05.04.09
08:35
От скоро се върнах в залата и сега тренирам рано сутрин от 7до 8 4аса .Я кажете добър ли е режима на хранене и добавки
Сутрин към 6:40 преди тренировка доза Anabolic Whey на Scitec с кисело мляко и 30 гр декстроза
След тренировка към 8:00 доза Anabolic Whey на Scitec с вода и 50 гр декстроза
10:00 сандвич с 100 гр пуешко зеленчуков хляб
12:30 200 гр пилешко филе 70 гр ориз 100 гр царевица евентуално някакав десерт кексче :)
16:00 сандвич с 2 филиййки хляб и 50 гр пуешко швйк с 70гр извара и 200 гр кисело мляко
19:00 консерва риба тон 2 картофа с малко лека майонеза /знам сег че тука ще ме критикувате ама 30 гр майонеза лека не пречи/и зехтин
преди лягане шейк с извара и кисело мляко ;
Това е в дни когато тренирам когато не тренирам
сутреин пия Anabolic Whey на Scitec махам шейка след тренировка и нататак е същото :)
На колко години си? Чисто любопитство, а и е добре да се спомене това, както и още някои други неща за теб когато искаш съвет.
казано от Thrashmetal на 05.04.09, 09:16:
На колко години си? Чисто любопитство, а и е добре да се спомене това, както и още някои други неща за теб когато искаш съвет.
С декстроза,кексчета и майонеза няма да качваш чисто.... :)
Е, аз не виждам причина да не използва декстрозата, но само след тренировка, за зареждане. Но за кексчетата и майонезата съм напълно съгласна.
казано от Владимир92 на 05.04.09, 10:59:
казано от Thrashmetal на 05.04.09, 09:16:
С декстроза,кексчета и майонеза няма да качваш чисто.... :)
Съгласен. Това, че нямам коментар по режима не означава, че одобрявам всичко в него.
Ами на 23 години съм ектоморф 188 см 88 кг :)
Да се изясня малко понеже не съм начинаещ .Само да изясня някои работи мазнини се качват от въглехидрати не от мазнини и другото гоето е не виждам сутрин рано когато тялото ти е жадно за храна а и ти предстои тренирочка какво пречи да се вземат 30 гр декстроза те съдържат 20 гр въглехидарати бързи и въглехидратите от млякото са малко по бавно усвоими да имам енергия за тренировката ,
А за кексчето на обяд не мисля че е голям проблем важното е вечер храната да не е много .
Майонезата смятам че 30 грама нямам да навреди а напротив :)
ами за декстрозата преди трен не слятам, ме ще ти помогне особено много, точно, защото е бърз въглехидрат. Става дума ако я взимаш преди тренировката, защото аз така разбарх от това, което си написал.
казано от visocki на 05.04.09, 08:35:
От скоро се върнах в залата и сега тренирам рано сутрин от 7до 8 4аса .Я кажете добър ли е режима на хранене и добавки
Сутрин към 6:40 преди тренировка доза Anabolic Whey на Scitec с кисело мляко и 30 гр декстроза
След тренировка към 8:00 доза Anabolic Whey на Scitec с вода и 50 гр декстроза
10:00 сандвич с 100 гр пуешко зеленчуков хляб
12:30 200 гр пилешко филе 70 гр ориз 100 гр царевица евентуално някакав десерт кексче :)
16:00 сандвич с 2 филиййки хляб и 50 гр пуешко швйк с 70гр извара и 200 гр кисело мляко
19:00 консерва риба тон 2 картофа с малко лека майонеза /знам сег че тука ще ме критикувате ама 30 гр майонеза лека не пречи/и зехтинпреди лягане шейк с извара и кисело мляко ;
Това е в дни когато тренирам когато не тренирам
сутреин пия Anabolic Whey на Scitec махам шейка след тренировка и нататак е същото :)
Много мразя хора,които коментират,ама не дават предложения как да се направи...Ето моя съвет пич...
Такова чисто качване на ММ няма,ама можеш да се стремиш към максимално малко мазно....
Сутрин-след ставане:вкарай яйца+Овесени ядки
След тренировката-протеин+декстроза
10:00-Стига с тия полуфабрикати-говоря ти като цяло да сложиш месо-пилешко,телешко,свинско.СТИГА С ТИЯ полуФАБРИКАТИ
12:30-Добре пилешкото+100 гр ориз го направи,без десерта..
16:00-Тука вкарай някакво месо,аа не 50 гр пуешко,шейка с извара(НЯМА СМИСЪЛ ТУКА)
19:00-Риба тон-става,Картофите ги направи 300-400 гр+малко зехтин(щом държиш-ама недей майонеза брат)+малко оцет ако искаш
Преди лягане шейк с извара=добре 200-250 гр извара,като тука можеш да прибавиш и ядки-50-100 гр...УСПЕХ..
05.04.09
16:20
Да се качва на 100% “Чисто” е невъзможно.
05.04.09
19:15
Значи аз по принцип мисля така, яж от всичко каквото ти се яде ако вдигаш маса, не спазвам никви режими. Може би това е грешно според някой хора но според мен не. Вдигнах 9 КГ за 2 месеца, незнам дали е мускулна маса или телесна, но дори ида е телесна като почна да чистя след време тази подкожна маса или ще се изгори, или ще се присъйдени в мускула. Така че яж от всичко не се лишявай, яж месо,ориз,зеленчуц,плодове,картофи,хляб и тнт...Успех от мен!
05.04.09
19:17
казано от Petar Cholakov на 05.04.09, 19:15:
като почна да чистя след време тази подкожна маса или ще се изгори, или ще се присъйдени в мускула.
А?!?!?
05.04.09
19:22
казано от Иван Шишманов на 05.04.09, 19:17:
като почна да чистя след време тази подкожна маса или ще се изгори, или ще се присъйдени в мускула.
А?!?!?
Част от тази подкожна маса ще я изгориш и другата част ще се привърне в мускул. Това ще стане когато почниш да вдигаш за релеф, а релеф ще почнеш да вдигаш след като качиш маса независимо каква, мускулна или телесна.
05.04.09
19:24
казано от Petar Cholakov на 05.04.09, 19:22:
А?!?!?
Част от тази подкожна маса ще я изгориш и другата част ще се привърне в мускул. Това ще стане когато почниш да вдигаш за релеф, а релеф ще почнеш да вдигаш след като качиш маса независимо каква, мускулна или телесна.
Ти убеден ли си в думите си :) вярваш ли в тях
А?!?!?
Надали.
05.04.09
19:48
казано от Thrashmetal на 05.04.09, 19:24:
А?!?!?
Надали.
хаха, абе много големи разбирачи има в този форум. Големи маняци сте станали по тая тема за качване на мускулна маса. Аз виждам нещата по друг начин и виждам резултатите, вие си яжте “овесените ядки” всяка сутрин както е нормално за хранителен режим за покачване на маса, и да видим кога ще качите маса. А за слънината която се причиства с много вода за да причистите солта и ще стане на мускул като се причисти.
05.04.09
19:51
Petar Cholakov хубаво виждаш нещата по друг начин ОЧЕВАДНО грешен начин, в което няма нищо лошо всеки си има право на мнения и лични разсъждения къде правилни къде не, но моля те умолявам те, не давай подобни съвети на новаците може да навредиш на някого много сериозно, съвсем несъзнателно. По добре нищо неказвай, отколкото да кажеш някоя глупост с което да прецакаш някой.
Предварително ти благодаря.
Да бе вярно, много разбирачи се навъдиха ;) Не знам някой да е превърнал сланина в мускул, но ти желая успех все пак.
05.04.09
19:56
казано от Иван Шишманов на 05.04.09, 19:51:
Petar Cholakov хубаво виждаш нещата по друг начин ОЧЕВАДНО грешен начин, в което няма нищо лошо всеки си има право на мнения и лични разсъждения къде правилни къде не, но моля те умолявам те, не давай подобни съвети на новаците може да навредиш на някого много сериозно, съвсем несъзнателно. По добре нищо неказвай, отколкото да кажеш някоя глупост с което да прецакаш някой.
Предварително ти благодаря.
А казах ли да почва да прави това веднага? Аз си казвам мойто мнение и поне на мене действа това което казах. А новак не новак, без здрава храна никва маса няма да има..и не мисля че трябва да има някви граници например да не се яде това и тнт. при качване на маса. Вече изчистването с НВД съм съгласен.
Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 05.04.09 19:58.
06.04.09
06:55
казано от Petar Cholakov на 05.04.09, 19:56:
Предварително ти благодаря.А казах ли да почва да прави това веднага? Аз си казвам мойто мнение и поне на мене действа това което казах. А новак не новак, без здрава храна никва маса няма да има..и не мисля че трябва да има някви граници например да не се яде това и тнт. при качване на маса. Вече изчистването с НВД съм съгласен.
Ех колко е приатно сутрин да се посмееш на някой индивид :D
Интересно как виждаш нещата по друг начин като те не са се промянли от доста дълго време та да има различни възгледи.
Tака наистина пичове следя форума от близо има няма 6-7 години прееди бях с друг ник .Тогава беше форум имаше един двама души които даваха мнения имаше един пич Пеков но май само Админа Митко ще го помни .Много разбирачи се навъдиха имного глупости чета .Нека пичове да ви кажа малко за истината не че съм някой гуру или кавото и да е било .
По принцип идея като чиста мускулна маса няма .Като бях Тийн се опитвах максимално да се добера до начина на живот наречен културизъм станах готвачка буквално аз харесвам да готвя но ....
От прекалените количества храна защото сутрин 100 грама овесени ядки малко мляко и яйца .А бе незнам само моя стомах ли ама направо като ходих в университета до 11 4аса обгазявах всичко :)
Има 2 вида пичове които вдигат в залата Ектоморфи супер сухи които искат да качат поне малко за да не им викат дълъг или сух и мацките да ги харесват .Другия вид са ендоморфите или мезоморфите на които им върви но почват с бионабола още след първия месец и до там те тренират както и за мацките така и да са големи в залата .
Ще дам съвет на Ектоморфите които тъпчат постоянно .Няма смисъл пичове след време към 20 годинки като станете метаболизма се забавя и тогава почва невижданото аз никога не съм си мислил че мога да кача мазно ами ето факт е само дето от много храна съм си разширил стомаха до степен че съм като бременна хлебарка .
СПоред мен сега да се върна на темата понеже тренирам сутрин и реших сутринта да махна декстрозата да е заменя с Корни и шейк просто много се подувам и ми се гади докато тренирам .
А и след съм не обичам много да ям нямам апетит
А за сандвичите да полуфабрикат е пуешкото но пич просто не мога да се превърна в Ути Бъчваров а и не искам да стигам чак до там искам просто да си възвърна малко формата :)
Успех на пичовете в залата и по полека по полека че става кофти аз все пак сам на 23 не съм някой чичко но залата колкото ми даде много повече и отне ....
06.04.09
17:34
казано от visocki на 06.04.09, 16:29:
Tака наистина пичове следя форума от близо има няма 6-7 години прееди бях с друг ник .Тогава беше форум имаше един двама души които даваха мнения имаше един пич Пеков но май само Админа Митко ще го помни .
А не е вярно :) аз съм един от хората, които помним Пеков последно чух, че е станал фен на ските :). Ако искаш вярвай но скоро си четох е-майлите които съм си разменял с него от преди 6-7-8 години. Хайде на лични да си поговорим с теб малко, за да не спамим темата, мисля че би ни било интересно да си припомним доброто старо време :).
06.04.09
19:07
казано от Petar Cholakov на 05.04.09, 19:56:
Предварително ти благодаря.А казах ли да почва да прави това веднага? Аз си казвам мойто мнение и поне на мене действа това което казах. А новак не новак, без здрава храна никва маса няма да има..и не мисля че трябва да има някви граници например да не се яде това и тнт. при качване на маса. Вече изчистването с НВД съм съгласен.
Ама твоето мнение е грешно и напълно противоречи с всички биологични закони ;)
А най-интересното е, че тези, които пишат “че много разбирачи са се навъдили” се мислят за още по-големи разбирачи.
казано от Petar Cholakov на 05.04.09, 19:48:
А?!?!?
Надали.
хаха, абе много големи разбирачи има в този форум. Големи маняци сте станали по тая тема за качване на мускулна маса. Аз виждам нещата по друг начин и виждам резултатите, вие си яжте “овесените ядки” всяка сутрин както е нормално за хранителен режим за покачване на маса, и да видим кога ще качите маса. А за слънината която се причиства с много вода за да причистите солта и ще стане на мускул като се причисти.
мазнините никога не могат да станат на мускол, мускола се изгражда от белтъчини, от тластия си задник можеш да извлечеш единствено енергия и то само с много потене и глад... а към автора на темата моят съвет е да вклучиш и 5-10 яица сутрин в диетката :)
казано от mario g на 07.04.09, 11:10:
казано от Petar Cholakov на 05.04.09, 19:48:
А?!?!?
Надали.
мазнините никога не могат да станат на мускол, мускола се изгражда от белтъчини, от тластия си задник можеш да извлечеш единствено енергия и то само с много потене и глад... а към автора на темата моят съвет е да вклучиш и 5-10 яица сутрин в диетката :)
Мускол хм....10яйца = ок. 60гр белтъчини, които няма да усвои.Може би си имал предвид белтъци.
е много ясно че нямам предвид с всички жълтъци... зависи от бройката която ше приема. примерно ако вземе 10 може да изхварли 6-7 жълтъци, ако пак приеме до 5 може и с жълтъците. Поне аз така правя и си мисля че е правилно :) а за усвояването не може да кажеш кои колко точно може да усвои, всеки организъм е различен и по добре да вземеш повече отколкото по малко!