13.04.09
15:06
Значи моя случай е малко особен.искам да тренирам крака защото тренирам футбол и искам да поддържам форма с фитнеса.Та краката са ми добре развити и не искам да качвам вече мускулна маса.дали е възможно да тренирам крака без да качвам маса а да трупам единствено сила в тях.не разбирам много и за това питам ако има някои компетентен да каже какво мисли по въпроса и да ми даде някои съвет.Благодаря предварително.
13.04.09
15:54
казано от alenhristov на 13.04.09, 15:06:
Значи моя случай е малко особен.искам да тренирам крака защото тренирам футбол и искам да поддържам форма с фитнеса.Та краката са ми добре развити и не искам да качвам вече мускулна маса.дали е възможно да тренирам крака без да качвам маса а да трупам единствено сила в тях.не разбирам много и за това питам ако има някои компетентен да каже какво мисли по въпроса и да ми даде някои съвет.Благодаря предварително.
Щом искаш сила, а не маса - прави 2-3 повторения клек. Примерно 10 серии по 3 повторения клек с тежест, с която можеш да направиш максимум 5 повторения да кажем ,така започни,а после си нагласи сам тежестта според възможностите :)
По-здрави !
13.04.09
17:47
добре клека ще го Правя а да Правя ли бедреното сгъване и разгъване и наПардите и тях ли По 3-4 Повторения.И сигурни ли сте в това че няма да качвам маса така
13.04.09
17:50
При под 5-6 повторения хипертрофията е миофибрална (функционална),а не саркоплазмена , което ще рече, че качваш основно сила.Дори и да качиш някой сантиметър няма да е чувствително .Според мен за сила в краката по-добро от клека няма .А и ако не вярваш на мен , то поне в Петко не се съмнявай ;)
По-здрави !
13.04.09
22:13
казано от alenhristov на 13.04.09, 17:47:
добре клека ще го Правя а да Правя ли бедреното сгъване и разгъване и наПардите и тях ли По 3-4 Повторения.И сигурни ли сте в това че няма да качвам маса така
Прави си бедренно разгъване и сгъване, с него няма да качиш маса, по-скоро ще си оформиш кракaта :P
14.04.09
09:36
добре благодаря ви за съветите
14.04.09
16:23
казано от Petar Cholakov на 13.04.09, 22:13:
казано от alenhristov на 13.04.09, 17:47:
Прави си бедренно разгъване и сгъване, с него няма да качиш маса, по-скоро ще си оформиш кракaта :P
С клека ще стоят безформени или ? Ако целта ти е сила клека ти върши перфектна работа .Както каза Петко примерно 5 серии по 3 повторения са ти идеални. А и пак да повторим, че няма упражнения за маса, релеф и не знам си к’фо .Оформяш като хапваш по-малко .
По-здрави !