PVL Mutant Mass Vs Reflex instant mass - Koй гейнер да избера ?!

MA

09.04.09
21:32

Като гледам съставките им доста се доближават.
Има обаче една съществена разлика - PVL - 6800грама
Reflex - 5400 грама.

Грамажа е в полза на PVL с разлика от 1400 грама.

Но се чудя, кой да избера, цената им е почти еднаква.

Вие как мислите ?!

http://www.punchsupplements.co.nz/supplements/pvl-mutant-mass.html - PVL СЪСТАВКИ !

http://www.reflex-nutrition.com/images/pdf/instant_mass.pdf REFLEX СЪСТАВКИ ( PDF file )

Казвайте по-бързо ако може , че бързам :)

Темата беше редактирана от Mamularin на 09.04.09 21:33.

СБ

10.04.09
03:49

Два напълно различни гейнъра са. Reflex е за хора с вече изградена мускулатура, източниците на въглехидрати са много качествени, от него изобщо няма да омазниш - овесено брашно и ечемик - тези, заедно с царевичното нишесте (waxymaize) са най-качествените въглехидрати.

Mutant Mass също е перфектен, но той е по-скоро за хора с бърз метаболизъм, които въобще не омазняват.

Така,че всичко завики от това каква ти е структурата - ако си по-скоро слаб - PVL, ако си вече с добра мускулатура - Reflex.

MA

10.04.09
08:05

Аз съм мелез :)
Хем имам и мазно, имам и доста мускули, не знам дали омазнявам просто защото не съм чистил :)
Обаче като гледам Reflex има и повече протеин, пък и не ми се иска гейнера ми да е в “торба” предпочитам “бидона” - по-лесно за съхранение е мисля ?!
Пък и като гледам в доза имат еднакво количество калории, изглежда при Reflex са по-качествени ?

Мнението беше редактирано от Mamularin на 10.04.09 08:07.

ER

10.04.09
08:19

Откъде ги извади те’я много мускули и много мазно на 80 кила бе?

MA

10.04.09
08:46

казано от eraziel на 10.04.09, 08:19:

Откъде ги извади те’я много мускули и много мазно на 80 кила бе?

Е, не съм казал много :) Мазното и то не е много, но не съм от тези с плочките :P
Не е като сега да започвам - това се опитах да кажа :)
Но пък и не искам да кача още 10 кила от които 8-9 мас :P
Aз и без това си хапвам и бял хляб, май бързи въглехидрати и в гейнера ми не трябват :)
Aбе хора - Гейнера в пакет/чувал не е ли много неудобен за ползване ?!

Мнението беше редактирано от Mamularin на 10.04.09 08:51.

ER

10.04.09
08:48

А що не си купиш обикновен протеин и го смесиш с глюкоза/малтодекстрин, хем ще си направиш пропорциите к’вито на теб ти харесват?

MA

10.04.09
08:52

казано от eraziel на 10.04.09, 08:48:

А що не си купиш обикновен протеин и го смесиш с глюкоза/малтодекстрин, хем ще си направиш пропорциите к’вито на теб ти харесват?

Aми забележи, че в Reflexa по-голямото количество въглехидрати са “бавни” респективно с ниско ГИ.
Не мога постоянно да пия протеин с захар - ще омазня прекалено.
Примерно Рефлекса става да се пие и вечер :)

ER

10.04.09
09:02

Според мене единственото приложение на гейнъра е за след тренировка ...
Ако искаш Мийл Риплейсмънт що просто не си ядеш храна?

MA

10.04.09
09:07

казано от eraziel на 10.04.09, 09:02:

Според мене единственото приложение на гейнъра е за след тренировка ...
Ако искаш Мийл Риплейсмънт що просто не си ядеш храна?

Не винаги имам време за това, пък и не мога да ям мляко и някои от производните му :)

Мнението беше редактирано от Mamularin на 10.04.09 09:07.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1