za qicata

Темата е заключена.
HA

01.04.04
21:50

iskam da vi popitam dobre li e da qm predi lqgane 2-3qica?i ako ne e, koq HRANA e nai dobriq izbor za predi lqgane.trqbva da qm ne6to 6toto treniram ve4er i 2-roto mi qdene se pada togava kogato lqgam da spa.kazvam HRANA imaiki vpredvid istinska hrana a ne protein na prah!
imam i o6te 1 vapros-kombinaciqta ot qica i plodove na zakuska kak vi se stryva?blagodarq na vsi4ki

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 11:30.

01.04.04
22:15

spored mene qicata predi lqgane sa idealna hrana samo 4e 2-3 sa ti malko.A za zakuska po dobre oveseni qdki i plodove.No lichno az vmesto oveseni qdki qm CORN FLAKES shot mi e po vkusno a ovesenite sa mi super gadni :))

ВН

01.04.04
22:24

Ха-ха, корн флейкс ли? Буха-ха-ха-ха! Яйцата са ОК, ала хапни 2 цели и 10 белтъка.

Не яж яйца с плодове, това е чисто хабене на плодовете.

02.04.04
10:07

Според мен преди лягане най-добре изяж 100-тина грама кашкавал или сирене. От него ще си набавиш добра доза бавно разграждащ се протеин за през ноща.

PE

02.04.04
17:00

zdr.prvo za zakuskata,10 qicq ot koito samo 2 da sa celi.posle e dobre da hapni6 100gr oveseni qatki+protein +banan.corn fleiksa e kato purjen i ima zahar,taka 4e ne stava.za ve4eriata,predi liagane ako moje6 pii po edin proteinov 6eik +glutamin.

02.04.04
21:08

Сега и моето мнение
Доколкото разбрах наскоро яйцата са една от най-бързо разграждащите се храни - за около един час !!! Само не разбрах защо яйчения протеин го дават бавноразградим. Според мен яйцата не са за преди лягане. Съгласен съм с pepe за яйцата сутрин+овесените ядки само че вземи и плодове (портокал). 10 яйца са много според мен. Трябва да вземаш по 6 ако си до 70 кг а ако си повече с още едно чйце на всеки 10 кг тегло. А за преди лягане препоръчвам АК-ни или комбиниран протеин (казеин+яйчен)

ВН

02.04.04
23:04

Макс, това за смилането на яйцата за единия час е поредния мит, не мус е връзвай... Яйчният протеин (протеина на жълтъка + този на белтъка) се смила (и усвоява) за около 3 - 4 часа максимално. Само белтъка от яйцето се смила за около 2,5 - 3 часа ала той е с небалансиран АК състав.

AT

11.04.04
13:32

chuval sum che e dosta opasen holesterola v qicata.
v padpadachenite qica nqmalo holesterol.samo che ot tqh ti trqbvat dosta za da se naqdesh kato horata

izkajete mnenie za holesterola zashtoto e vajno spored men

11.04.04
17:07

Toi ne be6e li v jultuka?? Az iam samo beltucite… A ina4e ia mi obiasnete kakvo mu e tolkova lo6oto na holesterola?Ako go niama6e dali 6tiahte da prejiveete dori 1 dujd.

11.04.04
17:28

Nai-dobroto ne6to predi lqgane e rastitelniq protein(t.e. le6ta,bob,soq) za6toto se razgrajda bavno.Za qicata sum suglasen nai-dobre e sutrin.A za holesterola,da toi e v jultuka i az se 4udq kvo tolkova 6te navredi 2 jultuka na den…

12.04.04
10:27

Холестерола е пълна заблуда, няма от какво да се притесняваш. Както казаха по нагоре именно той е веществото което ни прави непромукаеми. Такива неща като добър и лош холестерол няма.

12.04.04
13:00

kakto vsqko ne6to ne e hubavo da se prekalqva,no ne i da ne se qde

12.04.04
13:31

HDL (high density lipoprotein) ‘добър’ холестерол
LDL (low density lipoprotein) ‘лош’ холестерол
гледайте само лошия холестерол да не се покачва над 135 мг.
всичко е строго индивидуално, както винаги :) има хора, които лесно го качват има хора, които и да ядат по 10 желтъка на ден нямат грижи.
опасностите са доста няма смисал да ги изреждам.
ако толкова сте се спекли ходете и си направере изследване.
аз лично си ям средно по 2-3 жълтъка на ден и още сам жив :)

ДЕИО :) прочети малко статистики и това онова
няма да ти навреди.

12.04.04
16:24

A kak по друг начин освен изследвания можем да разберем дали не сме прекалили с холестерола? Някакъв страничен ефект или нещо друго?

12.04.04
17:58

gotcha verno si me spe4e :cry:

AT

13.04.04
21:41

efekta ot holesterola se poqvqva kato navurshite 40 godini tam nqkude :)
pokachva se riska ot infarkt i drugi tejki problemi

14.04.04
21:42

Готча аз си мисля ,че чета от време навреме и то все полезни материали.  Предлагам на теб да прочетеш този интересен материал, написан е на български и е доста лесно разбираем. В него се отговаря и на някой въпроси от поста ти за НВД. Ако той нети стига ще ти дам още линкове за холестерола.
Ако ти имаш такива който показват вредата от холестерола можеш да ги пуснеш тук с радост ще ги прегледам.
А и още нещо няма нито едно доказателство че консумацията на мазнини повишава холестерола.
Без лоши чувства.

14.04.04
21:58

Deio, запознат сам със последните изследвания и даже мога да ти кажа, че сам напълно съгласен със теб :)
но това за двата вида холестерол се знае.
А поста ми за НВД не значи, че изцяло сам съгласен с това, което сам написал, както може да се досетиш сам го преписал :) и просто искам мнения по въпроса. Бих се зарадвал ако някой компетентно ми докаже точно обратното.
10х много за линка, ще отделя задължително време да го прочета.

HO

28.04.04
13:38

В умерената консумация на яйца няма опасност от натрупване на холестерол, защото в яйчния жълтък се съдържа и лецитин, който пречи за вредните натрупвания на холестерол в организма.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1