08.04.09
11:15
От два дена чета темите за протеини и вместо да се ориентирам , все повече се обърквам.
Наскоро ми донесоха Extreme Whey Deluxe на Body Attack.
В опаковката няма мерителна единица (чаша лъжичка или каквото и да е )
Някой може ли да ми каже колко ГРАМА е една доза прием на протеин.
В темите се споменава между 1.1 и 2.2грама на активно тегло. Тоест аз съм някъде около 88кг. Ако взимам по 2.2грама са около 150грама на ден ...(поне аз така го смятам) това го деля на 3 дози по 50 грама (сутрин след ставане , преди и след тренировка).
Правилно ли е изчислението или съм в сериозна грешка
Ммм не трябва ли на твоето тегло да ти излиза повече? Пък и ти би трябвало едно част да приемаш с храната, а останалата да си набавяш с протеин.
Еми малко повече излиза но ти сам каза, че и с храната се набавя .... а и повече от 50 грама на един път май не е много добре...
аз за това питам.. някой “по в час” да разясни
това май е най близо до моя случай :)
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/36724/
Мнението беше редактирано от AJO на 08.04.09 11:38.
08.04.09
11:46
AJO, в период на покачване на мускулна маса ти трябват средно по 2,2 грама протеин на телесно тегло,
което при теб ще рече 190-200 грама, от които почти всички може да си ги набавяш чрез 4-5 хранения.
Какъв процент от цялото количество нужен протеин за деня ще си набавяш чрез пудра и/или чрез храна си е по твоя преценка.
Мнението беше редактирано от Fitness Freak на 08.04.09 11:47.
казано от Finish First на 08.04.09, 11:46:
AJO, в период на покачване на мускулна маса ти трябват средно по 2,2 грама протеин на телесно тегло,
което при теб ще рече 190-200 грама, от които почти всички може да си ги набавяш чрез 4-5 хранения.
Какъв процент от цялата количество нужен протеин ще си набавяш чрез пудра и чрез храна си е по твоя преценка.
И аз предпочитам да е от хранене но по цял ден съм на работа (с автомобил насам натам) и трудно мога да си позволя хубаво хранене... от нова година на сам съм спрял хляба сладкото и мазните неща ... за жалост тренирам вечер след работа... след цялата умора от деня :С
08.04.09
11:52
(2,2 х теглото) e грамажа от приема на протеин на ден. Това е общият сбор от приетия протеин през деня.
Например:
изпил си литър мляко=30гр протеин
изял си 500гр пилешко=100гр протеин
изял си 3 цели яйца=21гр протеин
Дотук имаш 150гр, а ако си сметнал, че ти трябват 200гр - останалите 50 си ги набавяш от протеина на прах.
Съвети:
1. Виж грама протеин има в една доза. Пише го на опаковката.
2. Притетите протеини от хляб, ориз...не се броят.
3. Повече от 50гр протеин на еднократен прием само товари бъбреците и не може да се усвои.
08.04.09
12:06
И аз предпочитам да е от хранене но по цял ден съм на работа (с автомобил насам натам) и трудно мога да си позволя хубаво хранене...
За целите на фитнеса/културизма ‘хубаво хранене’ не е прясно приготвено от майстор-готвач със сръбски корени и име като на чалга звезда и поднесено от руса сервитьорка с перфектен тунинг...
Хубаво хранене можеш да си приготвяш предната вечер или сутринта, слагаш го в кутии/пикчета и се храниш...
Примерчета:
пилешка пържола между филийки хляб ‘Бонус’
дузина варени яйца (само 2 жълтъка от тях обаче)
обезмаслено мляко в бутилка за пийване през деня
кафяв ориз с пилешки хапки
салата с риба тон
протеинови вафлички
...
Всичко опира до желание и финанси.
Успех!
08.04.09
12:42
казано от AJO на 08.04.09, 11:50:
И аз предпочитам да е от хранене но по цял ден съм на работа (с автомобил насам натам) и трудно мога да си позволя хубаво хранене... от нова година на сам съм спрял хляба сладкото и мазните неща ... за жалост тренирам вечер след работа... след цялата умора от деня :С
И аз съм така, готвиш вечер и готово =)
Успех.