09.04.09
07:16
Привет ! Пускам тази тема, за да ви споделя следния проблем (поне аз смятам, че е такъв). Каквото и да правя НЕ мога да си докарам мускулна треска на ръцете и най-вече на бицепсите, трицепсите от време на време става, като обикновено е само от едната от двете страни, което също ми е странно де... Пробвам всевъзможни варианти - две упражнения за бицепс, друг път пробвам даже 5 да видя какво ще стане, друг път суперсерии, дропсерии и пак не става - напомпват се яко за 2-3 минути и това е... Дайте малко акъл, защото при гърба, гърдите, раменете си докарвам леки, приятни трески, а при ръцете нищо и така имам чувството, че вобще не ми се е получила тренировката !
ХАхахах не си го пожелавай това.Ако имаш мускулна треска на бицепсите 100% си ги претренирал поне при мен е така.Биц. и Триц. участват във всяко едно ъпражнение освен когато тренираш крака.
И при мен няма МТ на бицепсите, но ръцете се развиват. Ако растат и качваш сила, не виждем къде е проблема...Ако правиш “чийтинг”, може да не ги натоварваш достатъчно, а само да си мислиш така...
казано от votolom на 09.04.09, 07:16:
Привет ! Пускам тази тема, за да ви споделя следния проблем (поне аз смятам, че е такъв). Каквото и да правя НЕ мога да си докарам мускулна треска на ръцете и най-вече на бицепсите, трицепсите от време на време става, като обикновено е само от едната от двете страни, което също ми е странно де... Пробвам всевъзможни варианти - две упражнения за бицепс, друг път пробвам даже 5 да видя какво ще стане, друг път суперсерии, дропсерии и пак не става - напомпват се яко за 2-3 минути и това е... Дайте малко акъл, защото при гърба, гърдите, раменете си докарвам леки, приятни трески, а при ръцете нищо и така имам чувството, че вобще не ми се е получила тренировката !
За бицепс пробвай с упражнението “21”, за трицепс - Френска преса с редуване - разгъване над главата, след това тласкане от гърдите - това ти е единица (първо повторение), след това го повтаряш пак - разгъване над главата, следва изтласкване от гърдите (второ повторение) и т.н. И колегата е прав - ако усетиш силна треска в мускулите, който и да е, това означава, че е претрениран. Ако ти върви добре развитието на ръцете, не е нужно да очакваш мускулна треска.
пробвай да тренираш бицепса след гръб и кажи какво е станало
Мнението беше редактирано от Nazgull на 09.04.09 14:09.
Определено след гръб, ако включиш биц и триц ще ги натовариш много здраво.Един съвет внимавай по този начин да не ги претренираш.Прави по 2-3 серии за б. и т. мах. като правиш супер серий.Мисля, че по две серии ще са достатъчни.Успех!
09.04.09
15:36
След гърба прави бицепс с 1-2 упражнения в 2-3 серии и след това ако нямаш мускулна треска значи има нещо сбъркано в теб. :lol:
09.04.09
16:24
Значи имах същия проблем :) Когато тренираш трицепса гледай първото упражнение да ти е напомващо - разгъване с въже,с ръкохватка (абе се много изолирани упражнения).След като усетиш напомпване продължаваш с базовите , пробвай да правиш сериите с минимални почивки (40-60 секунди).Най-накрая пак направи 1-2 серии с изолирани упражнения да изпомшаш.
Бицепсите по същия начин.Започваш с много изолирано упражнение да напомпиш,след тва базово, и накрая пак изолирано.
Аз усещам че съм натоварил бицепсите , когато просто умекна и не усещам нищо!
Относно мускулната треска - няма по-хубаво от нея ,гаранция е за растеж ! :)
Схвани цаката , как най-добре да натовариш мускула :)
Успехи! :)
Мерси за отговорите на всички ! Супер банално звучи за бицепс като попита човек, а и аз не съм от тия дето дай ръцете да са големи пък другото как да е, напротив, далеч повече си обичам гърба примерно ;) но просто ми е някво странно, че не мога да ги натоваря след какви ли не схеми и “извращения” на които съм ги подлагал. Другата седмица ще опитам с това 21 - а тези 3 по 7 повторения се броят за една серия, нали така ?
Не си написал стажа си, размерите, възрастта... Ако ръката ти е 28, 21 едва ли ти трябва. И пак те питам, проблемът само в липсата на треска ли е или не качваш?
Не качвам много, по-скоро се наблюдава орелефяване, ръцете изостават спрямо растежа на гърдите,гърба.. На 22 години съм, с фитнес се занимавам от 16 годишен с няколко прекъсвания, но сега от година някъде нямам пропусната тренировка.
Звучи странно, че за 6 години, все още не си наясно, как да си докараш мускулна треска ...дали на бицепс или на нещо друго.
Не знаем, как тренираш.
Може да се окаже, че от 21 или от супермегагигантскасерия, няма да си докараш мускулна треска, но с 3х5 тежки набирания с подхват, няма да можеш да помръднеш ръка на следващия ден.
Точно с набиранията си докарах тая резистентност на бицепсите според мен...Имаше период в който предимно по лостове висях и ако ти кажа колко набирания с подхват съм направил...А проблема е именно в това, че на другите мускулни групи добре успявам да си докарам треска и то с различни упражнения и комбинации, докато при бицепсите за последните 4 месеца съм имал 1 път и то на едната ръка... Това 21 не съм го пробвал, затова ми стана интересно, не за друго, просто е нещо ново !
Пробвай 2 неща:
Променяй скоростта на изпълнение, но внимавай да не се контузиш...
Остави бицепсите да починат 1-2 седмици и след това ги натовари хубаво...деадаптацията ще помогне. Наскоро правих почивка за седмица и след първата тренировка, гърдите ме боляха 5 дни...
И да ги пропуснеш пак ще ги натоварваш от правенето на другите упражнения.
Защо не си починеш седмица две от фитнеса? Аз имах същия проблем. Починах 2 седмици, смених програмата и нещата си тръгнаха. :)
Еми то не беше самоцелно до един момент, в който осъзнах, че просто не се получава и следователно реших, че нещо не правя както трябва...
казано от ilko на 09.04.09, 17:09:
стига с тия предложения за “21”.....ние не сме профита
Човекът иска мускулна треска в бицепса. Другият вариант е суперсерии за трицепс и бицепс.
казано от votolom на 09.04.09, 17:36:
Мерси за отговорите на всички ! Супер банално звучи за бицепс като попита човек, а и аз не съм от тия дето дай ръцете да са големи пък другото как да е, напротив, далеч повече си обичам гърба примерно ;) но просто ми е някво странно, че не мога да ги натоваря след какви ли не схеми и “извращения” на които съм ги подлагал. Другата седмица ще опитам с това 21 - а тези 3 по 7 повторения се броят за една серия, нали така ?
Да, 21 са повторенията в една серия. 3х7 с различна амплитуда на сгъване.