09.04.09
09:11
Темата е продължение от първата http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35577/ .Не се стигна до операция..единия лекар искаше да ме оперира след като видя резонанса,но другия не беше на това мнение...проблемът се оказа течност в предната част на ставата кадето излиза сухожилието на бицепс брахий и също и в бурсата отстрани.Докторът каза ,че няма смисъл от операция,защото ако сега ми се бърка в ставите след 10г...Та сега съм на физиотерапия през ваканцията и 1 месец почивка задължително и мисля през май месец да подновя тренировките.Как ще ме посъветвате да започна ?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 11:02.
Така стоят нещата при мен, след дългогодишни болки, доктори, снимки, лекарства и други глупости. Преди година и 3 месеца стигнах до ЯМР във Военномедицинска Академия. Излязох със заключението, че промените с като при хроничен тендинит на сухожилието на дългата глава на Biceps Brahii. След това мовт изключителен терапевт ми обясни, че това сухожилие минава през нещо като канал в костта на влизане в ставната капсула. Този канал се е калцирал и е станал по-плитък и има постоянно триене, което кара синовиалната мембрана да отделя повече синовиална течност, което е и част от проблема.
Това си го влача от 12-годишен и винаги ми е пречило на плановете във фитнеса. Възпялява се както от лошо време, от неправилно изпълнение или голямо натоварване. Това прави лежанката моят най-голям недостатък и дори в момента съм с болки и товаря гърдите само с Пек Дек (което дава забележителни резултати). Установих, че това упражнение не само, че не натоварва въпросното място, ами и благодарение на движението се оправям много по-бързо отколкото когато не тренирам изобщо. Но това е при мен, а при теб не знам как е. Аз съм чел на много места, че ако можеш да ограничиш травмиращото движение не е хубаво да ограничаваш и другите. На всичкото оотгоре установих, че Пек Дек е страхотно упражнение и направо ме разбива като правя по 8-10 серии с модулиране на натоварването. Загрявам с леко, качвам полека след което когато вече нямам сила да изпълня идеално 6-8 повторения и намалявам тежестта за напомпване. Да ти кажа, като за алтернативна тренировка ми дава по-добри резултати от лежанката... Да, изолиращо упражнение е и на теория не може да се очква покачване на масата с него, но аз забелязвам, че има резултат и оформя пекторалисите така, както никога не са били. Да не говорим, че си сядам на гладиатора вкъщи (не е от Метро за 500лв, но и такъв би свършил работа) и си зяпам телевизия.
Не съм съгласен, че спирането на всякакви тренировки е лек за всичко и за всеки, както не съм съгласен с теб, че непременно трябва да тренираш нещо. Аз съм бил най-зле в периоди, когато изобщо не съм тренирал. Но пък и тренировките не са всичко, дай си месец-два почивка, и се върни с нови сили. Аз винаги когато прекъсвам след почивката точно за седмица - две се връщам на нивото, на което съм бил. Иначе казано тялото има някаква памет. Или пък просто генетично-хормоналния ми профил ме връща на мястото, което ми е отредено от природата. Ако си бил на стероиди обаче нещата не стоят така. Но както и да е, много се отплеснах. Проучи подробно какво можеш и какво не можеш да правиш. Никой не може да знае толкова за тялото ти, колкото ти самият!
ВАЖНО! Забравих да ти кажа за единственото лечение, което ми помага - лазера на доктора ми, на когото съм безкрайно благодарен за напътствията и за подробните обяснения. Провери в нета за Петър Нинов или пиши на лично да ти дам координати!
Мнението беше редактирано от Кобра на 09.04.09 10:28.
09.04.09
11:31
Aу, аз съм бил в Плевен - там не ходи на никакъв доктор, те са само разни знахари - заминавай в София !
Загледах се в темата, понеже на лежанката и мен постоянно ме боли рамото и ми прескача едно такова, нямам представа обаче дали е същото като вашето ?!
П.С. Как е най-добре да се загряват ставите преди тренировка ?
Мнението беше редактирано от Mamularin на 09.04.09 11:35.
казано от Mamularin на 09.04.09, 11:31:
Махове -> Пек Дек с много малко тежест -> Лоста на щангата или леки дъмбели... Това се старая да правя аз. Почти всички го претупват, в това число и аз понякога
09.04.09
11:45
казано от Кобра на 09.04.09, 11:43:
Махове -> Пек Дек с много малко тежест -> Лоста на щангата или леки дъмбели... Това се старая да правя аз. Почти всички го претупват, в това число и аз понякога
Аз винаги правя поне 20 повторения само с лоста, но като чели ми е малко, и на мен ми щрака дясното рамо...
Мисля една седмица да пропусна гърдите да видим. Ти какво мислиш :)
казано от Mamularin на 09.04.09, 11:45:
казано от Кобра на 09.04.09, 11:43:
Аз винаги правя поне 20 повторения само с лоста, но като чели ми е малко, и на мен ми щрака дясното рамо...
Мисля една седмица да пропусна гърдите да видим. Ти какво мислиш :)
То ако само с това ще се оправиш.
1.Загрявай
2.Загрявай
3.Загрявай
4.Безупречна техника
5.Храна
6.Стречинг
09.04.09
16:08
Не трябва ли да се избягват и някой конкретни упражнения?В една статия на Flex от 90-те години,пишеше точно за конкретна травма в рамото(на -цит завършваше нещо :) ) и се препоръчваше да се пропускат упражнения като флайс,раменна преса зад врат,полулег,вертикален скрипец зад врат и повдигане на щанга към брадичката.В момента пиша по спомени и не съм много сигурен за какво ставаше дума.
казано от RogerF на 09.04.09, 16:08:
Не трябва ли да се избягват и някой конкретни упражнения?В една статия на Flex от 90-те години,пишеше точно за конкретна травма в рамото(на -цит завършваше нещо :) ) и се препоръчваше да се пропускат упражнения като флайс,раменна преса зад врат,полулег,вертикален скрипец зад врат и повдигане на щанга към брадичката.В момента пиша по спомени и не съм много сигурен за какво ставаше дума.
Абсолютно точно си ги изброил, а думата най-вероятно е инсерционит, тоествъзпаление където сухожилието се захваща за ставата. Аз имах инсерционит на инфраспинатус освен другото. Тези упражнения ги отбягвам по принцип