25.01.05
20:49
Много ми изостава от край време, да не кажа, че направо не мърда.
Едни казват тренирай го през два дни, а други един път в седмицата.
И по списанията не са на едно мнение.
^MaD^, защо ли това, дето го написа съм го чел някъде? ;)
Може и два пъти, може и веднъж, зависи как вървят. Пробвай да ги тренираш с нисък брой повторения, като другите мускулни групи - 6 - 8 - 12 максимум и с по - големи тежести.
[quote author=”Петко К”]^MaD^, защо ли това, дето го написа съм го чел някъде? ;)
Може и два пъти, може и веднъж, зависи как вървят. Пробвай да ги тренираш с нисък брой повторения, като другите мускулни групи - 6 - 8 - 12 максимум и с по - големи тежести.
Точно това експериментирам в момента - малко повторения с големи тежести, но го няма онова напомпване и да не можеш да ходиш след края на серията. Това ме притеснява, че си губя времето.
Много ми се искаше да пробвам магарешко повдигане, много го хвалят, но няма такава машина в залата.
:lol: Цитатите не са забранени, все пак това е свободен форум :lol:
Лично според мен, гоелмите тежести и малкото поторения биха могли да бъдат ефективни при малко хора, що се отнася за прасеца, а и за предмищницата. Все пак задължително трябва да се опита и този вариант. Съветвам те да му отделиш три месеца за специализация, съответно по 1, 2 и 3 пъти седмично. Движенията трябва да са бавни и точни. Можеш да си избереш 3, дори 4 упражнения, като в половината правиш по 15 повторения, в едно - 10, а в 4-тото, вече с по-голяма тежест - 6-8 повторения.
Успех!
[quote author=“Pepper”]Точно това експериментирам в момента - малко повторения с големи тежести, но го няма онова напомпване и да не можеш да ходиш след края на серията. Това ме притеснява, че си губя времето.
Много ми се искаше да пробвам магарешко повдигане, много го хвалят, но няма такава машина в залата.
То напомпването не е индикация за растеж. Прасците са свикнали на продължително натоварване, понеже по - цял ден носят тялото ти. Като правиш много повторения, на практика не ги стимулираш да растят, понеже вече са свикнали на подобен режим на работа (ниска интензивност и продължителна работа). Затова трябва да се шокират с различно натоварване - големи тежести и малко повторения. Ако искаш, пробвай две тренировки - едната с малко повторения, другата с много. И ги редувай през 3 - 4 дена.
офтопик: 6+ за отговора на Петко!
————————————————————
И аз съм видял резултат от големите тежести и малкото повторения, но си зависи и от упражнението. На калф машина трябва яко тежест и може по-малко повторения, а прав с щанга или на машина може и 12 пвт.
по-здрави
Абе хора тва наистина ли си мислите че като тренира със 6-8 повторения прасци ще му порастнат ? Щото на мен ми се струва че си правите един голям маитап с тва момче :) То за бедрото са го казали хората че по малко от 10 повт. няма смисъл а да не приказваме за подбедриците
Ама нищо де пич ако ти се губи времто продължаваи с 6-8 повторения
успех
Е,Мартине тези са снимали моя прасец :lol: Сериозно Петко го каза най-точно.Прасеца е група която се тренира доста трудно,особено ако е изоставаща.Трябва си сериозна тежест и повечко повторения,за да се провокира разтеж.Щом ти изостават ги прави 2пъти седмично,като ги вмъкваш м/у някои от останалите групи
[quote author=“x_3_mar”]Абе хора тва наистина ли си мислите че като тренира със 6-8 повторения прасци ще му порастнат ? Щото на мен ми се струва че си правите един голям маитап с тва момче :) То за бедрото са го казали хората че по малко от 10 повт. няма смисъл а да не приказваме за подбедриците
Ама нищо де пич ако ти се губи времто продължаваи с 6-8 повторения
успех
Абе хората много неща са казали, ама това не значи, че са верни. Не си правя майтап, съвсем сериозно му го предложих. Много хора тренират и бедра и прасци с малко повторения и имат успех.
26.01.05
14:39
А аз не съм съвсем съгласен с тази трактовка.
Прасецът при някои расте и с 8, при други с 30 повторения. Сменянето на повторенията е идея, не е обаче панацея. Бих казал, че по - често е вероятно да не се получи търсения ефект.
Но:
Но понякога се получава, че упражненията за прасец с тежести в залата просто са неефективни.
Тогава се прибягва до сходна с кардиотренировката за да се провокира растежът му. Тренировката тогава може да включва неща, като:
Скачане на въже, включително и с тежест.
Бягане по стълби - нагоре - надолу.
Тичане на пръсти.
И други подобни.
Идеята предполагам е ясна :) Повишава се именно интензивността на перманентното натоварване, за което говорите.
Естествено, такава тренировка носи други минуси.
И, за магарешкото повдигане - ако е това, което си мисля, не виждам защо да ти е необходима машина :) Просто един или двама помощници - доброволци :)
Интересното е, че хората с големи прасци винаги имат правилна стойка :) на прасеца. Дали му давате достатачно време да се възтанови и да порасне? Дали не го претренирате особено ако стойката ви не е првилна?
по-здрави
[quote author=”Петко К”][
Абе хората много неща са казали, ама това не значи, че са верни. Не си правя майтап, съвсем сериозно му го предложих. Много хора тренират и бедра и прасци с малко повторения и имат успех.
ем Петко то ако закусват в наи близката ти аптека може да им растат и от едно повторение на мах. само че що не му обясниш на момчето че подбедрицата е наи вече от червени и смесени мусккулни влакна. които от своя страна не хипертрофират като мускулите от горната част на тялото при натоварвания от 75-85% от мах наи добре. и че при продалжителност от 15-20 сек (границита на аеробната-алактатна ) на серия което е точно 6-8 повт. с една дума с такова натоварване хипертрофират оптимално белите А и Б мускулни влакна. които в подбериците липсват
виж друго си е ако си анаболно стимулиран
26.01.05
15:59
Значи при мене прасеца расте самичак, просто ми е ген и нема кво да ви казвам как го тренирам.Ще ви кажа нещо което ми попадна преди месец в залата.Значи тренираш прасеца 2 пъти седмично като 1 трен ти е в залата с тежест, а другата ти е на стълби(повдигаш краката на пръсти)Като при стълбите повторенията са 100-150.Звучи странно но при 1 мой приятел подейства.Опитай :D
При всеки е различно едни правят с големи тежести рядко други с малки всеки ден например Арни му е бил смешен трапеца и той нарочно го показвал да му се смеят и да се мотивира и даже всеки ден го е тренирал.
П.С. Отчасти това за прасеца дето Петко написа важи и за предмишницата но не в такава степен