Пулсметър - от къде?

Темата е заключена.

12.04.09
12:35

Значи, иска ми се да закупя от някъде качествен пулсметър.

Под “качествен” разбирам такъв, който е:
- точен, дори и при интензивно движение
- здрав, така че да издържи повече от едно лято ползване

По възможност да е под формата на часовник, без излишни допълнителни измервания като кръвно и т.н. Е, може да има хронометър.

Ще ме насочите ли към някой магазин, в който се продава такъв продукт и за който сте чули/видяли, че влиза в критерия “качествен”?

Благодаря предварително.

ER

12.04.09
12:38

Пулс метър, който да мери кръвно аз лично не съм виждал...

Бих ти препоръчал да си купиш като моя, ма сигурно ше кажеш, че не ти се дават толкова пари, така че за нещо по-елементарно можеш да се ориентираш към найки, рийбок, полар ...

А колкото до въпроса откъде - не мога да ти отговоря, за жалост ;)

Мнението беше редактирано от eraziel на 12.04.09 12:43.

12.04.09
12:43

Какъв е твоят? Ако е надежден и здрав, ще си оправдае парите :)

Мнението беше редактирано от morley1 на 12.04.09 12:47.

ER

12.04.09
12:54

Ами, моя е SUUNTO Т3c, oсобеното му е, че си въвеждаш личните данни (ръст, възраст, килограми) и на база пулс ти изчислява калорийния разход, отделно натоварването на сърцето и ти казва до каква степен си го натоварил - леко/умерено/усилено без нужда от възстановителен период и т.н.
Можеш да си нагласяш таймери за интервално кардио - загрявка, първи, втори интервал...
Харт рейт зони, отделно долна и горна граница на пулс... - т’ва предполагам, че и по-обикновени също го поддържат...

Помни последните ти 10 тренировки, вади ти за тях продължителност, максимален пулс, среден пулс, калориен разход...
Отделно има и история - колко си тренирал тази седмица/миналата седмица/месец по месец за последните три...
T’ва е в общи линии...

Полар също имат скъпи модели с по-висока функционалност ...

Мнението беше редактирано от eraziel на 12.04.09 12:54.

12.04.09
13:03

http://www.heartratemonitor.co.uk/suunto_t3c_heart_monitor.html

Интересни функции има, наистина.

А здрав ли е? Предполагам за тичане и каране на колело е перфектен. Дали ще е надежден, обаче, в други условия - като интензивен преход през пресечен терен и т.н. ? Пише, че е водоустойчив на 30 метра, мен ме интересува дали ще издъжри на около 1.5-2, ако си пробвал, сподели :)

Ще ме насочиш ли към магазина, от който си го купил? Мерси!

Мнението беше редактирано от morley1 на 12.04.09 13:05.

ER

12.04.09
13:07

Mи аз го имам от 3-4 месеца, за сега си е като нов, не съм го пробвал под вода, ама лятото и т’ва ще стане ... Ако ти се чака то тогава ... :)
Иначе същата фирма произвежда и доста специализирани часовници за водолази, така че едва ли ще имат проблем с водоустойчивостта :)

Каква му е цифрата на това нещо, виждам ..различни числа ...(или си мисля, че такива виждам)

12.04.09
13:12

100 лири в Ю КЕЙ

Значи около 250 лева тука, предполагам.

Мнението беше редактирано от morley1 на 12.04.09 13:12.

ER

12.04.09
13:14

Аз го взех за 150Е, иначе из нета се намира и по-ефтино, но заради гаранцията ...

12.04.09
13:14

Да, толкоз е:

http://www.esport.bg/rw/items/561.suunto_t3_black-chasownik-suunto-t3-black.html

Сега се поразрових, понеже не се бях интересувал точно от такава техника и явно тази марка СУУНТО е доста добра.
Ето ТОЗИ ми хвана окото.

Мнението беше редактирано от morley1 на 12.04.09 13:17.

ER

12.04.09
13:23

Какъвто и да си вземеш, едва ли ще останеш разочарован...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1