10 -те най-добри храни за качване на маса и 10 -те най-евтини(добри) храни за качване на маса,според вас

5T

15.04.09
18:27

Аз отдавна не се храня както трябва и не помня много за това кои бяха предпоръчаните за качване на маса храни.
1-МЕСО
2-ЯЙЦА
3-СИРЕНЕ
4-КИСЕЛО МЛЯКО
5-?????......
Общо взето това ми се върти в главата като добра храна,+няколко зеленчука и плодове.Ако някой има желание ще му бъда благодарен да допълни листата и да обяснява срещу примерно написано 6-РЯПА -еди си какво е полезното и на какво помага

15.04.09
19:01

Извара + орехи, преди лягане - бавни въглехидрати и те държат сит за дълго време по време на съня.

RB

15.04.09
20:22

казано от ragHqP на 15.04.09, 19:01:

Извара + орехи, преди лягане - бавни въглехидрати и те държат сит за дълго време по време на съня.

abe pi4 ti normalen li si.kak vaglehidrati predi lqgane.tova e ludost za kvo ti e energiq prez no6ta.si4ko 6te se otloji na maznini

Месо,Извара,Риба,Яйца,ориз,картофи,спагети,овесени ядки.Аз когато качвам залагам само на тези храни.

16.04.09
07:16

казано от 5tuza на 15.04.09, 18:27:

Аз отдавна не се храня както трябва и не помня много за това кои бяха предпоръчаните за качване на маса храни.
1-МЕСО......... какво месо и колко, как раапределено и хапвано точно с какво?
2-ЯЙЦА - много зависи колко яйца!
3-СИРЕНЕ........... Внимавай с палмовото масло
4-КИСЕЛО МЛЯКО..... И сухото мляко
5-?????......... ами да обобщим всичко казано - ядки (всякакви - източник на минерали и витамини, белтъчини), риба, зърнени храни, овесени ядки (не мюсли)....
Общо взето това ми се върти в главата като добра храна,+няколко зеленчука и плодове.Ако някой има желание ще му бъда благодарен да допълни листата и да обяснява срещу примерно написано 6-РЯПА -еди си какво е полезното и на какво помага

16.04.09
08:49

Тринайсет храни, които са изключитело полезни - тук
И “най-полезните храни на земята” - тук
:coolsmile:

MO

16.04.09
11:16

Роко Бароко .. хайде хвани да си оправиш правописа, а не да ти се прави забележка във всяка тема.

16.04.09
11:36

Подреждам ги както ми идват на ум. Включвам и белтъчини и мазнини и въглехидрати:
1.Месо (препоръчително е пилешкото)
2.Риба
3.Млечни продукти, от който главно извара
4.Яйца
5.Овес
6.Кафяв ориз
7.боб, леща, грах
8.зехтин
9.ядки - орехи и бадеми
10.баничка (базик) :lol:

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 16.04.09 11:37.

16.04.09
12:41

Не вярвам,че не видях ПРЯСНО МЛЯКО.Хора,прясното мляко е най-добрата храна за покачване на маса,защото е натурален гейнър(много калоричен при това).Та:

прясно мляко,яйца,по-мазно месо(свинско,сьомга обожавам),сметана

RB

16.04.09
12:56

Добре бе оправих го не се взимайте толкова на сериозно.Според мен е важно е да научум нещо ново тука.Щом толкова ти пречи ОК

16.04.09
14:25

Те храните са си едни и същи. Различното е в подредбата им според различните хора. Най-често за качване на ММ се консумира месо, белтъци, млечни продукти като пр. мляко, кис. мляко, извара и т.н., овес, кафяв ориз, боб и бобени изделия, сурови ядки.

RB

16.04.09
18:10

Аз лично имам опит с прясното мляко.Строхотно е за покачване на ММ.Ако имате възможност пиите по 2л на ден

казано от Rocco Barocco на 16.04.09, 18:10:

Аз лично имам опит с прясното мляко.Строхотно е за покачване на ММ.Ако имате възможност пиите по 2л на ден

Да бе по 15 литра..2-3 чаши по 200мл. на ден са ви достатачни,но да не са от магазина млякото,а домашно..аз си пия такова и наистина има добър ефект.. :)

RB

16.04.09
20:27

За какво са достатъчни 200 мл бе.Домашно мляко?Аз да не гледам крави в нас бе

Не съм казал да гледаш,просто отиваш в някое селце и си набавяш 5литра и си готов..Е пак ти кво искаш по 2 литра да се пие?Къв е ефект,айде кажи.. :) За мен 3х200мл са си перфектни,за теб не знам..

17.04.09
07:03

казано от Виктор Манчев на 17.04.09, 07:00:

Не съм казал да гледаш,просто отиваш в някое селце и си набавяш 5литра и си готов..Е пак ти кво искаш по 2 литра да се пие?Къв е ефект,айде кажи.. :) За мен 3х200мл са си перфектни,за теб не знам..

НА снимката ти ли си?Преди колко време е?
600мл са перфектни за какво???за доставяне на белтъини-НЕ,на полезните в млякото мазнини-Не.Просто някаква косумация на мялко.Аз съм пил между 4 и 6 литря мляко на ден и резултата беше маса и сила нагоре.Много :) Първото ми сериозно дръпване на килограми беше от млякото.Пиите по МНОГО МЛЯКО!

17.04.09
07:06

казано от tra^la^la на 17.04.09, 07:03:

600мл са перфектни за какво???за доставяне на белтъини-НЕ,на полезните в млякото мазнини-Не.Просто някаква косумация на мялко.Аз съм пил между 4 и 6 литря мляко на ден и резултата беше маса и сила нагоре.Много :) Първото ми сериозно дръпване на килограми беше от млякото.Пиите по МНОГО МЛЯКО!

Прав си, но все пак има и хора, които са нетолерантни към лактозата.

казано от tra^la^la на 17.04.09, 07:03:

Да,аз съм на снимката..Време месеци в началото,като почнах да тренирам..Еми просто 4-6 литра си изпил и кат са събуди кво стана.. :D

18.04.09
16:35

Викторе, влез в stronglifts.com и прочети във форума в раздел gain weight за системата GOMAD за покачване на ММ, не се изказвай неподготвен ...

Ще споделя нещо на което ми действа добре освен изброените ;)
Това са  фъстъците. Ето и някой от причините. Разграждат се бавно, много протеини, полезни мазнини които активират тестостерон  в тялото, знае се че допринасят за силата.! Мога да изброя и редица други ползи от фъстъците.
Аз ги ям преди трен. и вечер, сменям пържени, печени и т.н ги редувам, действат ми много добре! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1