Добра хранителна програма?

01.04.09
13:11

На 16 години съм 180 висок и 65 килограма.Тренирам на лостове от 1 година.Ето и програмата,по която мисля да почвам да се храня:

7:30 ставане
7:45 шейк (2 банана +1 пакет бисквити роден край със мляко + 1 голяма лъжица пчелен мед + 2белтъка и 1 жълтък +300гр. домашно кисело мляко) получава се около 600-700 грама шейк,аз бия 300-350гр.
8:30 - 150гр.пшенични ядки + може би още кисело мляко
9:30 - 11:00 - тренировка (тичане + лостове)
11:45 - останалия 300-350гр.шейк
13:30 - каквото мама е направила(ориз,фасул,картофи,леща или боб)+1 филия препечен бял хляб
16:00 - някъкво месо
18:00 - предимно плодове(2банана,2портокала,2ябълки),каквото вие препоръчате
19:00 - 20:30 тренировка (или само тичане или само лостове),като преди тренировка 50-100 грама или фъстъци,или семки,или бъдеми...зависи.
22:00 - салатка(зехтин + сирене + краставици и домати,може би и малко сол) или (ряпа + моркови + цвекло + зехтин + оцет)

Ако я одобрите я почвам от утре.но когато съм на училище малко  се променя,ставам в 6 и 30 и шейка ми се пада към 6 и 45 150гр.пшенични ядки си остават 8:30,а останалия шейк го пия в 10:30 и ако съм много гладен към 11:30 - 2 кюфтета + гарнитура,лютеница с пържени картофи и зеле,с питка хляб.Бих ли покачил теглото поне до към 71-2 килограма?

Темата беше редактирана от no_smoking на 01.04.09 16:59.

01.04.09
13:32

Разбирайки съвсем малко от такъв тип хранения ще ти кажа очевидното - липсва протеин и в частност месо. Така че няма как да качиш с тази програма, защото аз видях на едно място месо. Това тичане води до изразходвани калории, т.е. ти трябва да ядеш повече от нормалното, за да качваш маса, когато бягаш. Поне така аз виждам нещата, някой по- вещ ще ти помогне да я коригираш.

Тотална липса на разбиране на правописа и храненето!
Съжалявам за острия тон, но наблегни малко на книжките, а за яденето се замисли чак след 4-5 години. Дотогава се храни с каквото има, като се следиш и ако не качваш увеличавай храненето. Ти си в период на разтеж на организма, който далеч не се състои само от мускули, и не бива да го лишаваш сега от нищо!
Мляко, месо, сирене, яйца и ориз, картофи, боб, леща, макарони...набивай яко!
И нещо друго: не е оправдание, че нямаш пари за месо, а пък да ядеш банани - една пържола ти излиза колкото 2 банана, а в случая е доста по-ценна от тях.

01.04.09
16:57

Мерси Oranje.Искам да те питам само,добре ли ще е да си разпределя яденето на 5-6 порций на ден,понеже като се натъпкам и ми се подува корема,а той ми е слабост или да имам 3 основни яденета?Доколкото грешките...виж сега,по четливо ли е написано,това са грешки които няма да допусна за втори път,да напиша картофи с “в” не е логично просто или пък “към” да напиша кум ...

Мнението беше редактирано от no_smoking на 01.04.09 17:05.

VN

01.04.09
17:29

Да, ще е повече от добре ;)

казано от no_smoking на 01.04.09, 16:57:

Мерси Oranje.Искам да те питам само,добре ли ще е да си разпределя яденето на 5-6 порций на ден,понеже като се натъпкам и ми се подува корема,а той ми е слабост или да имам 3 основни яденета?Доколкото грешките...виж сега,по четливо ли е написано,това са грешки които няма да допусна за втори път,да напиша картофи с “в” не е логично просто или пък “към” да напиша кум ...

Поздравления за поуките, които си взе!
И правилно си разбрал - храненията трябва да са повече: 5-6-7 на ден, през около 3 часа, вместо само 2-3 големи. Не само, че така избягваш издуването в корема, но храната се усвоява по-добре. Вземай си добра закуска, обяд и вечеря с качествена храна, а останалите ястия може да са ти и ‘преносими’ - гейнерчето, което си правиш, сандвичи, ядки...
Успех!

03.04.09
02:12

Също дърпай храненията за след тренировка, а не преди това.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1