15.04.09
04:21
Здравейте,
Примерен опит за НВД. Малко информация за мен преди това:
23 г. 179 см., 87 кг. Тип ектоморф - сакън да не загубя малкото маса която е залепнала по мен! :)
ОКБ... 2671 ккал
100-110 въгл.
260 гр. прот.
135 г. мазнини
Основно зехтинец ще ползвам за мазнинните калории. Преди лягане, бадеми + месо.
Въглехидрата ще е микс между овес и плодове (банани със зелени петна/зелени ябълки).
Протеина - дай месо народе и тук-там 2-3 шейка.
Взех матрицата на ядене на Емцо от важната тема и запълних “дупките”:
5:30 - Кофеин, Аспирин
6:00-6:30 Кардио - Интервално бягане с висок интензитет (3 пъти седмично).
7:00 - Протеинов шейк
8:15 - Шунка със салата (домат, краставица, лукче) + зехтин.
10:30 - Овес + шейк - може би потенциално слабо място с този шейк тук. Някакъв по-твърд протеин тук или е добре?
12:30 - Риба + салата + зехтин (салатата тук е микс - всякакви листа, броколи, маслини, домати и тн.)
2:30 - Пак същото като 12:30
4:30/5:00 - 2 зелени банана/3 малки зелени ябълки + пушено телешко - дайте си критиката за толкова късните въглехидрати от плодове тук. Греша ли? Ако може да запазим притока на въглехидрати на 2 пъти.
6:30 - Кофеин, Аспирин
7:00 - Тренировка - не повече от час (20-22 серий). Предпочитам по-къси но по-чести тренировки...
8:15 - Шейк
10:30 - Бадеми, шунка, салата без зехтин (заради бадемите).
Гледам да не консумирам над 32-5 г белтък на ядене. Мазнините са около 34-5, разпределени на 4 яденета.
Зареждане на всеки 6 дена - основно с кафяв ориз. Ще качим карбс до 3г/кг. Съответно мазнините ще паднат до 70 грама в зареждащия ден.
Фитнес програмата е следния сплит - http://www.bb-team.org/workout/1284/. Привлече ме кратката продължителност на тренировките.
Цели: Смъкване на пояса около талията с колкото се може по-малки загуби на мускулна маса - болна тема за всеки ектоморф. :(
Суплементи: Викнал съм едни приятелчета да ми помогнат с начинанието - Клен/Таурин - Йохимбин/Л-Карнитин. Цикъла е описан в го-хард (мерси Емцо). Моля ви да не дискутираме суплементите тъй като не всички от изброените са легални.. Листнал съм ги като фактор в режима който е редно да се знае.
Какви реалистични резултати мога да очаквам...? Предполагам 10 кг за 2 месеца и половина... Колко от тях мазнини?
Благодаря ви предварително!
да в 10:30 е хубаво повече протеин,в 5 зависи може и с плода може и без него както прецениш.Едно нещо не ми харесва-шунката и пушеното телешко-не се знае от кво ги правят тези боклуци,ако имаш средства си вземи месо
15.04.09
06:53
Прав е ! Старай се да консумираш повече чисто месо..!
Мнението беше редактирано от Rangel Stefanov на 15.04.09 06:54.
Благодаря за съветите - пилешко месо (гърди) или пуешко по-добър вариант ли са?
Пилешко естествено :) А на мен не ми харесват и тия банани и ябълки...Да не говорим, че изобщо не съм привърженик на въглехидратите след 12 :)
Мнението беше редактирано от Lenks на 15.04.09 14:38.
Мерси Ленкс,
Правил съм до 12 всичко... Нека този път да пробвам и с по-късен въглехидрат. Не вярвам да убие диетата ако е в ОКБ лимитите. А ако греша, дай някакви идеи, факти защо... Ползвал съм шаблона на Емцо от важната тема в този под-раздел и там яденетата са подредени по този начин... Не вярвам да е проблем, но да чуем :)
Аз лично съм горд от факта че нямам нищо базирано на млечна основа... Мисля че това е по-голям плюс.
според мен си яж вългехидрати до 3-4 спокойно,но да са от добри източници,а и между другото и пуешко, и пилешко става
16.04.09
06:05
Въглехидратите са си ОК там,защото след това имаш тренировка и всичко ще замине.Друг е въпроса,че нетрябва да са от плод или от нещо което има захар вътре та дори и плодова.Мисля,че трябва да намалиш мазнините.При твоят тип тяло и метаболизъм можеш да си позволиш и малко повече въглехидрати.Мисля,че за теб и въобще за ектоморфите е по-одчано да въртят въгехидратите с цел загуба на по-малко мускулна маса.
Въглехидратите идват към 1.5 г/кг... Ако ги завиша ще изляза от идеята на НВД?
Мазнините изглеждат доста но няма откъде другаде да постигна ОКБ иначе...
16.04.09
14:20
Въртенето на въглехидрати не е НВД.Иначе ако искаш не ги увеличавай въглехидратите,но намали мазнините.Предложих ти въртене,за да загубиш по-малко маса.
Мерси за съвета - защо ротацията е по-добра за ектоморфите отколкото стандартното НВД?
Какви въглехидрати би препоръчал/а за следобедното ядене? Овес? Картофи/Кафяв Ориз?
16.04.09
16:32
Е как защо?Колкото повече въглехидрати,толкова по-лесно възстановяваш мускула.За следобедно и ориз и овес става.