15.04.09
08:18
Здравейте,
спортувах дълги години най различни неща (айкидо - 7 г., ръгби, лека атлетика, футбол), но преди 2-3 години спрях.
На 19 съм почти на 20 г. като съм внушителен :) 187 см. 106 кг.
Не съм особено дебел. Единствено бедрата си не харесвам и, че започна да ми се оформя шкембе. Не изглеждам зле, въпреки сланинките които се образуваха последните 2 години (около 15 кг., защото на моята височина не са трагични).
Но това което ме плаши е, че на 19 съм 106 кг, то на 40 години като стана колко ще тежа.
Въпроса ми е в момента, ако започна НВД и само кардио тренировки (или каране на велосипед навън, или въртене на кростренанжор) ще има ли ефект? И по колко кг на месец мога да очаквам да смъквам? Знам, че здравословното е 2-3 кг., а и аз не търся прекалено бърз ефект. Готов съм да положе 6 месеца усилия за смъкване на едно 15 кг. (по 2-3 на месец). И l-carnitine предвиждам да пия след първите 2-3 месеца.
Благодаря предварително
Ще имаш ефект, да знаеш, че диетата е най-важното. Л-карнитиня мажеш да го почнеш още с началото на диетата. Други добавки ще използваш ли?
вземи си протеин задължително,а ако ти се дават пари може и БЦАА и Глутамин-много са важни.И пишеш,че си на 20 по долу на 19??Успех иначе!
16.04.09
15:40
Ако ще вземаш добавки съветвам те да не са български.