01.04.09
18:05
Значи преди около 3 седмици имах здравословен проблем, който по преценка на специалист може би се е дължал на приема на хранителни добавки-аминокиселини.
Нарочно няма да спомена марката на тези добавки ( ако някой се интересува мога на ЛС да напиша), за да не се окаже че правя някаква анти реклама.
Та положението е следното. Приемах в продължение на 1 седмица аминокиселините на съответната фирма(дозировка 2 преди трен. и две след), като през това време ми се появиха мехури по краката пълни с течност. Разбира се веднага се обърнах към специалист “кожен лекар”, като съответно му съобщих, че приемам посочените добавки. Той ми отговори, че е много вероятно причината за този проблем да се дължи именно на приеманите аминокиселини. Изписа ми антибиотик и мазила за мазане... както и да е.
Въпросът ми е някой получавал ли е такива проблеми в следствие на прием на суплименти ? Въобще възможно ли е да имат негативно влияние ?
Естествено, че е възможно да имат негативни последици.
Но май е по-добре да се замислиш, дали медицинското лице е запознато с хранителните добавки, като цяло. Доста често, ако имаш някакви здравословни проблеми и кажеш на лекуващият си лекар, че взимаш хранителни добавки ще ти каже, че е от тях. За тях това е “тера инкогнита”, а всички се плашим от непознатото, в човешката природа е! ;)
Не го отхвърлям, защото далеч не съм специалист, но позволете да се съмнявам, че причината е в амините. Обикновено лекарите мноооого трудно идентифицират кожните болести, да не говорим да знаят произхода им. Амините са им били много удобни за набеждаване. И все пак, всичко е възможно, особено, ако са били мейд ин Булгаристан :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.04.09 18:53.
01.04.09
19:24
И аз не отхвърлям,но силно се съмнявам да е точно от амините,в тия “нищожни” дози в които си ги взимал+това ако е било от амините,значи и ако изядеш и една пържола може да стане същото, което отново не ми се вярва.Както каза стоянчо може би са им били удобни на наш`те доктори.Пил съм амини и не съм имал такива проблеми ,а и не познавам хора дето да са имали от тях.Ако е имало нещо,което не е трябвало да го има в тях тогава е друга работата.Пиши едно ЛС на коя марка са
02.04.09
11:44
Да и аз се изненадох, когато лекарят ми каза, че причината за това може да е от споменатите добавки. Преди също съм взимал аминокиселини и то на реномирана марка, сега просто реших да разнообразя като смених марката (отново уж реномирана).
Друг вариант който лично ми хрумна е... тъй като ги купувах на бройка може да е в резултат на неправилно съхраниение на добавките... знаете отварят, затварят кутията и продават на различни хора може от там нещо да са се замърсили...знам ли.
Мнението беше редактирано от Stretford_End на 02.04.09 11:51.
според мен не е от аминките - просто лекаря те е пуснал по пързалката с най-лесното обяснение. дори и да са развалени (което ще си проличи и по външния вид), по-вероятно е да получиш симптоми на хранително натравяне, отколкото такива мехури.
02.04.09
14:46
И аз съм имал мехури в следствие на няколко стрии по краката .
Обаче , не са от амините, аз съм пил 8 преди и 8 след трен и съм си бил перфектен :D
Обаче той не можа да ти обясни от какво точно се образуват тези мехури, какви процеси протичат в организма и т.н.
а просто ти каза, че е от амините ?
Сменяй...
Сменяй доктора колега !
Мнението беше редактирано от Mamularin на 02.04.09 14:55.