Анализи на някой суроватъчни протеини на Българския пазар

PO

12.04.09
16:39

Тук основно се коментира цената, вярно в период на криза това е основно, но често ефтиното излиза скъпо.
Фирма КРАСОТА И СИЛА е подготвила жалба до комисия за защита на конкуренцията за нелоялна конкуренция от редица фирми продаващи продукти с несъответствие между етикета и съдържанието което вкарва в заблуждение потребителите. Призовавам всеки потребител който се се съмнява в качеството на закупен от него продукт да ни информира. Ние ще направим необходимите анализи и ще сизираме съответните органи.

Ето тук можете да видите някои от анализите които сме направили.

http://power-beauty.com/index.php/illegal/?SID=t5CtTd+sqxthGTN5gWFjgB5LnA7JB9Ttst2YTtrBgAY=

Темата беше редактирана от Power&Beauty; на 12.04.09 17:10.

MA

12.04.09
17:02

Погледни темата на Стоян за протеините - Съмняваме се във всичките !

П.С. - Думата някоЙ си я объркал, пише се - някоИ в случая - множествено число - поправи я , че говори лошо за вас !

Мнението беше редактирано от Mamularin на 12.04.09 17:04.

12.04.09
17:06

Основния компонент на тия всичките май е от 65% суроватка от склада http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28359/

12.04.09
17:20

shemeta като не си сигурен недей да говориш такива неща .. Експлоуда използват немски суровини , за другите не ги знам от склада ли са кви са ама да ми говориш че всички използвали такъв ....

12.04.09
17:33

Power&Beauty; немога да разбера в какво ще се изразява информирането ви? В смиъл пишем тука в темата в кой продукт се съмняваме и вие го изследвате ли? Защото ако е така направо почвайте наред :)

Power&Beauty; тази тема пак ще стане груба. Ако наистина искаш да си полезен за нас потребителите можеш да съдействаш чрез темата:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/37293/

държиш достатъчно голям пазар мисля че разполагаш с достатъчно финансов капацитет за да подпомогнеш едно подобно изследване, направено директно от потребителите. Така ако го правиш ти ...малко си пристрастен. Изследвал си някакви знайни и незнайни протеини за които всяко дете може да се сети що за стоки са, дай да изследваме нещо истинско нещо което информираните билдери тук ползват. И мериш само количество протеин което е горе долу едно голямо нищо. Хайде ето даваме ти поле за изява като искаш пак си пускай жалбите пак съди дори може ние  редовите потребители да ти помогнем по някакъв начин.

12.04.09
20:33

казано от Емил Начев на 12.04.09, 19:44:

страница 2 от 2, видях.Но това са някакви измислени марки, дори се чудя откъде сте се сетили за тях.Вижте някакво по-популярно.

марките изобщо не са измислени , и поради по-ниските си цени най-вероятно се консумират от голяма част от подрастващите и дори от по напреднали билдери с ограничени финанси .

12.04.09
21:11

Добър вечер.
Бих искал да помоля за информация.
Изследвания, документи, за които показвате по какъв метод са правени. Аз виждам само изследване на общ белтък, т.е. нито аминокиселини в милиграми, нито произход на белтъчините. Какъв извод може да си направи човек? Че протеините са докарани примерно на 85%, но вместо само суроватка, може да има и соя... По-конкретно бих помолил да кажете чрез каква технология са проведени изследванията.
Прочетете темата относно анализа на протеини. Там подробно съм обяснил за какво става дума. Често срещам хвалби, че много сте дали на този спорт. ОК, дайте още малко и подкрпете начинанието ни. Говорим за 3000лв., които трудно се събират от съфорумците, но такава сериозна фирма като Вас мисля, че може да даде едно рамо :)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.04.09 21:18.

12.04.09
21:42

Тук става въпрос за конкуренция в което няма нищо лошо, особенно за крайния потребител. Най-добре ще е самите фирми вносители да правят изследване на конкурентите си за това какво внасят, произвеждат и продават. Ползата ще е за всички и отново повтарям, особенно за нас потребителите.

HE

13.04.09
06:12

Само не разбирам от какво толкова сте недоволни - някой е вложил време и средства да видите какво точно ползвате и има недоволни. Поради тази причина и аз навремето се отказах от понататъшни изследвания. И в ситуацията с Нутрим имаше обвинения, че съм пристрастен и т.н.т.
За това минах на принципа ако някой го интересува какво пие да си прави изследвания.
Тук не видях някой да е казал “благодаря”.
Момчиле БЛАГОДАРЯ, че сте решили да отворите очите на доста потребители на въпросните марки.

13.04.09
06:51

Да, наистина трябва да се благодари на г-н.Милев, за направените изследвания.
Огромно Благодаря от мен!
Въпреки, че метода на изследване не е най-прецизния, резултатите са красноречиви.
Ако се направи изследване по метода, който Стоянчо организира те ще са ОЩЕ ПО-КРАСНОРЕЧИВИ, визирам вида на заявения белтък и реалния такъв.
Време е родните “производители” да се замислят и за качеството, освен за печалбата.
Нали?

13.04.09
07:51

казано от NoXtr3m3 на 12.04.09, 17:20:

shemeta като не си сигурен недей да говориш такива неща .. Експлоуда използват немски суровини , за другите не ги знам от склада ли са кви са ама да ми говориш че всички използвали такъв ....

Аз изказвам само предположение на база % белтък от всички изследвания - въртят се около 65%. Нямам представа от къде се снабдяват посочените производители.
А ти сигурен ли си в това, което казваш? Можеш ли примерно да покажеш копия на инвойсите за доставка на суровините?

15.04.09
04:28

Направих малко разследване за това кои са доставчиците на Еклплоуд.
Оказа се, че те нямат внос - купуват само от местни доставчици, които основно са вносители на суровини за ХВП и ветеринарната медицина.
Един от основните доставчици на суровини за Експлоуд се явява П.И.К.Ко. АД, т.е. склада обсъждан в тази тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28359/
Остава да се надяваме, че от тях се снабдяват с овкусители за протеините, а не със самите протеини ;)

Оф да сега ще излезе, че световните производители на истински хранителни добавки закупуват суровините си от склада в София.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 15.04.09 04:33.

15.04.09
06:18

казано от Иван Шишманов на 15.04.09, 04:31:

Оф да сега ще излезе, че световните производители на истински хранителни добавки закупуват суровините си от склада в София.

Какво означава “истински”? Те суровините от склада са си съвсем истински - ползват се в производството на множество продукти, които консумираме ежедневно.
Въпросът е в това, че родните производители на добавки обявяват произход на суровините различен от действителния, а пък за съдържанието - то се вижда от изследванията.

СБ

15.04.09
11:34

Прикачаме изследване на Scivation Whey в USA… това по-долу е цялата страница от лаб тестването... а на следващия пост ще пуснем само отрязък от изследването защото е по-четливо...

СБ

15.04.09
11:36

ето го и конкретния отрязък, за който ви споменах в предишния пост... очакваме скоро да ни пуснат и подробно изследване на протеина и щом го получим ви го пускаме, да го разгледате....

SCIVATION WHEY - отрязък от сертификата в предишния пост

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 15.04.09 11:37.

15.04.09
12:08

Само аз ли нищо не мога да разбера от снимките посочени в 1-вия коментар?

СБ

15.04.09
12:10

казано от ragHqP на 15.04.09, 12:08:

Не само ти... :) ето защо изрязахме резултата само от долу, за да се разбере за какво става въпрос...

15.04.09
12:19

Голямо благодаря на Момчил Милев за положеният труд!Продължавай в същия дух и отвори очите на нас потребителите.Благодаря отново!

15.04.09
12:45

казано от ragHqP на 15.04.09, 12:08:

Протоколите от изследванията се състоят от две страници.На първата страница (1/2) е посочена служебна информация,на втората страница(2/2) са посочени резултатите.Лично аз предпочитам изследванията,които се предоставят тук да изглеждат по този начин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1