твоето хранене е добре балансирано (като избор на часове), с изключение на описаното в предния ми пост. Друго по въпроса - катаболизъм причинен от недостиг на храна ( в смисъл на приета, изядена храна) не би трябвало да се наблюдава, дори да са минали 4-5 часа от предното хранене, но отново много зависи от режима в момента и индивидуалността. След тренировка и сутрин след събуждане катаболните процеси са най-силно изявени (доколкото зная). И не на последно място, едно обилно смесено хранене сутрин не би могло да повлияе антикатаболно, така както това би направил един прием на не много голямо количество въглехидрати. Това последното го пиша не за друго, ами защото ми се струва, че задълбаваш прекалено навътре в теорията :D , не че е лошо, но аз лично предпочитам практиката и експериментите.
2. Според мен, ако ядеш основно риба, не би трябвало да има проблем по принцип. Но и тук за всеки е различно. На мен повече от веднъж седмично не ми понася. Във всеки случай, добре е да заложиш на разнообразието, нека има и пиле, и млечни продукти, и яйца и тн. Иначе рибата си остава една прекрасна храна за нашите цели. Относно връзката на рибните блюда с температурата, мога само да гадая, аз лично не бих ял риба при подобен случай (инстинкт) :D
Надявам се да съм успял да внеса известна яснота в твоите виждания. Може би някой друг би го направил и по-добре.
Поздрави и успех. :)

25.01.05
19:28

Не е много разумно да използваш рибата като основен протеинов източник. За съжаление, вследствие глобалното замърсяване, съдържанието на живак в рибата е високо. Зависи от рибата, но по-голямо съдържание като цяло имат големите /хищни/ риби от топлите морета, особено акулата и риба меч.
Аз скоро четох доста по-въпроса и стигнах до извода, че 3-4 порции седмично е максимума, ако искаш наистина да си сигурен че си в безопастност.

25.01.05
23:14

Акулата има несъвършена отделителна система и в тялото й се натрупват тежки метали - не я яжте често.

ВН

26.01.05
11:44

На мен са ми нужни около 4000кал 350въгл 100монозах 200бел

650 х 4 = 2600 ккал. Останалите 1400 ккал са от мазнини? Значи това са около 155-156 грама мазничко. Опиши и тях иначе ще трябва да гадая за времето на смилане. Не си дал никакви данни за себе си...

Аз ги разпределям така:

7ч 800кал 100въг 30бел

В колко ставаш от сън?

10ч квот падне
14ч 800кал 100въг 60бел

Колко мазнини? Какъв е вида на белтъка (от коя храна го набавяш)? Консумираш ли салата? Супи? Тия 60 гр белтък сам няма да ги смелиш! Особено в присъстие на въглехидрати в количествено отношение 5:3.

15ч трен
16ч30мин 1000кал 100въг 60бел

Няма смисъл от това ядене... Още не си смлял предното!!! Дотук ще изхвърлиш в кенефа 1/3 от храната за деня...

[code:1]19ч 800кал 50въг 30бел [/code:1] От какво ги добиваш? Какъв е вида на храната?

20ч30мен 500кал 0въг 30бел

Твърде рано... Може би към 22:30, най-добре 23:00 - 00:30… Твърде нисък белтък. Тук трябва да са 60, а в 19,30 да са 20-30 гр. Има и друго, това е нощен белтък насочи се към соя, казеин + яйчен белтък или месен + яйчен.

Добре ли е?
Как трябва да се разпределят калориите през деня?
Какви да са съотношенията въгл/бел в различните часове от деня?

Беглият ми анализ е съобразен с общовалидните билогични константи и е теоритичен.
Извини ме, но отговора на въпросите ти изисква разработване на сложна схема за да работи режимът адекватно за теб. С всеки човек е така => голяма доза индивидуализъм. За да ти отговоря точно, трябва да ти задам около 20 въпроса, после трябва да ти създам хранителен режим и профил да ти изготвя преход от моментния ти режим към новия, да записвам данните ти и да ги следя и сравнявам! Мога разбира се да ти дам някакви примерни количества и разпределения, ала не са ли съобразени за теб ще действат колкото и този режим дето си написал, да не казвам, че този изложен тук може да действа дори по-добре.

Взимаш ли ензими? Ако не то с тези количества по 60 гр. белтък на прием, май ти е време да започнеш.  Като постваш хранителен режим прави го колкото можеш по-подробен. Дори да е непрактично да го спазваш 1:1, така оценката ще е най-точна.
Не е сложно да се направи хранителен режим за 1 ден, сложното е да го направиш такъв, че да можеш да го спазваш безсрочно.

26.01.05
13:32

знаете ли аз ко почнах преди няколко дена начи ставам в 6 сутринта и почвам да ям на 2 часа това идва 8 хранения на ден на всяко хранене наливам 400-500 грама храна всяко ядене е поне с 800 калории и смятям че на седмица ще кача 5 кила без хап и протеини лудница нали

26.01.05
13:33

Би ли “издал” едно-две твои хранения (500гр - 800кал.) :D

26.01.05
13:45

начи сутрин ям 200 грама овесени ядки с 200 грама кисело мляко и 50 грама мед в 8 часа ям ориз картофи и кроасани в 10 пак така в 12 пак така в 2 телешко банани и картофи и така нататак ям руло кренвриши сашо елда сащо в елдата има 400 калории на 100 грама и така ям докато спа корема ми постоянно е надут лудница е

аве манджата му е маиката ве

26.01.05
13:51

Еми браво! Само тея кроасани... незнам, ама щом качваш яко. И тренираш също така, нали? Не си само на хранене и лежане :D

26.01.05
13:57

ми брато още не сам се теглил ама мисля че ще сам качил 5 кила за 1 седмица ми ся на зала не хода от 3 месеца ся само кик бокс тренирам ама в маи месец ще почна да дигам и здрава система ще направя ще вложа 300 кинта за хапове и хр добавки преди диетата бях 62 кила и 167 раст смятям с диетата да стигна до 72 кила а после с хаповете и с яко ядене 80 с няколко нещо да кажеш ??

26.01.05
14:02

Браво лице, супер си брато! Продалжавай в същият дух!
по-здрави

26.01.05
14:05

аве лице преди гледах повече на хапове ама ся кат гледам как ям и как ми е пален корема казвам МАНДЖАТА МУ Е МАИКАТААААААААААААА

26.01.05
14:15

Всичко е ОК, ама що не потренираш в залата малко. Ей така, веднъж седмично. При такова ядене ще има ефект, вярвай ми.

26.01.05
14:19

дае човек аз 4 години сам ходил на зала ама от 3 месеца не сам ходил ама ся ще ходя поне веднаш в седмицата
пост 2:
смятям че доста ще помпя
Моля не пускайте 2 поста един след друг! Има бутон “промени” от дясно на мнението.
Емил

26.01.05
15:52

Ама Марто и другите колеги, защо го поощрявате с тази диета?
Аз като гледам предимно въглехидрати ... ?!?

Или нещо аз не мога да вляза в час?

[quote author=“arrnold”]начи сутрин ям 200 грама овесени ядки с 200 грама кисело мляко и 50 грама мед в 8 часа ям ориз картофи и кроасани в 10 пак така в 12 пак така в 2 телешко банани и картофи и така нататак ям руло кренвриши сашо елда сащо в елдата има 400 калории на 100 грама и така ям докато спа корема ми постоянно е надут лудница е

аве манджата му е маиката ве

26.01.05
16:06

Защото дори и на пръв поглед неправилно, въпросното хранене ще доведе до желания резултат (покачване на тегло). И по добре човека да се насочи към въпросното хапване, отколкото да вземе “некои и друг хап”. :wink:

ПС - А ти Док, ако имаш различаващо се мнение, можеш да го изразиш (напишеш). Повече различни мнения - повече информация (не винаги де  :D )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1