Brachialis

28.01.05
13:37

Този мускул,които се намира между бицепса и трицепса как мога да го натоваря,защото като че ли при мен липсва.

28.01.05
13:45

Сгъване на дъмбели с неутрален хват, миля че пак чукове се нарича. Този мускул при мен е леко забележим на дясната и почти невидим на лявата :D Това упражнение го правя в края на всяка тренировка за бицепс, въпреки че няколко пъти започвах с него с идеята да натоварвам с по-голяма тежест.
Отплеснах се за мен да говоря :? , ами това знам аз, само по—здрави тренировки и ще го видиш този мъник!!

28.01.05
14:10

Абе маник,маник,ама трябва да знаеш,че е в състояние да понесе тежести повече понякога отколкото бицепса.Твърде лакомо мускулче,но може да наруши баланса м/у бицепс и трицепс.С риск да ставам банален освен чуковото сгъване,много е добре и3х21.Добър вариант е да се прави скотово с неутрален хват.За да работи брахиалиса в синхрон с бицепса е добре да се сгъва/когато упражнението е с дъмбели/ като се завърта китката от неутрален към спиниран хват.Дано ме разбрахте :oops:

28.01.05
14:20

За да работи брахиалиса в синхрон с бицепса е добре да се сгъва/когато упражнението е с дъмбели/ като се завърта китката от неутрален към спиниран хват.Дано ме разбрахте :oops:

Доколкото разбрах-като  ръката е долу-държиш дъмбела с пръстите надолу, а като сгъваш-завърташ към неутрален. Или обратно-долу -неутр., а горе-супиниран?

28.01.05
15:15

Интересно си говорите тука :lol: , хайде и сгъване с щанга с надхват от мене.

28.01.05
15:37

[quote author=“kara”][color=red]. Или обратно-долу -неутр., а горе-супиниран?

Точно това е,а и Мартин ти даде едно много добро упражнение,което пропуснах

28.01.05
21:44

чукове батко, чукове му е майката :)

28.01.05
22:49

Аз залагам на щангата с надхват много е ефективно докато с дъмбел не чувствам добре натоварването

29.01.05
12:36

Това упражнение не е ли за предмишницата,пък и като го правя китката ми е извита надолу-предполагам,че така не е правилно,а?

29.01.05
15:30

Успореден хват (с длани една към друга) - Този хват натоварва по-малко бицепсите, тъй като не им позволява пълно съкращаване в горно положение. Най-много тук се натоварва брахиалният мускул, усилва се работата и на предмишницата. Този хват може да се използва, ако искате да развиете главно брахиалния си мускул. Докато сте все още начинаещи, не го използвайте, а правете упражненията с подхват или с променящ се хват. Този можете да използвате, когато напреднете, за да развиете брахиалния мускул и да оформите ръката от външната й страна. Сгъването в неутрален хват е известно и като сгъване тип “чук” (хамър сгъване).

извадка от сайта :) тема - упражнения->скотово с щанга

DM

29.01.05
19:39

чукове и бицепс curls със супиниране от половината на движението

30.01.05
21:59

Това със спунирането натоварва дългата глава на бицепса,пък и съм го правил и не ми “хваща”много този мускул.

31.01.05
09:56

Пробвах сгъване от неутрален към супиниран с дъмбел-натоварва брахиалиса, но е доста трудно движението, т.е. почти е невъзможно да сгъвам докрай. Само при мен ли е така или по принцип това е изпълнението?

31.01.05
10:21

Трудно е движението, затова се прави бавно, точно, с лека тежест.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1