08.04.09
16:26
Навсякъде се споменава,че протеина който е с растителен произход не се смята,когато си изчисливаш приетите гр. протеин на ден.
По каква причина те се изключват?
Темата беше редактирана от Biad__ на 08.04.09 17:30.
и на мен би ми било интересно да науча защо!?!...може би защото в аминокиселинният профил на растителните белтъци липсват или са в доста ниски количества много от есенциалните аминокиселини...
Аз като прочел, не доразбрал ще отбележа, че растителния протеин се усвоява когато е примесен със животински такъв, иначе не.
Подчертавам прочел, не доразбрал.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 08.04.09 17:45.
Сега ще ви дам отговор.Повечето хора не смятат белтъчините от р-н произход,защото при тях липсва 1,2 или 3 аминокисилини.Сега обаче ще ви кажа и друго:АКо влезнете по навътре в нещата и успеете да съчетаете белтъчините от различни р-ни източници и да допълвате амино профила-можете да ги считате.Например хапваш Продукт 1(от него липсва аминок-на “ц”),Продукт 2(от него лиспва аминок-на “д”).Продукт 1 има липсващата “Д” и продукт 2 има липсващата “Ц” така се допълват.....Всичко е образно казано...
добър отговор но това означва ли че като започвам да се храня да извадя една голяма таблица и да слгам “х” на продуктите които правят линия т.е. иамт всички аминота :)
В кръга на шегата е това
08.04.09
18:44
ако всичко това се усвояваше всички щяхме да сме животни.