Проблем - май ям прекалено много !

09.04.09
18:37

Май с времето така се получи, че съм на някакво постоянно НВД. Сутрин ям овесени ядки и след това през деня не ям въглехидрати, освен тези от киселото мляко, изварата и разните зеленчуци колкото се съберат. Всичко беше наред до преди месец, два, но напоследък забелязвам, че имам някакъв зверски апетит ! Каквото има пред мен на масата мога всичко да погълна - месо и салати имам предвид. Особено салатите са слабото ми място, понякога изяждам по една купа за 4 човека, подувам се като плондир и после продължавам да се тъпча с месото. Преди се контролирах доста стриктно, свалих 15кг и се изчистих (даже май прекалих станах 66кг а съм 187см висок), но сега просто не мога да се наситя сякаш. Закусвам в 8 и в 11 пак съм гладен, решавам да ям нещо малко а мога да изям още една закуска и после на обяд пак така. Имате ли идея на какво се дължи това и може ли да навреди. Тренирам доста активно - през ден съм във фитнеса и поне три пъти седмично тичам в дните, в които нетренирам... Точно съм изчистил що годе и не искам преди лятото да се освиня.

09.04.09
18:55

Яж повече извара. Много добре засища.

VN

09.04.09
18:59

Яж по-начесто, както каза 8 после към 11 като огладнееш и така та да станат 5-6 пъти ама по-малко гражите. Пий повече вода също засища ;)

09.04.09
18:59

Извара ям всеки ден, по-скоро всяка вечер и понякога и в основното ядене...но и там има продблем - понякога ям примерно 2 филета и после изяждам и една извара - освинване ти казвам и направо не мога да повярвам как си мисля, че трябва да ям по-премерено и после като седна на масата въобще не мога да се контролирам, а не бях така до скоро !!!

09.04.09
19:37

Казваш през деня малко въглехидрати има в храната... еми ако и мазнини няма като хората (в което съм почти сигурен), кое точно очакваш да те засити? Протеинът си е протеин, не става само с него да се кара. Месо, месо - хубаво, ама трябва и нещо с него, къде ориз, къде масло (според предпочитанията)...
Колкото до големите порции салата - не се тревожи, хранителната стойност на марулите (или каквото има в салатата) е твърде ниска за да си струва да го мислиш.

09.04.09
20:03

Да салатите са от зеленчуци, няма сирена, млека и тн, в смисъл леки са, но все пак като се издуя отпред като преяло сумалийче и после чувството е много кофти - хем си казвам как се натъпках пак, хем след малко мога да изям още толкова... И аз си мислех, че е от липсата на въглехидрати и мазнини, но преди се контролирах, а вече ми е доста трудно... Казвам си, че при следващото хранене ще ям по-сдържано и като седна да ям губя връзка с мозъка !!!

09.04.09
20:16

Може би си ускорил метаболизма с тренировки и често хранене, което не е лошо... Важно е да се знае, правиш ли зареждащи дни и какви мазнини приемаш. Не мисла, че постоянното НВД е най доброто за здравето ти...

09.04.09
20:23

Не правя зареждащи, а и мазнините не съм ги увеличил, даже май съм ги намалил като се замисля, че всяко мляко - прясно, кисело, изварата също, все са обезмаслени...

09.04.09
20:27

Основно правило при НВД е да правиш високовъглехидратен ден на всеки 7 до 10 дни. Ползвай зехтин, маслини, ленено масло и т.н . Не забравяй ядките...

11.04.09
13:24

Яж повече фибри и целулоза.Ще те държат сит известно време.

11.04.09
15:30

казано от Владимир92 на 11.04.09, 13:24:

Конкретни примери за такива храни можеш ли да ми дадеш ?

11.04.09
16:07

В плодовете и зеленчуците има доста фебри- зелето е богато и на доста целулоза и засища добре. Също така има доста фибре и в овесените трици.

11.04.09
18:58

казано от Владимир92 на 11.04.09, 13:24:

Ще ти държат корема пълен по-скоро. Предвид усвояемостта на фибрите и целулозата и нуждите на тялото това ще е само илюзия, на практика организмът пак ще си е гладен, въпреки пълнотата.
Просто трябват качествени въглехидрати или мазнини към храната, да не кажа че те трябва да са основата на храненето, а не фибрите и протеина. Това че се издържа и без тях за някакво време - със сигурност може и на по-големи стресове да се издържи, но това да става все по-трудно е неизбежно. И така до момента, в който вече няма да може (поради една или друга причина, може да бъдат доста неприятни ;) ). Така че авторът - започни да се храниш като хората и да ядеш повечко пълноценна храна - така ще огладняваш значително по-рядко.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1