13.03.09
16:32
Здравейте! :)
Аз съм на 17 години, висок съм около 188-190 и тежа 97 килограма. От 2 месеца ходя на фитнес, 4 пъти дневно. Всяка тренировка си правя кардиото на колелото за около 15-20 мин. Отделно тренирам и тенис на маса където също правя един вид кардио, щот се потя кат мадафака :D. Проблема ми обаче е следния - като започнах с фитнеса бях около 100 кг, а ми се вижда малко за 2 месеца - 2 килограма.. пих в началото и Л-карнетин, но сега съм само на аминокиселини и тези витамини на допел хердз.
Искам да смъкна поне до 80 килограта, но явно метаболизма ми е супер бавен и не става нищо :(
Четох из нета, че крайните диети като примерни 1-2 пъти ядене на ден по малко, са повече вредни от колкото полезни и също така четох, че ако ям по на често по по малко щял да ми се подобри метаболизма. В момента се чудя да почна ли по този начин и за това реших да пиша тук... ако можете да ми дадете някаква насока. :)
Благодаря предварително!
Ами това което си чел за 1-2 хранения за деня не е диета - то е гладуване !
Иначе да започни някакъв хран режим: аз лично като за начало бих предпочел РБР http://www.bb-team.org/articles/1548/
13.03.09
17:26
Искаш да кажеш 4 пъти седмично?
Еми трябва да си разпределиш по 5-6 хранения на ден, през около 2-3 часа в удобни за теб часове. Сутрин овес с няколко белтъка; между основните хранения сурови ядки; за обед пилешко месо или риба с варен кафяв ориз или печени картофи и може и салата(но без дресинги и сосове); също така можеш да ядеш и обезмаслено кисело мляко и обезмаслена извара; за вечеря месо и салата. Наваляваш въглехидратите след обяда; пий много вода и избягвай газираното и натуралните сокове. Плодовете само сутрин нагладно и то не в много големи количества.
oves i beltyk?malko po podrobno moje li?
Петко К - а може ли да пишеш на кирилица?
Мнението беше редактирано от Петко К на 11.04.09 09:33.
Прочети примерните режими във форума, също и тези в дневниците там мисля, че ще придобиеш най-ясна представа кое работи и кое не :) Също така това, че си свалил на кантар 3кг не означава, че си свалил 3кг, защото, ако преди това не си влизал в залата през това време в което си тренирал неминуемо си качил и малко мускули, ако режима ти го е позволил де :)