Ах,тези колена!

Мдам,в крайна сметка се налага да потърся съвет и за този въпрос.Колената са ми проблемни от малък,кво ли не съм ги правил,но са си трайно контузии.Пробвах с различните тежки упражнения и резултатите са следните.На лег-пресата и разгъванията никакви проблеми.Пробвах клека,първо полуклекове,пак никакви проблеми.След това се пробвах на клек(бедра успоредни на земята) и ефекта на беше никак хубав.Остра болка се появява още при самото упражнение,а вечерта е направо зверска.При другите упражнения няма такова нещо.Както споменах колената са ми проблемни от малък,и често ме наболяват по-различни причини.В такъв случай клековете трябва ли да ги оставя?И примерно кой от двата варианта да избера - полуклекове или лег-преса,защото и на двата не чувствам болка?

04.04.09
18:44

Прави упражненията, от които не те боли! Преди тренировка загрявай добре, разтягай старателно.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.04.09 18:44.

В такъв случай,кое е е по-подходящо?Полуклек или лег-преса?

04.04.09
20:01

казано от RogerF на 04.04.09, 19:47:

Лег преса на 45 градуса.

Мнението беше редактирано от tpd на 04.04.09 20:02.

05.04.09
08:26

пробваи клек на Смит,като изнесеш краката по-напред от тялото.Така тежеста се контролира повече от бедрата и глутеусите,ако пак има проблем,редуваи упражненията от които няма болка.В ЕДНА тренировка полуклек, в следващата лег преса....и НИКОГА не “заключвай” коленете.....

05.04.09
13:01

казано от tpd на 04.04.09, 20:01:

Лег преса на 45 градуса.

tpd Може ли да ми кажеш под 45 градуса какво имаш в предвид прасеца и бедрото да склучват прав ъгъл ? :)
благодаря предварително

05.04.09
13:42

казано от r0ck на 05.04.09, 13:01:

Лег преса на 45 градуса.

tpd Може ли да ми кажеш под 45 градуса какво имаш в предвид прасеца и бедрото да склучват прав ъгъл ? :)
благодаря предварително

Мисля, че иска да каже самия уред да е на 45 градуса спрямо земята.

05.04.09
17:24

мисля че не трябва да се отказваш от клековете ,а да работиш с такава тежест при която няма болка.Нищо че клякаш с малко килограми,с времето ще свикнеш и ще почнеш да качваш килата.Понеже са ти проблемни колената ,първо прави разгъванията,после лег пресата и най накрая клековете,така ще са загрели максимално коленете.И не на последно място се купи наколенки,те стягат коленните връзки и създават усещане за стабилност,и ще те болят по малко колената.Дано да се управи всичко.Успех!

05.04.09
17:38

казано от Thrashmetal на 05.04.09, 13:42:

казано от r0ck на 05.04.09, 13:01:

Лег преса на 45 градуса.

благодаря предварително

Мисля, че иска да каже самия уред да е на 45 градуса спрямо земята.

Ясно, мерси :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1