26.01.05
19:30
Модерирано от Емил http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=34468#34468
————
Доколкото бях прочел в един форум, тази диета се прилага за
изгаряне на подкожните мазнини и образуването на релеф. Интересува ме колко грама протеин трябва да взимам дневно ако не ям/пия (освен вода :) ) нищо друго ? И въобще има ли смисъл от такова нещо ? Ходя 5 дена в седмицата на фитнес, но искам да си пооправя релефа. Това е. Ако има някои просветен ще съм му благодарен да ми даде съвет :)
Има нисковъглехидратна диета за, която пише на сайта. Исползва се и за релеф и за маса. Има смисал от такава диета, но личното ми мнение е, че неможе да се очаква добър релеф с нея и всичко идва от въртене на въглехидратите. Все пак инсолина е най-анаболният хормон в тялото, а и въглехидратите забързват метаболизма поне бързите от,което може да се извлече полза.
по-здрави
ахам... къде да я намеря тази протеинова диета за релеф ?
П.С. Като казвам протеин имам предвид прахообразен такъв, който се пие под формата на шейкове :)
ХАХА еми напиши каква е точно тая диета в какви количества и какви храни се ядат.
по-здрави
Никакви храни не се ядат :) Сутрин, обет и вечер по 1 шейк. Това е :)
Мисля че об6то на ден ,взависимост от килограмите, трябва да поемам по 160 гр. и си ги разделям на 3 :)
OOOОО тва за самоубици а? Ае стига подобни простоти! Тия с тия суплементи всичко ще измислят само и само да им се копуват продуктите.
по-здрави
Абе да ти кажа не е точно така, щото ако го спазваш това ти излиза 20 лева храната за цялата седмица. И само първите няколко дена изпитваш глад, защото организма е привикнал към нормална харна. След 1 седмица всичко си идва в норми. И доколкото знам на NASA космонавтите в орбита ги хранят именно със суплементи :) Аз сямтам да експериментирам, но ме е страх да не си навредя нещо... Затова и започнах темата де ;)
Ами яж храна за астронафти, а не суплементи тогава. С тази диета точно 2 седмици ще е аферата и след това няма да има нужда от диета. :))
по-здрави
Емо проявява черно чувство за хумор :D , но е напълно прав.
Може нещо да не си разбрал ти, но в този вариант, който описваш си е направо диета за самоубийци.
Добре тогава от къде мога да прочета диета, която да ми стопи подкожните мазнини и в същото време да не е вредна за здравето ми. Разгледах сайта но не открих... Ако може малко помощ докато навляза ;)
http://www.bb-team.org/nutrition/000195.php -тук можеш да избереш подходящ режим за теб
http://www.bb-team.org/nutrition/000192.php -а тук да научиш как аджаба се свалят килограми и подкожни мазнини
по-здрави
NATO, батенце, това със протеиновата диета чрез суплементи е за самоубийци, вервай ни. това е изроден вариант на кето диетата на аткинс, която са я пробвали още преди 3 десетилетия нкъде в “научна” среда (разбирай група луди индивиди, навили се да отслабват така + под наблюдение). Екепериментът приключил трагично с няколко смъртни случая. Мисля, че повечето бяха от сърдечни проблеми. сърцето също е мускул и понякога дори този мускул се използва от тялото за набавяне на хранителни вещества...
ако ще правиш такива неща, ще трбва да приемаш доста и качествени мазнини - ненаситени и есенциални, а дори и известно количество наситени - нали трябва да си произвеждаш тестостерон все пак...
Мдамм и аз ще се присъединя...
Необходимите неща са: витамини, минерали, белтък и разнообразие от мазнини. Единственото нещо от което е разумно да се отървеш са въглехидратите. С две думи говорим за НВД, която диета е доста добра! Защо да лишаваш организма си от супер важни вещества?
Meрси на всички :)
Моля пишете на кирилица! Моля спазвайте правилата във форума. Преведох мнението ви.
по-здрави
опа не знаех че трябва да шиша на кирилица, извинявайте :)
Така... прочетох доста диети и мисля, че най ми допадна нисковъглехидратния режим. Проблемът е че нито знам кои харни съдържат мазнини нито виглехидрати нито белтъци и т.н. Например една баничка какво съдържа... И там някакви грамове ми казват да поемам... Еми аз от къде да разбера колко грама въглехидрати има в гореспоменатата баничка например (неска ядох баничка за това я споменавам :) ). Ако има някои да помогне на невежия моля :)
офтопик: Моля въздържай се от пускането на два поста един след друг!
——-
НВД или нисковъглехидратенрежим е с минимално количество въглехидрати. Количество около 100-150 грама. Храните, които са подходящи за тази деита са: мляко, всякакво месо и дреболии, сиране, кашкавал, яица и други протеинови храни и зеленчуци. Въглехидратите почти изцяло се изхвърлят.
по-здрави
Значи да не ям хлаб... ДОБРЕ :) Следващия ми въпрос (дано да не съм станал досаден вече) е следния: Пърженото и слънчогледовото олио забраняват ли се ? И ако може да ми дадете за пример какво да си купя сутринта докато съм на училище за да заситея въглехидратната нужда от 100-150 гр. :) Благодаря предварително.
Дам олио може да муаш. Иначе въглехидратите може някав шоколадов десерт или тестена закуска няква.
по-здрави
Ахам ясно :) Значи хапвам някаф тутманик на даскало и никви въглехидарти вече. Мерси :)) И да те попитам някаква вчеря вкъщи да ми кажеш... Смятам да ям пържено пилешко месо ама да питам дали може :)
27.01.05
18:59
Повече за съдържанието на храните можеш да научиш от раздел “Хранене” в под раздел “Калкулации” в сайта.
27.01.05
20:25
[quote author=“perlsite”]Мдамм и аз ще се присъединя...
Необходимите неща са: витамини, минерали, белтък и разнообразие от мазнини. Единственото нещо от което е разумно да се отървеш са въглехидратите. С две думи говорим за НВД, която диета е доста добра! Защо да лишаваш организма си от супер важни вещества?
Не е разумно да се отърваваш от въглехидратите, при условие че целият ти организъм е ориентиран почти безрезервно към тях.
Разумно е да направиш балансиран режим.
Незнам какво имаш в предвид под “балансиран режим”...
Аз говоря за НВД, където въглехидратите са до 50-150гр на ден.
28.01.05
08:26
Говорите за различни неща. Балансирания режим е добре описан в сайта, но по мое мнение не е подходящ за начинаещ не заради друго, ами е труден за изготвяне и следване. Трябва да му го състави специалист, а за да го следва трябва да изчете доста. НВД то е далеч по-практичен за начинаещите, но това съвсем не го прави по-добър!
^MaD^ преди да постваш подобни съвети се опитай ти да изкараш на тая диета!
по-здрави
Mad, здравей, прочети следните цитати. Едва ли близките на тези хора мислят, че това са Bull Shits…
“Liquid Protein” diets like the Cambridge diet introduced after publication of The Last Chance Diet (1976) killed at least fifty people whose hearts failed through fibrillation. This very low calorie, low fat diet caused people to lose muscle mass everywhere, including the heart which eventually gave up. The Food and Drug Administration warned the medical community about the danger of this kind of diet which gave ketosis a bad name.
The nutritionists and diet advisors listened. Jane Brody said ketones are toxicStuart Berger bashed them in How To Be Your Own Nutritionist. Ann Louise Gittleman writes in Your Body Knows Best:
Without some carbohydrates to maintain blood sugar levels and fuel the system, ketone bodies - fatty substances generated from the breakdown of stored fats or triglycerides - are soon formed in the blood. Ketone bodies mask your appetite even though your brain demands glucose. The result is ketosis: headaches, light-headedness, and mental fatigue. Eventually, [on a low fat diet] your body will begin to convert protein from your muscles into blood sugar. You lose weight, but it is from muscle mass, not from fat. (Pocket Books, 1997)
[ Source ]
It was this pioneering work that ultimately led to a liquid protein diet promoted by Linn in his book The Last Chance Diet.12 The protein used in this weight loss program, composed of collagen, cowhides and hydrolysed gelatin, led to at least fifty deaths probably due to its poor biological quality.14,22 The majority of these deaths have been attributed to ventricular fibrillation.13, 14 Various autopsies have revealed myofibril fragmentation, reduced myocardial fibers and myocarditis. One research group tagged lactic acidosis, with serum ketones topping 20 mg/100 ml, as probable cause of death.l5 These deaths prompted the Food and Drug Administration to publish a warning to the medical community about the potential hazards of using these diets for patients.[url]
[ Source ]
More importantly, deaths associated with other specialized diets have been reported. In the 1960s and 1970s, liquid protein diets were associated with several deaths.[10] Some of these deaths were related to QT prolongation with pathologic findings of myocardial atrophy and myocarditis. Other findings in patients who had sudden cardiac death related to liquid protein diets included electrolyte disturbances such as hypokalemia, hypocalcemia, and hypomagnesemia.[10] Restriction of caloric intake to less than the basal needs results in the catabolism of protein and glycogen stores, which have a high water content, leading to a diuretic effect with the loss of free water and electrolytes. Ketone bodies undergo urinary excretion with a cation to maintain electrical neutrality, resulting in the additional loss of cations, including calcium, magnesium, and potassium.[11] When compounded by inadequate intake, deficiencies of these cations may ensue. Caloric restriction is not generally recommended on most low carbohydrate diets, including the Atkins diet, further emphasizing the dangers of using these diets without strict adherence to their recommendations.
[ Source ]
преди да правите такива диети, знайте, за християните самоубийството е грях...