18.03.09
04:55
Вече 2 тренировки по БИ и краката ме болят,и аз не знам от какво е но имам предположения.Едното е че за 1ви път правя по сериозни удари с краката а второто,че не са ми еластични/разтегнати или както там се казва достатъчно.Примерно немога да ги вдигам много нависоко,а като тръгна да се завъртам за страничен с десния,левия(упорния)просто не ми позволява да се завъртя.Имам болки също отстрани на задника,там сигурно няк’ъв мускул за повдигане на краката мисля че имаше.Кажете ми някакви упражнения да ги правя вкъщи да започвам да гупя “вдървеността”на краката ми.
18.03.09
10:10
Вие на тия тренировки не правите ли такива упражнения ?!
нали преди тренировката поне 20 мин загрявате,разтягате се,правите специални загревки на мускулите,които ще участват най-дейно в тренировката и тн...иначе за завъртането..всичко е техника-неможеж да се научиш да биеш мавашита от първия ден.За разтягането-става бавно,с упоритост,постоянство и т-р-у-д-на ставите им отнема мн дълго време да се разтегнат(месеци,години)
18.03.09
12:16
Еми разтягай се, незнаеш ли как се разтягат крака.
18.03.09
12:16
казано от Zlatin на 18.03.09, 11:08:
нали преди тренировката поне 20 мин загрявате,разтягате се,правите специални загревки на мускулите,които ще участват най-дейно в тренировката и тн...иначе за завъртането..всичко е техника-неможеж да се научиш да биеш мавашита от първия ден.За разтягането-става бавно,с упоритост,постоянство и т-р-у-д-на ставите им отнема мн дълго време да се разтегнат(месеци,години)
Трудно се прави гъвкавост наистина.. а и самото разтягане е много важно да изпитваш малко болка.
казано от Wrestling_pro на 18.03.09, 12:16:
казано от Zlatin на 18.03.09, 11:08:
Трудно се прави гъвкавост наистина.. а и самото разтягане е много важно да изпитваш малко болка.
Ясно :)
Иначе правим МНОГО солидни загрявки,краката ми за пръв път са подложени на такъв стрес и такова натоварване,може би е това.Ами почвам всеки ден по 10-15 минути отделно от загрявката в залата да си правя стречинг,па ще се надявам до няколко месеца да изчезне “дървеността” :lol:
19.03.09
06:12
Тренировки по бойни изкуства... Ами намали ударите с краката за известно време, прави ги само тип “ката” да видим как ще ти се отрази.
Има ли някакви кръвонасядания или подпухвания по болящите крака?
Според мен загрявката в случая не помага а и няма голямо значение. Пак зависи от бойния порт. Стречинг малко прави, разтягане, за да не се случва през тренировка изведнъж да си изпънеш сухожилията, но според мен е по - скоро следствие от ударите, отколкото мускулна треска или нещо подобно.
Поздрави!
казано от D3BEP на 19.03.09, 06:12:
Тренировки по бойни изкуства... Ами намали ударите с краката за известно време, прави ги само тип “ката” да видим как ще ти се отрази.
Има ли някакви кръвонасядания или подпухвания по болящите крака?Според мен загрявката в случая не помага а и няма голямо значение. Пак зависи от бойния порт. Стречинг малко прави, разтягане, за да не се случва през тренировка изведнъж да си изпънеш сухожилията, но според мен е по - скоро следствие от ударите, отколкото мускулна треска или нещо подобно.
Поздрави!
Нямам никакви видими признаци за кръвонасядания или подпухвания по краката,чувствам болка и НЕрезтагнатост.Имам болка но не е мускулна треска,а как да го опиша..нали знаеш точно до задника отстрани има едни кости ли са мускули ли са май “ябълки” им се казва.Те са ми проблем,защото ме болят,особенно левия крак ми прави голям проблем,десния е по-добре.Предполагам че до няколко месеце нещата ще са по-добре и ще съм по разтегнат и мобилен от сега.Благодаря на всички :)
Колега, провери си техниката, говори с треньора. Ако всичко е наред с формата, значи сухожилиата около ставите не са разтегнати или самите стави са проблемни. Не се насилвай, тези спортове създават травми непостижими за останалите... А относно “ката” смятам, че при дисбаланс на мускулатурата, вероятността от травми там е по-голяма, защото контрата е в антагониста...И пак, оправи техниката! Поздрави!
Разтягането и разгрявката са много важни.Също така нали сам казваш ,че от скоро се натоварваш така , давай по-леко докато свикнеш, че да не получиш някоя контузия.
16.04.09
19:07
какво тренираш, загрявката трябва да е минимум половин час с леко бягане и разтягане , аз когато тренирах ако не съм загрял добре въобще ни си правех труда да работя на круша или пък какво остава за спаринг, предимно пред огледалото, или те мързи да загряваш както трябва и се поташ или нещо в тренировката ви не е наред, или прости си вдървен защото не си тренирал преди и сега малко на зор ти идва , загрявката е много важна защото иначе без нея може да стане беля , разтегнат мускул или сухожилие ама това е вече при доста рязко натоварване, ако искаш ще ти постна утре снимки на упражненията с които е добре да загряваш (поне у вас преди тренировка ако не го правите в залата )
страничен с десния,левия(упорния)просто не ми позволява да се завъртя.Имам болки също отстрани на задника,там сигурно няк’ъв мускул за повдигане на краката мисля че имаше.Кажете ми някакви упражнения да ги правя вкъщи да започвам да гупя “вдървеността”на краката ми
а за завъртане на упорния крак е повече до техника , тя се постига с времто ;)
задника те боли заради натоварването при изпълнение на ударите при които трябва да си вдигнеш краката повече , заради местенето на тежеста е и това че не си привикнал :D и се нарича мускулна треска
Мнението беше редактирано от mikrogon на 16.04.09 19:12.
Според мен намери форум за бойни изкуства и там питай отново.
Ти даже не обясняваш какво точно те боли това - крака е адски общо.
А ако са ти набили няколко лоу кика по квадрицепсите изобщо не се чуди от какво е. Директно се натъртва и схваща мускула. Да не говорим че също се нараняват и сухожилията и оттам може да усещаш дискомфорт при движение или направо да не може да си движиш както обикновено. Не знам при тем в каква форма е по-принцип минава бързо. Калява се с тренировките. Погледни примерно черни колни с каква сила се удрят и пак не се схващат.
Говори с тренъора си. Това не е хленчене просто го питай на какво според него се дължи и доколко е нормално(по всяка вероятност щом те види че все още може да ходиш ще ти каже че нищо ти няма и ще ти мине като на куче :) и сигурно ще е прав...)
Но бъди внимателен да не се травмиваш тежко краката не са ти за 1 ден...
Мнението беше редактирано от tpd на 17.04.09 20:00.
18.04.09
14:07
болката от лоукика се преодолява с калявка , когато 2ма са застанали един срещу друг и си бият лоу кик последователно докато не се схване мускула , след което се прави раздвижване ,и след няколко тренировки образно казано калявката минава като рутинно упражнение( разбира се няма болка в мускулите ), според мен се е претоварил , и се вайка напразно , натоварването е голямо и е от друг тип , така че и да блъскал като ненормален във фитнеса за крака пак не е изключително да ги преумори, почивка и разтягане му трябват на момчето , и няма да е зле да иде да прави кросчета преди тренировка ако има къде аз преди да стъпя в залата принципно разхгрявах с крос и спринт след което разтягане .