03.04.09
08:16
Дроп серия се прави само в последната серия на упражнението нали?
А на кои мускули не е добре да се прави дроп серия??? В смисал кои са по слаби и може да се претренират лесно или да си доведа травма с дроп серия?
03.04.09
09:43
кажи си тренировъчния стаж
Ами преди година и половина съм тренирал някъде 3-4 месеца.
А сега на 13 април правя 4 месеца. Взимам Креати Етил Естер, Тесто Х Плоуд, ЗМА и Протеин (казеин)
03.04.09
09:59
А защо си решил да правиш Дроп серии
03.04.09
11:11
казано от heat на 03.04.09, 10:37:
Дроп сериите са пълна простотия
хахахахаха сигурен ли си.За мен това е един от най здравите методи за разбиване на застоя
А някой ще отговори ли на въпростите ми???
1.Дроп серия се прави само в последната серия на упражнението нали?
2.А на кои мускули не е добре да се прави дроп серия??? В смисал кои са по слаби и може да се претренират лесно или да си доведа травма с дроп серия?
Дроп сериите аз ги правя веднъж на месец и нещо. И то за мускулните групи, които бавно ми се развиват. В моя случай - гърди.
Не е добре да се правят от начинаещи, няма смисъл! Пък и могат да претренират. За абсолютно всяка мускулна група може да се правят дроп серии, но ти си преценяш. Не се правят само в последната серия на упражнението. Аз правя цяла тренировка в дроп серии и на другия ден не мога да си събера гърдите от болка. :)
Мнението беше редактирано от LttS на 03.04.09 13:10.
казано от heat на 03.04.09, 10:37:
Дроп сериите са пълна простотия
Отиде в бисерите.
казано от Icaka на 03.04.09, 12:44:
А някой ще отговори ли на въпростите ми???
1.Дроп серия се прави само в последната серия на упражнението нали?
2.А на кои мускули не е добре да се прави дроп серия??? В смисал кои са по слаби и може да се претренират лесно или да си доведа травма с дроп серия?
1. Дроп серия можеш да правиш не само в последната серия, а през всичките серии. Така съм тренирал бицепс и рамо. Ефект има, доста е изтощително. Дропсерията се състои от 2 серии една след друга без почивка, като първата е тежка, втората по-лека-изцеждаща.
2. Аз съм правил дроп серии само на малки мускулни групи. Това не ознчава, естествено, че на големите не може, но ще дойде доста нанагорно.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.04.09 15:54.
Ето точно от такъв отговор се нуждаех!
А имам и още 1 въпрос към Стоянчо.
1 тежка и 1 изцеждаща? А можели изцеждащите да са 2 или ще дойдат много?
казано от Icaka на 03.04.09, 21:06:
Ето точно от такъв отговор се нуждаех!
А имам и още 1 въпрос към Стоянчо.
1 тежка и 1 изцеждаща? А можели изцеждащите да са 2 или ще дойдат много?
Не, че не може, но и една по-лека е достатъчна. Аз съм го правил (един-два пъти), но е съсипващо и незнам дали има смисъл.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.04.09 10:44.
Много съм ти благодарен!
А може ли да разнищим и въпроса за “Пауза почивка” или да правя нова тема???
Тъй като виждам, че стажа тепърва ще го трупаш, най-добре зарежи дроп серии, суперсерии и т.н. и си тренирай нормално.
Пауза-почивка - когато силата на изпълняващия започне да пада по-бързо, от колкото е предвидил, той може да забави времето между изпълнението на две повторения, давайки възможност на мускулните клетки да си набавят ресурси през паузата. Най-дългата пауза не бива да е повече от 35 секунди.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.04.09 18:48.
Ами преди година и половина съм тренирал някъде 3-4 месеца.
А сега на 13 април правя 4 месеца.
Дроп сериите са вклщчени в втората седмица от тренировките ми.
Не тренирай по програми от списания, или смен инструктора, ако това е написано специално за теб.
Най-добре послушай Стоянчо:
Тъй като виждам, че стажа тепърва ще го трупаш, най-добре зарежи дроп серии, суперсерии и т.н. и си тренирай нормално.
Успех!
казано от Thrashmetal на 04.04.09, 21:05:
Стоянчо е прав, но какво пречи да гледа от списанията?
То не, че пречи. Може да се чете кое упражнение как се изпълнява правилно, кои съчетания са добри, но не и да се копират програмите на професионалистите.