10.04.09
11:02
Споделете постижението, от което се гордеете най-много. Постигната цел. За колко време сте успяли да изпълните това, към което сте се стремяли? Дали ще е загуба на тегло, изкарване на релефа, каване на маса или сила-няма значение. Хубаво ще е да споделите и с какви добавки, начин на тренировки и хранене сте успели. Абе въобще похвалете се! :)
10.04.09
14:17
по скоро целта е да се похвалим за хъс и мотивация, много ясно че няма да се спира! :) Ето на Сашо дневника е пример за това..
10.04.09
14:27
Повдигане на щанга от лег (тесен хват) за трицепс:6 повторения с 40 КГ (телесно тегло 59КГ)
10.04.09
14:45
то хубаво ама това по-приляга на темата колко вдигате.. пиши с колко си почнал, колко време е минало до постигането на тая твоя.. цел(?)
Абе нещо от рода на - бях 90 кги 170 см висок, след година упорити тренировки стигнах до 75 кг сравнително чиста мускулна маса. приемах еди какви си добавки тренирах едиколко си пъти и по едикакъв си начин..
10.04.09
14:56
ААА ок, Януари бях 167 см висок и тежях 51 КГ, сега началото на април съм 168.5см висок и тежя 59 КГ. Ръката ми Януари беше 27 см, сега е 29.5см.
Когато започнах да спортувам, преди 10 г., едва правех по 4 лицеви опори, не можех нито едно набиране и 2-3 обиколки на стадиона (около 1000-1200м) с темпо на бавна костенурка. После дойде джудото, фитнеса, бокса, разлините ми самостоятелни форми на спорт. Успях да стгна до 180 кг. на тяга, 120 на клек, 115 на лежанката, мога да бягам толкова дълго, че няма смисъл да го правя, да спринтирам наравно с футболисти и баскетболисти, набирания около 30, кофичко малко повечко, опорите ми са да кажем към 80. Разбира се давам лесно измеримите примери, тези, които се виждат от всеки, но вероятно съсм си подобрил двигателаната активност, общото физическо състояние и здравеето с много повече от това, което показват някакви бройки и килограми. Няма да говоря и за полезните навици придобити от бойните спортове и силовите тренировки
П.П Не се хващайте за числата те са за илюстрация. В период, в който съм сега (т.е. само бокс), силовите ми резултати са различни, според спецификата на натоварванията. Когато вляза пак във фитнеса ще е друго, но никога няма да забравя как се измарях и почти припадах от това, с което сега загрявам.
В началото на октомври не можех да се набера нито един път с надхват и правих лег с 30 килограма.
Сега се набирам 10 пъти и правя лег с 60 килограма. Максимално на лега мога да вдигна поне 75-80 килограма при лично тегло от 65 кг. Ръката ми беше 32 см, но мазна. Сега е 36 и доста уплътнена. А бе, доволен съм! :)
Сам съм си правил програми и режими, сам съм изучавал техниката на някои упражнения, ако имах личен инструктор резултатите щяха да са уникални.
Мнението беше редактирано от LttS на 10.04.09 16:59.
казано от LttS на 10.04.09, 16:57:
В началото на октомври не можех да се набера нито един път с надхват и правих лег с 30 килограма.
Сега се набирам 10 пъти и правя лег с 60 килограма. Максимално на лега мога да вдигна поне 75-80 килограма при лично тегло от 65 кг. Ръката ми беше 32 см, но мазна. Сега е 36 и доста уплътнена. А бе, доволен съм! :)
Сам съм си правил програми и режими, сам съм изучавал техниката на някои упражнения, ако имах личен инструктор резултатите щяха да са уникални.
1:1 !!!
Започнах да тренирам, едно набиране не можех да правя, сега 10+ правя.
От лег си играех с 25-30кг., а сега РМ ми е 70-75 при тегло 66-67кг.
Ръката ми беше 31-32см, сега е 36-38см.
Самоук съм във абсолютно всяко отношение.
Преди 7-8 месеча тренирах само с лъжицата и компютърната мишка. За лицеви упори и през ум не ми минаваше... Тежах 160 кг. и тичах в сънищата си. В момента тренирем със собствено тегло. Правя 16 лицеви опори при лично тегло от 145 кг, мъча се с асистирани набирания и кофички. Работя с 20 кг дъмбели за бицепс всяка ръка /започнах с 12,5/. Мускулатурата ми се забелязва под пластовете мазнини, ръката ми е 51 след тренировка и не е много омазнена / започнах от 47-48 /. 2 минути прекарани на кростренажора ми се струваха цяла вечност. В момента 30-45 минути на 75 % натоварване е стандартната ми кардиотренировка... Доста още има да се прави, но като се има предвид откъде тръгнах... Предстои да вляза в зала скоро и тогава пак ще се хвалим... :lol:. Поздрави!
Мнението беше редактирано от biggggy на 10.04.09 17:41.
10.04.09
18:57
Февруари неможех да направя 1 кофичка буквално,просто неможех да се вдигна , 10 лицеви опори ми бяха много тегави за набиранията да не говорим макса ми беше 3.
Сега се набирам по 10 пъти правя 15 кофички и 40 лицеви опори.
казано от biggggy на 10.04.09, 17:40:
Преди 7-8 месеча тренирах само с лъжицата и компютърната мишка. За лицеви упори и през ум не ми минаваше... Тежах 160 кг. и тичах в сънищата си. В момента тренирем със собствено тегло. Правя 16 лицеви опори при лично тегло от 145 кг, мъча се с асистирани набирания и кофички. Работя с 20 кг дъмбели за бицепс всяка ръка /започнах с 12,5/. Мускулатурата ми се забелязва под пластовете мазнини, ръката ми е 51 след тренировка и не е много омазнена / започнах от 47-48 /. 2 минути прекарани на кростренажора ми се струваха цяла вечност. В момента 30-45 минути на 75 % натоварване е стандартната ми кардиотренировка... Доста още има да се прави, но като се има предвид откъде тръгнах... Предстои да вляза в зала скоро и тогава пак ще се хвалим... :lol:. Поздрави!
Поздравления, голямо момче! :-)
ноември 2008 - тегло 73-74кг при ръст 178см , ръце 34-35 , не бях дебел , сравнително атлетичен понеже дълго години съм тренирал футбол с всички екстри от тренировките .
2 месеца кръгови тренировки, адаптиране към правилното хранене - за кратко време качих 3 кг. целта на заниманията с фитнес бяха на първо време да се задържа поне 6 месеца в спорта , да се науча да се храня добре , резултати бързи не търсех , с времето ми беше ясно че всичко ще стане .
декември 2008 - тегло 78кг - ръка 36
януари си взех първите добавки , суроватъчен протеин на АСН амеръкън уей , креатин моно на интерактив и предтренировъчен бустер НОКО на интерактив , в края на месец март мерките : 84кг , 39 ръка , 115гръдна , 91 талия на широкото , 58бедро , 39 прасец . силата 2-но на почти всички упражнения , най голям напредък при раменните преси с дъмбели от по 32кг 6 повторения ,доста чисто изпълнени . натрупах доста маса , сила и почнах да се харесвам , всичките ми приятели не могат да ме познаят и ми дават кураж на есен като се върна от бригадата да продължа . за мен първоначалната ми цел беше изпълнена , сега целта ми е да не изгубя на 100% висчко постигнато през последните месеци , а на есен отново ноември месец да започна новият ми цикъл за маса.
11.04.09
21:12
Не знам защо,но съм си поставил за цел да вдигам 100 кг от лег,като знам че силата не е решаваща,но тая цифра ми е влязла в главата.Все пак вървя по правилния път,сега дигам 80 кг при положение,че до декември вдигах 50 кг.
Цяло лято работех на 3 места - почти денонощно ,та не можеше да става дума за правилно хранене или тренировки.Преди това не бях постигал големи резултати , но изглеждах нормално.Това нещо продължи до януари ,когато празниците вече си казаха финалната дума и в крайна сметка бях достигнал завидните 98 кг. при 183 см на 19 години.От почти 3 месеца съм в залата и кантарът показва към 83-84.Ръцете са ми спаднали с по-малко от половин см. ,а изгубих 10-тина см талия.Сега съм в плато и ще правя промени ,за да достигна 75 кг .Надявам се да не се налага да прекъсвам тренировки и да подхващам стария си начин на живот-това ми е цел номер 1.
11.04.09
21:42
Тази тема ми харесва, може да вдъхнови много хора.
И такам преди около 2 години се захванах със тренировки в залата, като преди това съм тренирал няколко бойни изкуства и имах обща физическа култура. 170 - 54 кг, ръка 28, яко релефен и много мършав ! Поставих си за цел да стана здрав и постепенно почнах да вървя към тази цел. Правих 50 лицеви, на лежанката първия път щях да се утрепам със 30 кила, кофички правих със ужасна техника 10тина. В момента съм 80 килограма 171, ръка 40, серия правя със 85 на лежанката, лицеви рекорда ми е 103, кофички 31. За това време съм сигурен, че някой хора са постигнали много повече, но докато влеза в час как се тренира ала бала... Важното е да се стремиш винаги нагоре и да си поставяш постоянно нови и нови цели според мен. :)
Успех на всички и пожелавам много постигнати цели !