03.04.09
21:06
Здравейте!На 16 години съм,180 висок 67-70 килограма върирам..Стаж в залата 6-7 месеца..Проблема ми е,че досега не съм спазвал никакъв режим,а ядох на воля,с ограничение на мазнините,газирано и разбира се чипсове и тем подобни глупости..Но сега смятам да почна режим малко,но не знам по-колко въглехидрати и белтъци трябва да приемам на ден..Благодаря на тези,който са се отзовали.. :)
добре де кажи какъв режим ще спазваш НВД/РБД/ВВД тогава искай цифри,а и ако разгледаш темите много пъти е споменавано
03.04.09
21:42
ВВД ще е режима,квото и да гледам не ги схващам много много.. :)
:)
ако не се лъжа беше 4-6 г въглехидрати на телесно тегло и 2 г протеин,наблягаш на бавните въглехидрати-разните пълнозърнести изделия,кафяв ориз,картофи но от сладките защото обикновенните хич не са бавни.Всички тези сметки са според начина ти на живот ако имаш голям разход на енергия може да увеличиш храната,съотвено обратното ако не изразходваш много за да не се омазниш прекалено от ВВД-то.
И пак повтарям всяка втора тема е такава погледни има много примерни диети с часове и храни.
При ВВД няма никаква математика. Ядеш много (естествено не прекалено) и чисто. Под чисто имам предвид здравословни мазнини и въглехидрати с нисък гликемичен индекс. Това е то.
казано от Biad__ на 03.04.09, 21:41:
добре де кажи какъв режим ще спазваш НВД/РБД/ВВД тогава искай цифри,а и ако разгледаш темите много пъти е споменавано
Пуснал е темата в точния раздел, иска ли питане какъв режим ще спазва?
п.п. И да, приема на въглехидрати през деня зависи от физическата ти активност. Ще се омазниш ако приемаш двойно повече от колкото изразходваш примерно.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.04.09 09:28.
04.04.09
10:43
И прости въглехидрати можеш да приемаш,но в някой случаи само.Например преди тренировка примесени със сложни - да кажем мляко,овесени ядки и мед.След тренировка простите въглехидрати са задължителни - банани,мед,сладко или пък направо си купи декстроза,не е скъпа.
В момента по мои сметка приемам по 2 грама белтъчини на килограм тегло и между 4 - 4,5 вълехидрати/кг.Като приемам само добри мазнини.От 2 месеца съм така,качих някой друг килограм отгоре,и без да правя кардио изобщо коремът ми не е мръднал,дори стана по-добре.