14.04.09
17:08
Искам да попитам има ли смисъл да си взема някакъв протеин примерно 2кг и да го пия само след тренировка по доза, а не и сутринта?
Разбирасе че има смисъл сутрин направи хубава закуска а след тренировка си пии протеин.
И аз пия само след тренировка.Иначе сутринта яйца+овесени,после месо+ориз/картофи/макарони,после тренировка и след нея суроватка..
Аз сега видях, че съм объркал раздела, но както и да е. Чудя се дали да не си взема примерно Scivation 2lb или пък American Whey 2lb, или направо Burgain Whey 5lb за след тренировъчно приемане.
14.04.09
19:44
казано от Raster на 14.04.09, 19:21:
Аз сега видях, че съм объркал раздела, но както и да е. Чудя се дали да не си взема примерно Scivation 2lb или пък American Whey 2lb, или направо Burgain Whey 5lb за след тренировъчно приемане.
American-a e 3 пунда, не 2.
Принципно с пестене на протеина резултати няма да постигнеш. Но приет след тренировката ще получиш възстановяване, т.е. няма да се чувстваш като парцал.
14.04.09
21:32
Има смисъл от всеки грам протеин, които приемаш. Колкото повече, толкова по добре! Човека ти каза.....От пестене, няма да спечелиш!
да има смисъл,но попринцип е хубаво-сутрин,след ставане,преди и след тренировка
Принципно да, но си мисля сега да си взема една малка разфасовка за след тренировка, пък лятото евентуално може да си взема да го пия както трябва. Като че ли се спирам на ASN American Whey 3lb. Аз в момента качвам така че не ми е от значение дали има 5гр въглехидрати в доза или пък 1гр. както е в Scivation-а. Благодаря за съветите.
15.04.09
08:48
хххм и примерно във фитнес залите се продава протеин на дребно . Ако нямаме финанси не е ли удачно 1 суроватка в 1 шише и след 30 40 мин се пие . Пък през останалото време на деня протеина да идва от храната . Ако мож да ми обесните щом трябва по към 2 грама протеин на кг телесно тегло на ден защо да не може 20 грама да са от протеинова пудра , а останалите да са от месо,яйца и тем подобни..
27.05.09
14:30
Здравейте,аз съм ученик обаче сутрин ставам много рано и нямам никакъв апетит и се чудех дали е удачно сутрин след ставане да пия 1 доза протеин scitec,мисля че е по-добре от нищо и другия прием да е веднага след тренировка?
Здравейте, обикновенно веднага след тренировка, още преди да изляза от залата си хапвам 2 банана + мед. Но в залата продават доста добър протеинов шейк за 3 лв. Питам се, добре ли е този протеинов шейк да го добавя към 2-та банана + меда(така че да стане като доста добро хранене), или да оставя само протеиновия шейк, а бананите за след 15~30 минути след тренировка? Мисля и към протеиновия шейк да добавя комплексни аминокиселини.
П.П. Вариант да си правя шейка в нас няма.
Мнението беше редактирано от fqls на 02.09.09 11:23.
11.09.09
11:01
Високопроцентовият протеин 80% и нагоре,може да го пиеш на малки дози разделен на няколко приема през деня.
Например по 20 грама,4-5 до 6 пъти на ден. Сутрин,като станеш от сън изпиваш една доза,на обед преди хранене една доза,30 минути преди тренировка една доза,веднага след тренировка удряш 80-100 грама високовъглехидратен гейнър и малко по-късно 20 грама протеин,преди вечеря една доза и преди лягане още една. Също може да комбинираш и с аминокиселини,но те са по подходящи да се пият между основните хранения на празен стомах и най-вече тогава,когато нямаш време да ядеш и може да запълваш с тях и ако имаш готови сварени яйца под ръка на всеки час по 2 яйца може да вкарваш. Така няма да отслабнеш. Може да поддържаш спокойно. Добавки,като креатин и глутамин е много добре да бъдат в тази цяла верига.
Креатина не го пии повече от 4-5 седмици. Насища се и трябва да се разтовари и за това си направи една пауза от 3 седмици.
Л-карнитина също се насища и на четвъртата седмица се спира и се прави почивка от около 3 седмици.
Мнението беше редактирано от donati на 11.09.09 11:03.
донати - преди тренировка да пиеш протеин е меко казано тъпо .... и от толкова протеин едва ли има нужда.......
И гледам цяла лекция си се опитвал да изнесеш, но 1/2 от нещата освен че са безсмислени са и грешни ...
12.09.09
22:51
Tonu-За теб кои неща са правилни ? Твърдиш,че не е редно и е безмислено да се пие протеин преди тренировка.
Обясни защо. Не виждам да съм написал нещо безмисленно и неправилно.
Ако ти не работиш по този начин и не ти действа незначи,че не е правилно.
Да се опитваш да ми кажеш,че няма нужда от толкова белтъчини,това означава по бавен процес на изграждане на мускулатура.
Някои казват,че 2 грама протеин на килограм е напълно достатъчен,но пък други билдери твърдят,че може да се пие и до 3 грама на килограм,въпреки,че е от 2 грама до 2,5 грама на килограм. За всеки човек нещата работят индивидуално.
Ако за теб е правилно това,което пишат на опаковката за всеки продукт и начина на употреба,oзначава известен процент заблуда.
Често фирмите се подсигуряват,а някои го правят с търговска цел и тнт. Ако ти пише на кутията,че трябва да пиеш по 50 грама протеин дневно ти го правиш,а на другата кутия ако пише 150 грама дневно,вероятно пак ще го направиш,а ние говорим за еднакъв продукт. Всеки си пише и си дава мнения,но на кого кое как му действа и колко му е нужно едва ли ти знаеш или аз.
Основно е храната,а добавките са помощ. Който и билдер да питаш,ще ти каже,че е желателно след анаеробна тренировка да изпиеш гейнър високовъглехидратен от 80 до 100 грама. Протеин може да пиеш и е желателно сутрин рано след ставане от сън 20-30 грама,както и преди тренировка,така и след тренировка,но след тренировка първо гейнър и малко по-късно протеин. Протеинът може да го пиеш на няколко пъти за денят. Хранене преди и след тренировка
В това шейковете са много полезни. 15-30 минути преди тренировката си направете шейка (20-30 грама протеин) с три супени лъжички захар и след това същото след тренировка.
Първия приет шейк е добър начин да осигурите растеж на мускулите със синтезирането на протеина още докато тренирате. Шейкът след тренировката ви осигурява високи нива на протеин, достатъчни да се възстановите и растете оптимално.
Тук може да се информираш и преди да пишеш нещо помисли:
http://www.mma-bulgaria.com/resources/view/4/677/фитнес-бодибилдинг-тренировка-диета-покачване-мускулна-маса
Мнението беше редактирано от donati на 12.09.09 23:03.
Абе не ми се прави на философ ;)
Питах те конкретно, но аз ще ти напиша защо - преди тренировка протеина вдига нивата на инсулина, а от там и по-ниските нива на тестостерон. Мисля че това ти е достатъчно. Само да вметна прочел съм първото изречени, след това философстването не съм го и гледал, но реално не ми отговори на въпроса. Просто протеина непосредствено преди тренировка е безсмислен. Дори може да те издуе и да си развалиш тренировката.
П.С. Опазил господ някой да не тръгне да ползва съветите от статията която си ми дал. По-големи безумия не бях чел от ... много време.
Мнението беше редактирано от tonu на 13.09.09 09:27.
Donati, какви са тия 5-6 дози протеин дневно + гейнер след тренировка ? Къде е истинската храна? С прахчета не се става як.Тази статия, която си чел е пълна с недомислици.
13.09.09
11:49
Tonu- Ти кое наричаш протеин ? Гейниъра ли ? Това не е протеин. Явно не си ме разбрал,ама кой да чете.
30 мин преди тренировка високопроцентов протеин. Почети малко повечко,а не само първото изречение.
Никъде не съм писал,че трябва да се пие гейнър преди тренировка. 20-30 грама протеин трябва да пиеш преди тренировка.
Гейнъра е за след тренировка и може да бъде комбиниран с протеин 20-30 грама.
А за другият потребител да кажа,че можеш да пиеш високопроцентов протеин през целият ден по 20 грама на доза.
Къде съм написал,че само с прах ще се расте. Потърси,копирай и извади ако някъде съм написал подобно нещо.
Написал съм,че основно е храна а добавките са помощ.
Не виждам нищо лошо да се изпие на ден 80 грама синтетичен високопроцентов протеин на 4-5 дози разпределен за целият ден.
Най опасните моменти за мускулите и силният катаболен процес настъпва сутрин след ставане от сън и след тренировка.
Тогава трябва да опазим мускулите от разграждане. Закуската трябва да е богата на въглехидрати и по-точни какви: сварени картофи или ориз,доста белтъчини:яйца и ниско съдържание на мазнини. Това важи и за след тренировка.
През останалото време може да се набляга главно на белтъчините и маслото.
Както пишете,че не е хубаво да се използва гейнър преди тренировка,понеже вдига инсулина и това е правилно.
Никъде не съм написал нещо против това. Но да се опитвате да ме убедите,че не е добре да се пие високопроцентов протеин преди тренировка,по-добре не пишете.
От 6 до 8 хранения трябва да има един билдер за да расте. Тук се включват и хранения през ноща.
При сън 8 часа стомаха ви е бил празен още след 3-4 часа и от там нататък огранизма се храни от тялото,а това не е добре.
И за това се става през ноща за да се яде.
Информирайте се тук преди да пишете:
http://www.mma-bulgaria.com/resources/view/4/677/фитнес-бодибилдинг-тренировка-диета-покачване-мускулна-маса
казано от donati на 13.09.09, 11:49:
Tonu- Ти кое наричаш протеин ? Гейниъра ли ? Това не е протеин. Явно не си ме разбрал,ама кой да чете.
30 мин преди тренировка високопроцентов протеин. Почети малко повечко,а не само първото изречение.
Никъде не съм писал,че трябва да се пие гейнър преди тренировка. 20-30 грама протеин трябва да пиеш преди тренировка.
Гейнъра е за след тренировка и може да бъде комбиниран с протеин 20-30 грама.
И за двете става на въпрос, преди тренировка няма смисъл .. мисля че още няколко потребителя ти го казаха, ама ти не та не. Държиш си да си се пие, ами пий го но не го препоръчвай към останалите. Дори ако не се лъжа някъде из твойте сайтове/постове копирани, прочетох че дори се добавяло захар...
Не виждам нищо лошо да се изпие на ден 80 грама синтетичен високопроцентов протеин на 4-5 дози разпределен за целият ден.
Ами доста аз виждъм лошо, защото ако изпиеш 80г протеин това са към 70г белтъчини, плюс още 200г от храна отиваш на 300г белтъчини, евентуално ако не си на химия или не си с активно тегло от 100кг, не знам за какво ти е толкова протеин. Дори ще ти навреди в дългосрочен план.
Най опасните моменти за мускулите и силният катаболен процес настъпва сутрин след ставане от сън и след тренировка.
Тогава трябва да опазим мускулите от разграждане. Закуската трябва да е богата на въглехидрати и по-точни какви: сварени картофи или ориз,доста белтъчини:яйца и ниско съдържание на мазнини. Това важи и за след тренировка.
Именно точно в тези моменти трябва протеин, .. после пак започваш да философстваш.
През останалото време може да се набляга главно на белтъчините и маслото.
Както пишете,че не е хубаво да се използва гейнър преди тренировка,понеже вдига инсулина и това е правилно.
Никъде не съм написал нещо против това. Но да се опитвате да ме убедите,че не е добре да се пие високопроцентов протеин преди тренировка,по-добре не пишете.От 6 до 8 хранения трябва да има един билдер за да расте. Тук се включват и хранения през ноща.
При сън 8 часа стомаха ви е бил празен още след 3-4 часа и от там нататък огранизма се храни от тялото,а това не е добре.
И за това се става през ноща за да се яде.
Тука пак си се олял в “билдерски” разяснения. Карай го по нормално, какво е това хранения през нощта ...
Информирайте се тук преди да пишете:
Това е последния сайт, от който бих тръгнал да чета. Препоръчвам го и на теб.
13.09.09
14:56
Еми значи тук темата може да се разтегли доста. Странно ти защо не си сложиш една снимка поне.
Не твърдя,че всичко,което съм написал би действало добре за теб. За мен е добре,както и всеки трябва да си го открие.
Да съгласен съм,че до някъде не би трябвало да го пиша,но поне мога да споделя,въпреки,че някои неща,които съм написал звучат доста нетрадиционно,но ако не експериментираш едва ли ще постигнеш разстеж.
Например в момента раста доста добре,без да се налага да тренирам с тежко.
Тренирам с леки тежести,чисто,концентрирано и бавно.
В твоите постове забелязвам,че не даваш точни и изчерпателни съвети или някаква информация.
Само пишеш по нещо,колкото да се отчетеш или да ги пратиш на помощ при чичо google и освен това си голям фен на копирането.
По-добре гледай твоите писания да не бъдат прочетени от Митко Димитров.
Няма да е лошо да погледаш негови интервюта и съвети.
Незнам от кога се занимаваш с фитнес или бодибилдинг и какво изобщо уважаваш и целиш,но преди имаше едно предаване ´´Фитнес Уикенд`` с Недик Недев по Скат тв. За жалост вече го свалиха това предаване,но ако съществуваше,щеше да ти бъде от полза.