09.04.09
19:32
Предвид ситуацията, която описах в предходната анкета, сумата за 10 анализа е 3000лв. Гласувалите бяха над 100 души, но условието беше 10-ина лв.
Сега ще помоля да гласуват хората, които могат да дадат между 30 и 50лв. В зависимостот броя на желаещите, които гласуват “ЗА” провеждане на изследването, сумата ще бъде по-малка. Пиша като минимална сума 30лв., защото готовите да дадат 10-ина лева бяха ок. 100 души. Ако същите 100 сме навити и при новите условя, ще се наложи да дадем по 30лв.
УСЛОВИЕТО ЗА ГЛАСУВАНЕ С “ДА” Е ПАРИТЕ ДА СЕ ДАДАТ.
Темата беше редактирана от emzo на 16.04.09 09:45.
10.04.09
07:10
Гласувах с ДА! От самото начало подкрепям инициативата!
10.04.09
08:58
От мен 40лв повече немога да си позволя.
10.04.09
10:37
И аз съм там.
аз съм ЗА !!! , но дано нещата се организират по бързо че на 3.05 заминавам за 6 месеца в чужбинско
13.04.09
06:21
Стоянчо, имам 3 предложения. Дано не прозвучи като заяждане, или тарикатстване, от моя страна.
1) Мисля, че е добра идея да пост-неш отново 10-те протеина, за които става въпрос;
2) Повечето билдери с ограничени финанси прибягват до П.И.К.ко. Може би е добре в десетката да влезе едната суроватка (65%-ната) и калциевият казеинат, като най-купувани (според прочетеното във форума от мен, аз не съм купувал от тях) ;
3) Нека не слагаме долна граница на финансите. Има момчета, които ходят на училище, не разполагат с много пари, но биха дали 10-15лв за изследване на протеина, който ползват. Съгласи се, че и те допринасят за каузата.
Подкерпям горното мнение - може пък да се съберат повече хора и да стане работата. Нека всеки уточнява сумата, с която е готов да е раздели - аз бих дал 50лв.
Вижте, имаме право на 10 анализа, т.е. предишните 10 протеина се покриват изцяло. Там бях изсмукал от пръстите си примерно протеина на на champion, за който няма интерес. На негово място да идва Пик.ко. Аз не съм човека, който определя какво да се изследва, всеки има право на предложения. :)
Бройте го и него в анализа. Лошото е, че броят на гласовете не се покачва. А за собственото си спокойствие мисля, че човек може да задели пари. Има сума ти младежи, които родителите им не са наясно какво има в тези пудри. Ами да им обяснят, че ще се направи анализ (и за забранени субстанции), който да обори предразсъдъците. Казвате, че сума ти народ пиел Пик.ко. Ами супер, да заделят 30-ина лв. и да се убедят, че пият протеин, а не брашо.
Знам какво си мисли всеки, който не иска да даде парите - болшинството са на мнение, че вместо да ги дадат за анализ, ще си купят 1 кутийка амини или трибестанче или малко повече протеинова пудричка. Е, има хора, които наистина са затруднени финансово, но ако те са наистина в такова положение, въобще няма да ползват пудри. Ето и още една хипотеза - затруднен си финансово и затова пиеш протеина на Пик.ко - прави се анализ и излиза, че всичко е ОК и продължаваш да си караш на този протеин, но ако се окаже, че %-та е доста по-нисък, тези пари ще си ги спестиш!
Ще изчакаме до края на седмицата и, ако няма желаещи, ще помоля да се затвори темата.
13.04.09
08:11
Има и още нещо - типично български тип на мислене: Защо да дам пари, като после наготово ще прочета във форума резултатите?
Знаете, че българинът все гледа да мине тънко...
Може би е добре резултатите да бъдат изпратени само на участниците?
Стоянчо, кой на П.И.К. ко?
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 13.04.09 08:12.
казано от Oranje на 13.04.09, 08:11:
Има и още нещо - типично български тип на мислене: Защо да дам пари, като после наготово ще прочета във форума резултатите?
Може би е добре резултатите да бъдат изпратени само на участниците?Стоянчо, кой на П.И.К. ко?
Щом са толкова много хората, които ползват асортимента им, може да се включат най-използваните.
Идеята на анализа е да се направи добро за всички, а не само за шепата, които ще дадем пари. Oranje, принципно си прав. Махаме Чемпиън-а и Диматайз и слагаме 2 Пикко.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 13.04.09 09:10.
13.04.09
09:26
По азбучен ред:
1.American Whey
2.Mega Pro MAGNUM WHEY II
3.NOW Whey Protein Isolate
4.Nutra force
5.Optimum Gold STANDARD
6.Scitec Whey Isolate
7.Scivation Whey
8.Syntrax Nectar
9.Universal “ULTRA WHEY PRO”
10.П.И.К. ко калциев казеинат 80%
11. П.И.К. ко Уей 65%
Един ми излиза в повече, явно съм пропуснал кой още се маха :(
И аз като голяма част от хората мога да отделя не повече от 10-15 лева и заради това не гласувам с “ДА”, за да не стане така, че накрая ще броите и моя глас и да се изкривят сметките.....убеден съм, че има доста хора, които могат да отделят по горе-долу толкова пари и затова не гласуват.
П.С. Извинявам се, че не мога да съм пълноценен в каузата.
13.04.09
09:51
Нека започнем да сумираме. Всеки да напише по колко може да даде и Стоянчо (ако е съгласен, разбира се) да сумира.
40-Powerg3n3rator
15-Eraser
50-Mitaka101
30-Oranje
———————————————-
135
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 13.04.09 09:52.
Ами, принципно и аз съм си мисли за такъв вариант, но така излиза, че някой само за да не е капо и да си измие ръцете ще каже айде и от мен 10, че сега съм много затруднен.
Аз съм отворен на всякакви решения. Наистина въпросите, свързани с организацията никак не са лесни.
Можем да процедираме така, тези, които сме гласували вече ще си дадем парите, при условията, при които сме гласували. От тук нататък всеки може да пише по колко лева е склонен да даде и така да сумираме накрая. Аз съм гласувал положително в анкетата, така, че минимумът, който ще дам е 30лв., но и 50 съм готов да заделя.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 13.04.09 11:02.
13.04.09
11:18
10лв са си 10лв. Пак е някаква помощ за каузата. Има и друго - за някой 50лв са 25% от приходите, за друг - 15%, на трети са 5%...
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 13.04.09 11:21.
13.04.09
11:19
Малко се стига до въпроса какво се предпочита пет човека по 40 лева или 30 по 10 :) . Май се оказах лош пророк.
13.04.09
11:53
Както и да го смятаме сме много далеко от 3000лв.
казано от Powerg3n3ratoR на 13.04.09, 11:53:
И аз така мисля...но дори да не съберем 3000лв. винаги
можем да съберем някой лев и да се види само процента белтък, нали? Пак ще е нещо...
13.04.09
13:48
казано от NastyNas на 13.04.09, 13:36:
казано от Powerg3n3ratoR на 13.04.09, 11:53:
И аз така мисля...но дори да не съберем 3000лв. винаги
можем да съберем някой лев и да се види само процента белтък, нали? Пак ще е нещо...
Имаме 100 души от предишната анкета, които биха дали 10лв. Ако вземем средно по 30 (някои си остават на 10, други дават 50) получаваме желаната сума.
Може би е добра идея да сложим линк към темата при подписите си, така повече хора ще могат да видят анкетата и да се включат.
13.04.09
14:21
Аз ще участвам с 40 лв.
13.04.09
17:04
50 давам аз.
13.04.09
17:14
40
казано от Oranje на 13.04.09, 08:11:
Може би е добре резултатите да бъдат изпратени само на участниците?
Сигурен съм, че го има и този момент...
Но така и така сме тръгнали с анкетите, ако се съберат парите и се направи изследването може да се попитат хората, дали пари дали искат резултатите да са публични, ако повечето не искат резултатите да се пускат във форума да не се пускат и обратно.
Ами, принципно и аз съм си мисли за такъв вариант, но така излиза, че някой само за да не е капо и да си измие ръцете ще каже айде и от мен 10, че сега съм много затруднен.
Така е Стояне, но има и такива, които наистина не са в състояние да дадат толкова пари. За цяла зима съм успял да отделя 140 лева за добавки при положение, че взимах стипендия първия срок. Сега съм без стипендия и без добавки, но бих могъл да заделя 10-15 лева за изследването. Нека сега, това не се превърне в тема, кой в колко лошо финансово положение е. Нека ако Стоян е приел идеята, всеки да напише колко може да задели, да се сумират цифрите и да се види ше се прави ли нещо, няма ли да се прави.
Аз предлагам да бъде променена анкетата (за пореден път амааа ситуацията го налага) да се постави въпрос кой колко би дал и да може всеки да гласува-15 20 30 40 50 лв. и такам....Незнам вие какво мислите по въпроса според мен е удачно.
13.04.09
17:38
Надявам се тази тема да не прерасне в извиване на ръце и тропане с крак как всеки трябва да отдели 30 кинта ... Просто защото на някой 30 кинта са му разходите за обяд, на друг за ден, на трети за седмица, на четвърти сигурно и за по-дълго...
13.04.09
19:21
Срам не срам - наистина в момента не работя и наистина преди 2 дена изпуснах още една стипендия. В бъдеще повече - знаете, надявам се, сериозен потребител съм. Стига оправдания. Единстевон ми е неприятно защото можете да ме погледнете като използвач или скръднза, надявам се да не е така. В момента дори може да видите какво пия в дневника ми, общо взето - нищо.
10 лв.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 13.04.09 19:22.
14.04.09
07:59
След като темата се разви по този начин, декларирам, че аз също мога да отделя 20 лева от бюджета си за да подпомогна макар и малко каузата. Знам че 20 е по малко от 40 което е по малко от 3000, но все пак е нещо. Лично за мен това изследване няма да промени нещата значително.
14.04.09
08:35
казано от Иван Шишманов на 14.04.09, 07:59:
След като темата се разви по този начин, декларирам, че аз също мога да отделя 20 лева от бюджета си за да подпомогна макар и малко каузата. Знам че 20 е по малко от 40 което е по малко от 3000, но все пак е нещо. Лично за мен това изследване няма да промени нещата значително.
И при мен... тъй като няма да си купя Нектар или изолота на NOW поне в близките 2-3 години, го правя по -скоро от любопитство и съпричастност. Интересувама ме единствено Пико, само те са ми по възможностите в момента.
14.04.09
08:39
казано от Георги Николаев на 14.04.09, 08:35:
казано от Иван Шишманов на 14.04.09, 07:59:
И при мен... тъй като няма да си купя Нектар или изолота на NOW поне в близките 2-3 години, го правя по -скоро от любопитство и съпричастност. Интересувама ме единствено Пико, само те са ми по възможностите в момента.
Аз пък по обратната причина, ще си взимам само тия двата понеже са доказано ефективни, и ако някой ми изкара изследване за някакви знаини и незнайни фирми че били некачествени все ми е тая, аз съм се доверил на качествена. Качеството струва пари това е положението. Нека не оспамваме темата и да я разводняваме. Искренно се надявам след всички усилия от страна на Стоян за което лично бих му благодарил, да имаме някакви изследвания.
Явно нещата няма да потръгнат...за съжаление. Мисля да кажа на лабораторията, че се отказваме, защото и от там все пак очакват някакъв отговор.
Благодаря сърдечно на отзовалите се!
16.04.09
07:58
Стоянчо, не мисля че след всичките усилия и отделено време от твоя страна трябва да се откажем!Няма да е коректно.
Смятам, че каузата си заслужава и нека всеки който е съпричастен да даде според възможностите си.Така съм сигурен, че ще успееме да събереме заветните 3000 лв необходими за изследването.
16.04.09
08:07
Стоянчо отдавна написах че всичко е обречено, то това си е закодирано в народопсихологията ни. Пък, че сме калпава държава в която няма лаборатори и техника си е едно на ръка. Всъшност това, че сме калпава държава е следствие от калпавата ни народопсихология. Все пак надявам се да се намери някакво решение пък било то и частично.
Да, тъпо е нещата да се провалят, но някак не върви. Най-оптимистичното преброяване на парите няма да надхвърли 1500лв., т.е. на половината път сме. Както гледам, гласувалите “за” не мърдат от известно време.
Относно частичното решение - няма да е много находчиво, ако кажа на лабораторията “здравейте, събрали сме 1500лв., какво можем да направим за тях”, защото те ще ми кажат примерно, че могат да измерят това и това, а то далеч да не струва 1500лв. Другото, което е, че може да се изследва общия белтък, но това не е нещо кой знае какво, защото както по-рано бях обяснил общия белтък може да излезе, но той да е вместо чиста суроватка, да има примеси или т.нар. “маскирани вещества”, които да реагират при изследването като белтъци. Нас ни интересуваше именно този тип изследване - разлагане чрез пепсин на протеина до аминокиселини и така се разбира според амините дали има примеси и става ясно колко точно милиграма аминокиселини има в 100гр. протеин и след това лесно се изчислява общия белтък, като сумираме. Т.е. този способ докарва резултата на анализа само на общия белтък, но доста по-задълбочено.
16.04.09
08:29
Абе Стоянчо не се ядосвай и без това е тъпо да спонсорираме лаборатория, че тя да си купи машинки и реактиви, че да ги ползва със здраве. Не се ядосвай защото това е маймунското на страната ни, минимален брой изследвания да имало ама това купете онова купете. Добре де аз искам определено нещо да ми се изследва а то се оказва невъзможно да се направи в държавата ни. Пък това изследване засяга храна не нещо свръх маловажно. Така, че не се ядосвай така или иначе голяма част от нас са се спрели на марки добавки от които са си доволни и си ги ползват и тези изследвания не биха разместили драстично пазара на добавки в родината ни. Иначе си прав, за това че да се мери общия белтък е едно голямо нищо, затова и за мен тия изследвания на г-н Милчев не са особено интересни още повече за фирми с доказано в практиката ниско качество, пък те пичовете се скъсаха да ръкопляскат :).
Карай да сме живи и здрави да се храним правилно пък резултатите няма да закъснет, независимо от добавките.
Иван Шишманов, да, прав си! Лично аз съм се спрял на GMP-сертифицирани продукти и притеснения нямам. Това изследване щеше да успокои потребителите на протеини, които не са GMP assured (включително борещия се за GMP Пикко :lol: , който впрочем явно се използва от много потребители и изследването на този продукт би ползвало много хора). Също така пропуснах да кажа, че (ако не ме лъже паметта) можеше да се установи съотношение изолат:концентрат, което би хвърлило светлина върху Оптимум ГС, Американ Уей, Нутра Ф, Сайвейшън ;) Явно това не вълнува потребителите.
16.04.09
08:51
Адаш, що с тоя тон сега ...
На сила хубост не става е казал народа, като няма - няма ...
Всъшност това, че сме калпава държава е следствие от калпавата ни народопсихология.
Иване, ивинявай, знам, че не му е мястото тук, но този национален нихилизъм, който присъства във всеки втори твой пост не ти прави чест. Не го казвам за да вляза в спор по въпроса, просто ми “избодоха” очите побни изказвания напоследък...