31.03.09
18:52
Какво мислите за норматива за прием във военни училища:
1.75 лицеви опори за 60 секунди
2.81 коремни преси за 60 секунди
3.1км “крос” за 3 мин и 18 секунди(над 20км/х тичане)
4.сувалка 10х10метра 23 секунди
Мен малко надути ми изглеждат 100% над половината в армията не могат да ги изпълнят.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 09.07.15 22:45.
мдае,някой има ли точният списък с нещата за Симеоново,защото имам 1 наум за него(хубаво е човек да мечтае)...чух приблизително колко искат и ми стана доста странна-трябва да си мега изруда да ги направиш нормативите (за 5? ).
тия някакви нови нива за изпълнение ли са ? през 2005-та брата го приеха в симеоново , но имам спомен ,че физическите нормативи бяха по-леки ...
Мнението беше редактирано от CheFolino на 31.03.09 21:57.
Малко странни нормативи..
Я виж http://www.academy.mvr.bg/Reception/2007_Prilojenie+No1+Fiz.htm
Това са нормативите за МВР. Струват ми се доста леки.
А нормативите, които ти цитираш за в.военно са такива, но може би не си дочел.
http://www.nvu.bg/index.php?active=pk&sub=pk_fp
http://www.nvu.bg/submission/kursanti/prilojenie_fp.pdf
Трябва да събереш 200 точки за да не отпаднеш.
1.75 лицеви опори за 60 секунди
2.81 коремни преси за 60 секунди
Стойностите, които си написал по точка 1 и 2 са зададени за максимална оценка - т.е. 200 точки. Не знам, доколко са постижими.
Освен, ако умишлено не разчиташ на тези две ‘дисциплини’ за взимане на изпита, защото на 1000м и на ‘совалка’ си посочил занижени постижения.
Мнението беше редактирано от 6th на 01.04.09 04:32.
3 не е проблем, за 1 нямам идея, никога не съм се замислял,
За 2 обаче ... ще зависи от изпълнението
За Сименово са много лесни.Само направете разликата-30+лицеви опори са ти максимални точки,а във военното 75 опори за 1 минута са ти максимално точки.Според мен това за по 1 минута куца..не са проблем нито 75те лицеви опори нито 81 коремни преси,но за 1 минута са си доста.Мен тичането ми е зле,но 1км може да се избяга за това време.Иначе миналата година нормативите бяха 6 набирания,1км тичане,30 секунди лицеви с 30 секунди коремни преси без почивка и се гледа общия брои.(бяха доста по лесни 6 набирания....).
П.С аз пробвах колко лицеви мога и направих 64 за 1 минута като ги правих максимално бързи..не виждам как до 75 ще ги докарам О.О
П.С 2 туко що направих 70,но ми оставаха още 4 секунди и можех и 75,но с ужасна техника не пусках максимално до долу нито изпъвах максимално до горе ръцете,а пише,че се пуска максимално до долу и после максимално догоре...
Мнението беше редактирано от QcK на 01.04.09 16:37.
И това при положение, че не си си го поставил за цел.
Е, ако потренираш с тая идея известно време, ще го изкараш без проблем.
01.04.09
22:24
казано от С7АЛК3Р на 01.04.09, 19:45:
И това при положение, че не си си го поставил за цел.
Е, ако потренираш с тая идея известно време, ще го изкараш без проблем.
х2
Не мисля, че са чак такъв проблем тея нормативи. Още повече със съответната подготовка...
Не съм казал,че са голям проблем.Просто си представете как някои нетрениращ и без да се е готвил преди това прави 75 лицеви опори?!Аз преди да започна залата правих по 20-25 максимум сега мога 100+ да направя,но и армията си иска физическа подготовка все пак няма да чоплиш семки по цял ден.
02.04.09
17:37
Не съм казал, че си казал, че са голям проблем ;)
Пък и нетрениращи и неподготвени хора нямат работа там така или иначе и не би следвало да тръгнат да го покриват тоя норматив...