06.04.09
09:45
Мнение за Оптинум Нутришън протеин, глутамин, креатин (всичките прахообразни).
То от глутамин за да остане доволен човек, трябва да взима в тройни дози. Мнението ми е, че са качествени.
06.04.09
13:12
40 гр. дневно са достатъчни, но се чудя как точно би го усетил глутамина?
Оптимум са една от световно признатите фирми - не бих се поколебал да взема нещо тяхно още повече сега като пуснаха промоционални цени ;-) . Преди идваха солено, но сега ще се пазарува :-)
само креатин-а е кирия ...... според мене то ако е моно няма значение от марката само че да е Креапюр. При протеина - при положение че Scivation-а е 150лв 10лб няма кво да му се мисли
Мнението беше редактирано от pockobg на 06.04.09 14:08.
Взимах по 40гр. дневно. Това достатъчно ли е според теб?
Ако разчиташ само на него НЕ, не е достатъчно за да чакаш силно изразен ефект.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.04.09 16:07.
Взимах по 40гр. дневно. Това достатъчно ли е според теб?
Ако разчиташ само на него НЕ, не е достатъчно за да чакаш силно изразен ефект.
под силно изразен ефект какво разбираш?
и какво е горе нужното дневно количество глутамин? как се изчислява? мерси.
иначе аз им ползвам суроватката - GOLD STANDARD и съм много доволен.
същото се отнася и за casein-а им...друг е въпросът дали можеш да издържиш на високите им цени....
Мнението беше редактирано от luigi на 06.04.09 17:11.
Ами точно това е, че такъв ефект е трудно доловим. Единственото нещо, което може да се усети е по-бързо възстановяване. И то пак е условно. Принципно го дават по 0,2гр. на килограм телесно тегло. Аз съм установил, че за моите 100-110 кила 30грама дневно ме възстановяват по-бързо отколкото 15 или 20гр.(т.е. при мен излиза, че 0,2гр. на килограм телесно тегло не ме задоволява). Отделно са другите добавки.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.04.09 19:46.
а принципно голяма ли е разликата между различните марки?
питам защото се колебая между този на Оптимум и Примафорс....а разликата в цената е почти 20% в полза на вторите.
а и за да получа 30 грама прием на ден как е най-добре и по-колко трябва да го приемам? в нетренировъчни и тренирвъчни дни...
Мнението беше редактирано от luigi на 07.04.09 07:38.
Според мене разлика няма, взимай по-евтиния. Аз моя го взимах 3х10гр сутрин - преди трен - след трен