Компютрите и пристрастяването

08.04.09
13:14

Според вас компютрите водят ли до пристрастяване?

08.04.09
13:31

Естествено, особено интернет. Аз съм пристрастена :-)

08.04.09
13:42

Че кой не е ?

08.04.09
14:57

Всеки е роб на нещо. Развлеченията, които един хубав компютър са причините да има ‘пристрастени’, но за каква степен говорим? За 15 годишни, които след училище минават за по един дюнер с приятели и след това докато стане време за лягане циклят разни игрици, или за по-трагични случаи?

DI

08.04.09
15:55

казано от Thrashmetal на 08.04.09, 14:57:

Всеки е роб на нещо. Развлеченията, които един хубав компютър са причините да има ‘пристрастени’, но за каква степен говорим? За 15 годишни, които след училище минават за по един дюнер с приятели и след това докато стане време за лягане циклят разни игрици, или за по-трагични случаи?

DoTAAAAAAAAAA :)
Не мога без Фитнес, Компютри и приятели :P

08.04.09
18:31

Аз съм пристрастен към бб теам,по цял ден вися тук.Просто не мога без него.

08.04.09
19:29

казано от QcK на 08.04.09, 13:14:

Според вас компютрите водят ли до пристрастяване?

Не, няма такова нещо, аз съм онлайн само 18 часа дневно :lol:

казано от Aleksandar Marinov на 08.04.09, 18:31:

Аз съм пристрастен към бб теам,по цял ден вися тук.Просто не мога без него.

Да ги осъдим тия мръсници :) заради тях не ми остава време за ядене хихи :)

08.04.09
21:07

“Съвременният човек не може да си представи как ще съществува без информация.”
Това е цитат от една статия, която четох преди време. Лошото е, че е вярно.
Въпреки, че толкова излишна и дори вредна информация ни се представя ние не можем без нея.
Аз от доста време се интересувам по въпроса и колкото повече научавам, толкова повече се плаша.
Та кой не е бил пристрастен към някоя компютърна игра на 12-13-14-15 годишна възраст?
Лошото е, ако това продължи. Тогава трябва да се вземат мерки.
Аз съм бил най-запаленият фен на War Craft. Не знам можете ли да си представите какво чувство се породи в мен, когато излезна World of War Craft. Тук обаче след първият месец игра разбрах, че за да играеш тази игра наистина трябва да влезнеш в света на War Craft и да заживееш там.

Не знам доколко е добре това, че сме затрупани с информация отвсякъде, но е хубаво човек да може да отделя полезната от вредната такава.

Ако не пречи на задължения и отговорности си стойте по цял ден. То е нормално.

09.04.09
10:11

То моите задължения и отговорности общо взето са да стоя пред комютъра :)

09.04.09
12:57

Работата ми изисква целодневно да се взирам в монитора, но когато няма компютър наоколо, не ми липсва...много.

SP

09.04.09
13:13

цялото работно време си го прекарвам в бб тийм и не се оплаквам :D

09.04.09
13:18

Може би това ще отговори на въпроса:

http://vbox7.com/play:94de5043 - част 1

http://vbox7.com/play:fccf2ff3 - част 2

http://vbox7.com/play:fc5aedab - част 3

Има си зависимост,това не е толко голям проблем според мен,само дето прекаляването с компютъра вреди сериозно на очите :(

Мнението беше редактирано от Kristiqn1992 на 09.04.09 13:21.

ГН

09.04.09
17:32

Компютъра почти не ми трябва за нищо. Само лаптопа, когато нося експерименти на него и ходя сам да намирам изселдвани лица.
Но Интернет ми е Жизненоважен. Не говорим за манящина! 50% за комуникация, 40% за информация и 10% за забавление. Дневно използвам интернет около 6-7 часа. Абсолютно задължителен ми е, в образователен и професионален аспект. 10%-те процента за които споменавам са максимум 1 час на ден, така че ако това е вманиачаване, здраве му кажи...

06.08.10
11:53

Влияят но не на всеки, има хора на които не им трябва да работят с компютри, а има и хора на които ежедневието им е работа с компютри. Но според мен компютрите най-много виляят на младежта ! Ето пример от мен, аз когато учих в родният си град неможех да “отлепя” от копютъра си, но след като отидох да уча в Пловдив не го използвам толкова често и по-добре !!! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1