13.04.09
15:10
Здравейте , реших да си направя дневник ,за да не пускам излишни теми с тъпи или повтарящи се за 100 път въпроси, та поне някой по- компетентен да види как тренирам в момента и да изкаже мнение !
години- почти 18
тегло 72 кг
ръст 181см
гръдна обиколка 100 см
лично мое менние е че съм доста слаб
поради доста сериозни здравсловни проблеми спрях да посещавам фитнес затала и се насочих към лост и успоредка, тъй като пък отскоро имам проблем със ставите, по препоръки на ортопед и ревматолог ( странно но съм развил инфекциозен артрит или нещо подобно и ставите щракат ли щракат та тежестите в залата ми ги забраниха докторите )
тъй като не съм ходил на фитнес от доста време и както се очертава ще тръгна чак след лятото( работа започвам от май месец и няма как да ходя да вдигам тогава)
ЦЕЛИ: добра физическа форма
наблягане на краката в последствие
още бицепс и рамене ( състоянието им в момента е плачевно)
Ето как тренирам :
4 пъти седмично (сутрин или по-обед)
3х10 с обратен хват (нормална позиция на ръцете)
3х10 с нормален тесен хват
3х7 успоредка (кофи)
крака: повдигане на пръсти (за прасец) 4х30 (нормално темпо)
дъмпел 5кг 3x20(25) http://www.bb-team.org/exercise/1178/
предмишница 3х20( със същия дъмпел) http://www.bb-team.org/exercise/2148/
СТРУВА ЛИ СИ ДА ВКАРАМ МАЛКО АМИНОКИСЕЛИНИ И КРЕАТИН примерно ?
след месец се мятам на спринтове на стадиона в дните в които почивам и повдиганията за пръсец ще ги местя във времето когато ще и тичам (около 4-5 х 50 м ) като имам 1 на ум на даблегна силно на краката
какво мислите за програмата която съм си измагъосал малко ми е Х какво да ям , за момента ям 4 пъти дневно каквото имам у нас(предимно месо и ориз)
идеята ми е до септември месец да изкарам така и след това във фитнеса ще вдигам за маса (нали съм абитурент догодина :P, трябва да приличам на човек със сако и панталон)
Тък като отдавна няма да съм ходил дали този режим би ми бил от полза ,за да не минавам пак през етапа с общи упражнения а направо да се насочвам към конкретни мускулни групи
Темата беше редактирана от mikrogon на 15.04.09 18:39.
13.04.09
15:18
.
Мнението беше редактирано от mikrogon на 13.04.09 15:19.
13.04.09
17:17
Еми ако ще правиш крака нетрябва ли да клякаш,че като гледам правиш само прасец.
13.04.09
18:54
заради зтавите не искам да натоварвам коленете поне не за този момент , и без това усещам дискомфорт
С тази програмка голям ефект няма да има.
Клековете няма да ти повредят ставите, стига да ги правиш като хората.
Без основни тежки упражнения, като клек, мъртва тяга и лежанка, няма как да видиш големи напредъци.
Тези пари, които мислиш да ги дадеш за амино и креатин ги дай за зала. И яж.
14.04.09
16:55
казано от HeartCore на 14.04.09, 00:15:
С тази програмка голям ефект няма да има.
Клековете няма да ти повредят ставите, стига да ги правиш като хората.
Без основни тежки упражнения, като клек, мъртва тяга и лежанка, няма как да видиш големи напредъци.
Тези пари, които мислиш да ги дадеш за амино и креатин ги дай за зала. И яж.
Той човека ясно е написал, че лекар му е забранил да ходи на зала.
А щракането на ставите съпроводено ли е с болка? Че и при мен в последно време има щракане но не при тренировките ами примерно докато стана от стол и щраква или си изпъна ръката и ми изпуква лакътя. Болки не усещам но си е притеснително.
15.04.09
18:34
ами не ме боли, поне вече НЕ, иди при личния и му кажи от какво се оплакваш, ще ти даде направлени за лаборатория да си направиш тест на кръвта има 1 стойност AST (антистрептококов титър) ако е на 200 вече ще се наложи да ти бият ретарпен 4инжекции на през 15-20 дни , при мен беше така и всичко започна със щраане, ставите са коварно нещо, щракането се дължи на износване или възпаление на ставата , или на инфекциозен артрит, за всеки случай иди при личен лекар, аз ходих при кардио ревматолог и той ми каза че щракането не е толкова опасно , защото лесно се манипулира, по важно да се открие и премахне причинителя (стрептокок) , ако ти тече носа от доста време или те боли гърлото примерно , става въпрос за някакво вътрешно възпаление
за щракнето си купи флексофон А(400 мг глюкозамин) е дозата с 200мг нещо друго) и хрущял от акула на 100 места ми препоръчаха тая комбинация , аз от скоро ги пия и се чуствам добре ама доколкото знам се пият около 2 месеца за профилактика , то това се води хранително добавка така че не е проблем да се пие и с други неща
ще те посъветвам да идеш при личен лекар да те види, ако имаш някакви болки може да помолиш за направление към ревматолог
иначе ставата може да щрака ако е претоварена , аз доста време съм се занимавал с бойни спортове и при 2разови тренировки по продължително време съм имал болки в ставите , заради самото претоварване, и пак с глюкозамин се оправях
Мнението беше редактирано от mikrogon на 15.04.09 18:38.