В синхрон с биоритмите !?

15.03.09
13:38

Привет,
Наксоро попаднах на една малка статия за биоритмите и съответен режим ,но е много кратко описано...
Идеята е че в определени интервали от деня тялото е в различни състояния...
Пример:
7ч : Час идеален за събуждане. Надбъбречните жлези отделят първата доза хормони, сред тях преобладава адреналина, който ускорява пулса ,кръвообращението, Пийнете чаша топла вода за да подобрите перисталтиката на червата .
7.30 : Заредете с необходимата за деня енергияс лека гимнастика или разходка...
8ч - Кулминация на стомашната активност- тогава храната се смила най-плъноцено, организма извлича от нея максимум енергия.
.

12ч : Врмето за интелектуален труд ........... Ще ви хрумнат куп идеи ..

и т.н.

И такива неща, търся нещо по-подробно и сигурно .
Искам да вляза от доста време в някаквъ режим , а с тази методика ще има още по-голям ефект.
Благодаря

това звучи интересно, с нетърпение ще чакам да публикуват статия за това :)

15.03.09
15:34

Ето малко по въпроса ;)
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=2980&sectionid=21&id=0001401

5T

07.04.09
15:48

прочетох статията,но мисля че не е много обмислена.чел съм 4-5 книги за култоризъм,тренирам при възможност(търся резултати като сила,маса и издръжливост,като не харесвам надуване на мускулите с каквото и да е.тренирам заради приятното чуство,а не от комплекс).ако съм на работа от 8.00 до 17.00,имам 1 час път до работното ми място който не е много приятен и съм затруднен финансово това ли е режима който да спазвам?няма уникално приложима програма,затова човек трябва сам да си прави изводите,като разчита на това което той самия чуства и това което е написано от някой който се занимава със спортисти.в норвегия,финландия,швеция имат доста по различни ден и нощ,там такъв ли ще е режима,като се мруква в 2 следобяд.

07.04.09
17:38

казано от 5tuza на 07.04.09, 15:48:

прочетох статията,но мисля че не е много обмислена.чел съм 4-5 книги за култоризъм,тренирам при възможност(търся резултати като сила,маса и издръжливост,като не харесвам надуване на мускулите с каквото и да е.тренирам заради приятното чуство,а не от комплекс).ако съм на работа от 8.00 до 17.00,имам 1 час път до работното ми място който не е много приятен и съм затруднен финансово това ли е режима който да спазвам?няма уникално приложима програма,затова човек трябва сам да си прави изводите,като разчита на това което той самия чуства и това което е написано от някой който се занимава със спортисти.в норвегия,финландия,швеция имат доста по различни ден и нощ,там такъв ли ще е режима,като се мруква в 2 следобяд.

Книги за култОризъм все още няма ,много ще ми е интересно ако ми покажеш някоя ...Започваш изречение с малка буква, сливаш ОТДЕЛНИ думи ,абе изобщо ми е трудно да повярвам, че си чел к’вито и да били книги , да не говорим за култОристични :)

По-здрави !

5T

13.04.09
04:54

нацепи ме,насрах се.тва да не е час по български и литература че да пиша като за матура.книги има просто не помня автора,но това което четох мисля че беше българско издание даже съм сигурен.вътре имаше и имената на първите които пополизират културизма в България.бачках в пикадили бургас,или по точно детския магазин който е на друга фирма но се намира във самия магазин.запълвах времето с книгите които продаваха като чета на аванта.за 8 месеца повярвай ми чел съм.

5T

13.04.09
05:00

пробвах да дам линк не можах.напиши в гоогле енциклопедия на култоризма и ми кажи какво е,ако не е книга

Мнението беше редактирано от 5tuza на 13.04.09 05:03.

MA

13.04.09
10:37

Ако съм легнал към 2, времето ми за ставане не е 7, а по скоро 13 часа :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1