ПОМОЩ!!!!!

06.04.09
13:04

Здравейте всички :) Знам че съм поредната която пита баналните въпроси как да си организира фитнес програмата и как да се храни но ви моля те ми помогнетезащото съм нова в това.
Значи аз съм на 17 години висока съм 165 см и тежа 45кг
Започнах да ходя на фитнес от по малко от месец и в началото правех общо взето всичко всеки ден за да може да ми свикне тялото с някакво натоварване защото изобщо не беше свикнало сега обаче искам да си организирам правилно храненето и тренировките за да постигна оптимален резултат за минимално време.
Целта ми е да се стегна и да намаля целулита си които не е видим но при стискане се виждат заченъци на целулит и това ме побърква. Искам също да стегна дупето краката корема и гърдите( за гърдите ме е страх че ще направя големи ръце когато тренирам защото те участват а аз не искам харесвам си мъничките слабички ръце).
Моля ви се помогнете ми да си изготвя фитнес програма и правилен режим на хранене защото съвсем се обърках гледаики толкова теми във разни форуми и имам толкова информация в главата и в краина сметка нищо не мога да направя сама.. а и във моя фитнес няма инструктор точно в момента.. и трябва да се оправям сама..
Не искам да отслабвам защото ме е страх че ще стана прекалено слаба но не искам да да натрупам мускулна маса някакси защото четох някъде че когато нямаш хранителен режим когато ходиш на фитнес има опасност да се увеличат килограмите ти..
Моля ви помогнете ми :(

Темата беше редактирана от Joanna на 06.04.09 14:22.

Нима искаш да кажеш, че дупето, краката, корема и гърдите ти няма да пораснат, но ръцете ще пораснат? Ако успееш да постигнеш този фокус до края на дните ти орди билдери ще се кланят пред твоя снимка :)
Преди да си ме проклела да ти направя и втора забележка: увеличаването на килограми не е едно и също с качване на мускулна маса. Второто става много трудно, за разлика от първото. Един от главните виновници за качването на мускули е тестостеронът, който при мъжете е в много по-големи количества. Залите са пълни с младежи, които имат високи нива на тестостерон, тренират за ръце и...не им растат. Така че - спокойно относно качването в ръцете. ;)
Вземи една от диетите в сайта, която съответства на тялото ти (или виж някоя фитнес-маничка с подобна на теб физика как се храни от дневниците/форума). Оттук нататък се следи и с дребни промени в храненето ще постигнеш целта, която е много земна и достижима, съдейки по данните ти.
Спазвайки няколко седмици диетата и правейки даден комплекс (харесай си от сайта според колко често можеш да тренираш и какво има като уреди във фитнеса ти) ще имаш добра начална точка, откъдето всеки тук ще може да ти помогне с ценно съветче кое как да се доизкусури...
Успех!

06.04.09
17:10

Хахахахахахахаха мерси че ме успокои за ръцете :D:D:D Мерси много исках съвет защото не съм много наясно със доста неща горе долу схванах идеята ако имам въпроси пак ще пиша :)

MO

06.04.09
19:55

При жените не се расте лесно, ама въобще :) . http://vbox7.com/play:cd110f0e ето ти един клип най-много да станеш като нея стегната и релефна . Надявам се да искаш да изглеждаш така, защото с по-големи мускули от нейните няма да станеш ;)

Успехчета !

Мнението беше редактирано от mondors на 06.04.09 20:12.

07.04.09
10:35

За да стана като нея доста трябва да потренирам :) Но да това ми е целта надявам се до края на юни да съм горе долу стегната защото идва лято.. Мерси много за съветите може би ще си направя дневник ще ми е полезно ;)

07.04.09
19:16

Здравей, Йоана! Може да ти пиша тук, нали :)
Щом си притеснена, значи се притесняваш от нещо. Ако си се подула тук-таме за по-малко от месец, ще ти кажа, че е нормално и после ще спаднеш. За ръцете става въпрос :)
За да се стегнеш трябва да имаш мускули. Искаш- не- искаш това е положението. Няма стягане, без да има какво да стяга, нали така. Мускулите са стягащият елемент в тялото ти.
Кажи какво тренира досега. Каква беше схемата?
А за да си намалиш целулита, който навярно не е съвсем истински целулит, ще е достатъчно да се движиш повече, да не прекляваш със сол, захар, алкохол, пикантерии и мазно. Хубаво е да пиеш и повечко вода и да спиш достатъчно. След тренировката прави по 10-15 мин. кардио.
Искаш режим. За какво? Ако ще качваш мускули, режимът е един. Ако ще слабееш(което не го виждам за опция) е друг. Мнението ми е, че трябва да се постараеш да ядеш чиста храна, да ядеш няколко пъти през деня, да тренираш умерено и да учиш за крайните оценки :) Не ти е нужна специална диета :)

07.04.09
20:54

казано от Joanna на 07.04.09, 10:35:

За да стана като нея доста трябва да потренирам :) Но да това ми е целта надявам се до края на юни да съм горе долу стегната защото идва лято.. Мерси много за съветите може би ще си направя дневник ще ми е полезно ;)

С риск да те разочаровам, за да станеш като нея освен много ЯКИ тренировки, ще трябва да качиш и много килца :)) поне 10 да кажем :) И то не сланина ;)
Иначе според мен, така и така идва лято и времето навън е хубаво (и денят става по-дълъг, което е важно ако си на работа до 7 като мен), спести си парите за фитнес карта и ходи да бягаш на открито - постарай се до 2-3 месеца да можеш да избягваш към 4-5км за 30ина мин - след бягането малко лицеви опори, коремни преси, клякания, че даже и набирания можеш да пробваш - ще са ти достатъчни

08.04.09
11:22

Aми значи аз ходя на фитнес от скоро но иначе никога не съм се оставяла да се отпускам много. Имам целулит при стискане иначе не е видим но ме дразни и това е наи големия ми стимол да ходя на фитнес- това и да се стегна за лятото. Значи програмата до сега беше следната общо взето правех упражнения за цялото тяло за да може да свикне с някакво натоварване и да не се пренатоварвам още съвсем отначало на фитнес съм от около половин месец. Общо взето наблягах на кардиото коремни преси бедрено сгъване бедрено разгъване пек-дек колело и пътека (степер няма във фитнеса ми) и сега вече искам да се ориентирам към програма която да е добре организирана но не мога да се справя сама защото се притеснявам че правя нещо грешно. Ето програмата която сама си съставих ако може да я коригирате и да добавите нещо например. Мерси предварително :)
Понеделник: Клек с дъмбели: 3 по 15
          Плие с дъмбели: 3 по 15
          Бедрено сгъване(много държа на него не знам имам чувството че има голям ефект от него) : 3 по 15
          И едно за крака аз по горе го обясних зна4и слагаш си кръка на едно дълго нещо и буташ назад с тежести е : 3 по 15
Загрявка с пътека 15 мин
Вторник: Коремни преси колкото мога да издържа с малки почивки
      Гребане от сседеж : 3 по 15
      Раменни преси с дъмбели
      Пек-Дек
Сряда: почивка
Четвъртък като понеделник
Петък като вторник
Събота само кардио (като релакс ми е не се натоварвам много)

08.04.09
11:23

Искам да прибавя още упражнения но не знам дали ще е удачно искам мнения за така съставената програма и след това ако требжа ще коригирам ;)

08.04.09
11:26

Чесно казано нещото от което се притеснявам наи много е че няма да постигна резултатите които искам до лятото и това ме убива знам че за да се стегна трябва време и усилия но поне основно искам д аизглеждам добре а и този целулит направо ме побърква..Онзи ден се пренатоварих много това също ме притеснява.. да не би да правя повече от нужното и от прекалено пренатоварване да няма никакъв ефект. Искам да попитам и още нещо значи четох някъде че за жени не е хубаво да се яде около час два след тренировка и около час преди нея вярно ли е това защото ми направиха забележка от другата тема която пуснах и ако греша моля да ме коригирате :)

27.10.09
21:27

Здравейте! :)
Чудих се дали да пиша в този форум, но не можах да открия такъв, който да отговаря на моето конкретно запитване! :D :D
Аз съм на 17 години, висока около 167 см. и тежа 65 кг!!!!! Искам много да отслабна, с около 10 кг. за 2-3 месеца, защото другата пролет ми предстои бал и искам да съм перфектна! :P Опитвах много неща, направих огромната грешка да правя протеинова диета на един френски ‘’диетолог’‘. Отначалото смъкнах 4-5 кг. Бях около 60кг. Това лято отново ги върнах и бях около 64кг. Тръгнах на фитнес и за около месец спаднах с 2-3кг. Но след това тръгнах на училище, спрях да ходя на фитнес и ето - отново съм 65кг. Освен всичко друго родителите ми ми забраняват да правя диети, защото протеиновата ми причини доста здравословни проблеми  :gulp: ! Поради тази причина мога да разчитам само на фитнес и може би леко ограничаване на храната. Та молбата ми е за някаква програма. Гледах тези в сайта, но много се притеснявам да не стана по-едра при условие, че искам да сваля доста килограми. Надявам се да откликнете на ‘’зова ми за помощ’‘. Мерси предварително! :) :) :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1