За растителните източници на протеин

08.04.09
16:26

Навсякъде се споменава,че протеина който е с растителен произход не се смята,когато си изчисливаш приетите гр. протеин на ден.
По каква причина те се изключват?

Темата беше редактирана от Biad__ на 08.04.09 17:30.

08.04.09
17:01

и на мен би ми било интересно да науча защо!?!...може би защото в аминокиселинният профил на растителните белтъци липсват или са в доста ниски количества много от есенциалните аминокиселини...

08.04.09
17:45

Аз като прочел, не доразбрал ще отбележа, че растителния протеин се усвоява когато е примесен със животински такъв, иначе не.

Подчертавам прочел, не доразбрал.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 08.04.09 17:45.

08.04.09
17:46

Сега ще ви  дам отговор.Повечето хора не смятат белтъчините от р-н произход,защото при тях липсва 1,2 или 3 аминокисилини.Сега обаче ще ви кажа и друго:АКо влезнете по навътре в нещата и успеете да съчетаете белтъчините от различни р-ни източници и да допълвате амино профила-можете да ги считате.Например хапваш Продукт 1(от него липсва аминок-на “ц”),Продукт 2(от него лиспва аминок-на “д”).Продукт 1 има липсващата “Д” и продукт 2 има липсващата “Ц” така се допълват.....Всичко е образно казано...

08.04.09
18:24

добър отговор но това означва ли че като започвам да се храня да извадя една голяма таблица и да слгам “х” на продуктите които правят линия т.е. иамт всички аминота :)
В кръга на шегата е това

08.04.09
18:44

ако всичко това се усвояваше всички щяхме да сме животни.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1