02.04.09
16:10
Здравейте!Това е моята програма в домашни условия с дъмбели от 10 кг:
1.Бицепсово разгъване от стоеж 3х12 2.Трицепсово разгъване от лег 1х12 3.Разгъване на дъмбел зад глава с 1 ръка 2х12 4.Концентрично сгъване за бицепс 3х12 5.Трицепсово разгъване от лег 2х12 6.Разгъване на дъмбел зад глава с 1 ръка 1х12 (2,3,5,6 са едни и същи,но между тях правя 3 серии за бицепс (4) ) 7.За рамо:повдигане на дъмбели пред гърди 2х12 ,повдигане над глава 1х12 8.Гребане с дъмбел за гръб 3х12 (подпирам се на леглото си) 9.Пуллоувър (гърди) 3х12 10.Това забравих как се казва - http://snimki.tialoto.bg/?gallery=35 3х12 11.Бътърфлай (гърди) 3х12 12.като 7. 13.Сгъване на предмишници с дъмбел 6х12 14.Пронирано разгъване в китки с дъмбели 6х12 15.Трапец повдигам си раменете като дърйа дъмбели от 10 кг в двете ръце 3х20. 16.Повтарям 1,2,3,4,5,6,7 но в 2 серии по 12.
За бицепс,трицепс,рамо и премишница тренирам с 7,5 кг дъмбел,а гърди,гръб,трапец с по 10 кг. Тренирам през ден от месец и половина.Виждам резултат,но само в оформянето на мускулите а не покачване на мускулна маса.Мисля че съм качил около 500-700 грама,но за месец и половина постоянно трениране смятам че е малко.Ако намерите проблем в програмата ми(собствено производство е) ми кажете плс.А главния ми проблем са килограмите и разширението на гръдния кош.Моля ви да напишете някоя програмка за правилно хранене и какво точно а не най-общо и някое упражнение за гръдния кош.Благодаря предваритено!
02.04.09
16:28
Ако имаш някъде около вас лостове,ходи прави набирания с всякакъв хват,те ще ти помогнат най-много за гръдния кош..Също така много са ти повторенията..Прати по 8 повторения с по 1 серия повече по-добре..Старайсе да ги правиш максимално правилно упражненията,а не с много тежести..Храненето трябва да ти е на ниво..Яж месо,плодове,зеленчуци,ориз,картофи,яйца,мляко,извара и ядки..Но не се мачи да постигнеш сега нещо все пак си на 15 гледай първо да заякнеш да оформиш тяло и след 1 година отивай в фитнес вече с готово тяло и издръжливост.. :)
02.04.09
16:40
vasko_93 съветвам те да заделиш повече време над учебниите по литература отколкото над спорта.
казано от Иван Шишманов на 02.04.09, 16:40:
vasko_93 съветвам те да заделиш повече време над учебниите по литература отколкото над спорта.
Защо точно по литература? Виждам, че имам няколко грешки в запетайките ама нещо немога да те разбера.Уж е сайт за тяло и мускули... По-добре да беше написал някакъв съвет..
казано от vasko_93 на 02.04.09, 21:02:
Защо точно по литература? Виждам, че имам няколко грешки в запетайките ама нещо немога да те разбера.Уж е сайт за тяло и мускули... По-добре да беше написал някакъв съвет..
Бе хората са казали “Здрав дух в здраво тялото”, така че залягай и над учебниците, и над тренировките :) За да разшириш гръдния кош, включи пулоувър, а най-добре започни да бягаш (след време и интервално) или да плуваш - така ще увеличиш обема на белите дробове, оттам и по-широк гръден кош :)
П.П немога се пише отделно ;) Поздрави :)
С 2 дъмбела да успееш да си направиш програма до някъде си е постижение :) ;)
Намери някое лосче за набиране да развиваш гърба. Прави лицеви опории и кофички за гърдите. Можеш да правиш и клекове за краката. Ще се постегнеш малко, но да станеш като яките батковци... няма как по този начин :)
03.04.09
04:23
казано от vasko_93 на 02.04.09, 21:02:
Аз СЪМ ти дал съвет, залегни над учебниците защото сега ти е времето. Далеч не ти е проблема в запетайките нито в килограмите
03.04.09
11:09
аз не виждам какво лошо има, че момчето иска да се занимава със спорт и да се грижи за тялото си, дори и да е още в даскало.. И по какъв начин това ще влезе в конфликт с ученето не разбрах точно???
Мнението беше редактирано от Sparxter на 03.04.09 11:09.
03.04.09
12:48
казано от Sparxter на 03.04.09, 11:09:
аз не виждам какво лошо има, че момчето иска да се занимава със спорт и да се грижи за тялото си, дори и да е още в даскало.. И по какъв начин това ще влезе в конфликт с ученето не разбрах точно???
Няма лошо да си в даскало и да тренираш много от трениращите са ученици или студенти (бил съм и двете дори повече от веднъж) в което няма лошо, но когато не ти върви в ученето, а то се вижда, че нещо куца, то по добре недей си губи времето със спорт. При всички случаи да можеш да пишеш без правописни грешки е много по важно от това да можеш да се храниш правилно.
03.04.09
14:23
Аз по едно време на 15 бях 58 кг. Сега съм 93 кг. Ако се притесняваш, че си прекалено лек - няма проблем.
03.04.09
14:25
аз пък бях 3,5 кг а станах 130 е да за 25 години ама все пак като за без химия и дори добавки си е добре :)
Наблегни на храненето. И не забравяй, че точно сега се развиваш и не трябва да се лишаваш от нищо. Яж си всичко! Е разбира се, ако можеш да ограничиш газираните напитки, алкохола, цигарите, много мазните храни, чипсчета и т.н. - ще е много по-добре за теб.
PS аз ще се усмеля да правя забележки за правописа на другите, ако моя правопис е 100% граматически правилен, а вие Г-не, забелязали ли сте, че даже в Профила си имате грешка?
Мнението беше редактирано от ragHqP на 03.04.09 16:50.
03.04.09
16:58
не се Усмелявай моля те :D а иначе е факт че Иван прекали, пича много грамотно си е пуснал темата и в мнението му няма фрапиращи грешки
казано от Иван Шишманов на 03.04.09, 14:25:
аз пък бях 3,5 кг а станах 130 е да за 25 години ама все пак като за без химия и дори добавки си е добре :)
: )))
03.04.09
17:25
казано от Thrashmetal на 03.04.09, 17:17:
казано от Иван Шишманов на 03.04.09, 14:25:
: )))
Няма майтап няма лъжа !!!
04.04.09
15:39
Не е най важно вдигнето на тежести за теб в момента, стреми се да се храниш много силно и да вдигнеш килата си и от там вече щи дойди повече сила за вдигането и ще се по як като цяло...ЯЖ!!
04.04.09
17:26
Абе тая тема да не е тест по правопис,оставете момчето на мира.Иначе моя съвет е да подържаш форма,но засега не се занимавай сериозно със фитнес,а си залягай над учебниците.Ходи да се набираш,кофички (и с кисело мляко става),тичай,плувай,чекии бутай,живей си живота и се храни здравословно.
Аз като бях на 14-15 точно обратното ми разправяха. И ги послушах.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.04.09 19:55.
Точно сега ти е времето да тренираш. Трябва от малък да се отвориш към спорта. Ако сега успееш да приобщих здравословното хранене и тренировките към ежедневието си, то ще успееш във всяко свое начинание. Аз започнах на 14 години да посещавам фитнес залите и не съм усетил нищо неприятно досега от тях. Всичко което човек си го направи си е за него. Хубаво тяло се постига само със знание и постоянство.
Мнението беше редактирано от NRG на 04.04.09 19:19.
04.04.09
20:55
казано от NRG на 04.04.09, 19:10:
Точно сега ти е времето да тренираш. Трябва от малък да се отвориш към спорта. Ако сега успееш да приобщих здравословното хранене и тренировките към ежедневието си, то ще успееш във всяко свое начинание. Аз започнах на 14 години да посещавам фитнес залите и не съм усетил нищо неприятно досега от тях. Всичко което човек си го направи си е за него. Хубаво тяло се постига само със знание и постоянство.
Ето този коментар е наистина добър,и аз съм на абсолютно същото мнение,че тренировката има шанс да му подобри успеха на момчето и е много важно ние младите да свикнем със спорт.
@Автора не са ти малко КГ-те напротив аз на 16 бях 55кг при 170 ръст,за годините и “стажа” който имаш в зала си направо 6+!!!
Че аз от училище нямам време да ходя на фитнес,а вие тука ме изкарахте малоумен
06.04.09
13:15
казано от vasko_93 на 05.04.09, 22:48:
Айде сега тези не на нас,няма такива филми от училище да няма време за фитнес,все едно ми каза аз от училище нямам време да ям...тренировката на мозъка е важна,но и на тялото не е по-долу!!!
казано от BlackraveN на 06.04.09, 13:15:
казано от vasko_93 на 05.04.09, 22:48:
Айде сега тези не на нас,няма такива филми от училище да няма време за фитнес,все едно ми каза аз от училище нямам време да ям...тренировката на мозъка е важна,но и на тялото не е по-долу!!!
Образно казано.............
15.04.09
14:52
Трябва да ядеш повече.А и на 15 години колко кг искаш да си хД
казано от Ceza на 15.04.09, 14:52:
Трябва да ядеш повече.А и на 15 години колко кг искаш да си хД
Пропуснах да ви кажа ,че съм 177-8 см висок и 60 кила са ми много малко,обаче забелязах разлика от 1 килограм за 2 седмици и се амбицирах още толкова. Целта е по всяко време да съм сит. Незнам как го постигнах обаче за 2 седмици постоянно тъпчене вдигнах 1 килограм. Сигурно е нормално :Д А разбирача Иван може да си трае, защото оценките са ми повече от идеални. Откъде разбра, че съм супер зле в училище?! Благодаря на всички, които изразиха мнение!
Мнението беше редактирано от vasko_93 на 21.04.09 13:05.
21.04.09
15:29
“Разбирача” Иван ти даде ценен съвет. По-добре се вслушай.
За годините си си на нормалните килограми.
Килата са ти екстра! За тази възраст и за тези години си перфектен нито си дебел нито си слаб ;-P
17.07.09
10:42
Алл какви льохмани сте вс! НИКОЙ не видях да помогне на човека. В домашни условия може да правиш: (1)лицеви опори- даваи рацете по назад и по близо до тялото за гърди (2)щом имаш дъмбел значи задалжително пражиш пулоувар за граб (3)трябва ти оште един дъмел за флайс (4)бицепс с дъмбела повдигания (6)коремни преси и повдигания настрани ако искаш за тез страничните мускули (7)и клекове кота хвашташ дъмбела да ти тежи повече. Добави тези упражнения към твойте и ще стане.
А относно храненето се тъпи не скво да е ами с хляб ориз и картофи ако искаш да качиш още.Може и един шоколад точно преди тренировката за сила.След тренираовка месо,яйца,ядки,овес,мляко, то също качва маса.А сутрин задължително портокалов сок и мюсли.
ПП : тва дето за 2 седмици в домашни ословия си качил 1 кг е пълен абсурд. Значи за една година трябва 25 кг ли ?
Мнението беше редактирано от slaveman93 на 17.07.09 10:46.
Добре че се намесихте да дадете малко яснота по въпроса, но ще ме извините заради невежството ми, портокаловия сок сутрин защо трябва да го пие? Наистина ли е задължително и какъв трябва да е ? Каква марка предпочитате Вие ?
17.07.09
11:14
Ем за да му даде тонус през деня може да е марака по сочна и по сладък сок :) мюслито е за същата цел ама вие сте малоумници и само задавате тъпи въпроси а не помагате на хората ;)
Мнението беше редактирано от slaveman93 на 17.07.09 11:15.
Аз като малоумник ще се обърна отново към Вас, надявам се да ми помогнете. Искам да ми изготвите тренировъчен режим само със стойка за клекове и пейка за кормени преси(не мога да ходя на зала и само с това разполагам) и ако може да опишете своя хранителен режим, разбира се ако не ви затруднявам много.
ее къде отиде моя гуру
Мнението беше редактирано от NRG на 17.07.09 11:46.
От край време знаех че мjслито е за тонус , но за портокаловия сок леко ме съмнява. Ето това е ползотворна закуска - за тонус.. не като ония шмекери дето ядат зареждащи , богати на протеини и въглехидрати закуски. Като имаш тонус вдигаш поне +30 на лежанка.
Ти мjслито го слагаш в портокаловия сок, или във кола и отделно пиеш портокалов сок ?
А запържваш ли го ?
.. чакам отговора ти
Мнението беше редактирано от Xsly на 18.07.09 13:46.
18.07.09
16:03
В портокаловия също има въглеходрати(основен енергиен източник), но те са по-прости и моментално се усвояват.Също така водата от портокала е жива вода и е много по добра то чешмеяната или минерална и изворна.
ПП: Да не се объркаш да пиеш натурален сок от магазина! Няма нищо общо с истинския фреш.
Това е.Успех! ;)
Мнението беше редактирано от slaveman93 на 18.07.09 16:08.
казано от Xsly на 18.07.09, 13:44:
От край време знаех че мjслито е за тонус , но за портокаловия сок леко ме съмнява. Ето това е ползотворна закуска - за тонус.. не като ония шмекери дето ядат зареждащи , богати на протеини и въглехидрати закуски. Като имаш тонус вдигаш поне +30 на лежанка.
Ти мjслито го слагаш в портокаловия сок, или във кола и отделно пиеш портокалов сок ?
А запържваш ли го ?
.. чакам отговора ти
Мюсли, портокалов сок, кола ... :|
Остави ги тези храни на заден план, с тях няма как да направиш ММ.