09.04.09
18:00
Здравейте!
Да питам и аз за моето режимче smile
Ставам - зелена ябълка и / или киви
след 10-тина мин Протеин 30гр
след 30тина мин пил месо или риба тон + някакви зеленчуци + 2 филийки типов хляб
след още 30тина мин ориз или картофи или царевица (гледам да ги сменям)
Дотук ми се повтаря всеки ден, но за съжаление за останалата част от деня не съм си вкъщи, а и ми е малко трудно да нося много храна (такава ми е работата)
следващото ми ядене са ядки - най-често фъстъци или бадеми
след около 2 часа 2 цели яйца
след това ориз или картофи
Тренировка
2 цели яйца + кисело мляко
Протеин 30гр.
Риба тон или пилешко месо + зеленчуци
и като последно хранене Риба тон.
В дните без тренировка избягвам приема на въглехидрати преди тренировката.
Количеството храна ми е максималко по 150-200гр / хранене, за по-добро усвояване, а също и за да изпълня дневната нужда от белтък - около 210гр; въглехидрат - около 100гр; мазнини - 150тина гр. В момента съм 82кг, височина 186см smile
Тренирам 4 пъти в седмицата.
Моля за съвети и предложения, защото съм сигурен, че има някои грешки, а също искам и да поразнообразя менюто smile
Поздрави!
Малко ми е неясно като цяло, но въглехидратът преди тренировка не е лошо нещо.Също така тия хранения през 30 минути сутринта не ги разбирам.Протеинът би трябвало да бъде след тренировка и след ставане от сън веднага.Киселото мляко е по-удачно да е в началото на деня.Оточни все пак в колко часа ти е тренировката.3 въглехидратни хранения едно след друго-това също не разбирам.Май трябва да попрочетеш оттук повече http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/ Виж и другите какво ще те посъветват.Успех!
10.04.09
06:35
Дааа има още какво да четеш.Просто е задължително да ядеш на 2-3 часа дори и само протеин на прах да е.Така спомагаш за потдържане на висок метаболизъм.Тези 150гр мазнини са прекалено много.Ограничи ги до 1гр/кг.Въглехидратите задълйително в часовете преди тренировка или най-добре сутрин на закуска и обяд ако неможе- наведнъж.По време насилова тренировка се гори само гликогена от кръвта и след това от черния дроб.Когато те свършат енергията се набавя дирекно от белтъците на мускула,а не от мазнините както си мислят много хора.Мазнините се взимат за енергия при аеробните упражнения-кардио.Затова след тренировка се прави кардио.Мазнините ги раздели приблизително полувуната в часовете преди тренировка и останалите на вечеря и преди лягане,защото за да се стигне до горене на мазнини при кардиото първо трябва да се изгорят тези в кръвта.Обикновенно не са много(е разбирасе ако си нещо много мазно и с вредни мазнини ще са доста) и бързо изгарят.