Каква кола карате ?

Прескочи до:

18.04.09
17:48

казано от DiscoveryCold на 18.04.09, 15:06:

казано от D3BEP на 18.04.09, 14:18:

казано от DiscoveryCold на 18.04.09, 11:45:

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11239806218690968&f1=details
Горката тя :)

Не знам какво имаш предвид, ама страшно натокана госпожица, мен ако питаш. Сигурно само дажнтетата й могат да стъпят на хилядарка - не познавам много джантите по марка, ма тея като ги гледам... Леко дерната отпред вляво и май отзаде вдясно, ама това е елементарно. Иначе е супер класика в много добър вид... Гърнета, фарове, стопове, мигачи, затъмнени прозорци, хромирани лайсни, кожен салон, халогени, климатроник... Какво още искаш... Ел, че и газ с компютър и излъгана ламбда...

Подир жени не се обръщам, ама подир такава колица бих :) Даже новите Е и Ес класи не ме впечатляват толкова колкото едно бабе на тия години в такова състояние. Ако е здрава де. Кола, гледана с любов.
Иване, ко имаш парите.... Аз бих се замислил, още повече че може да свалиш някой лев заради драскотините и кризата....

Горката тя, защото я продават :)
Личи си, че е на някой “ричи” който я е карал постоянно по сервизи и автомивки :P Много запазена ми се струва.
Според мен външния вид на автомобила малко или много показва и как са се грижили за него “inside” :)
Та... за тия пари, ако работех и можех да я изхраня... щеше да е моя!

Ако смяташ че добре изглеждащата кола е хубавата кола си гола вода :) Именно така се продават колите по автокъщите с добър вид и замазани, колкото да я покараш няколко дни.Не външния вид те вози а двигателя и ходовата част.Колата се запалва слуша се работата на двигателя изчаква се да загрее , гледа се какъв пушек излиза от ауспуха и много други неща освен фасона.

DI

19.04.09
08:28

Това не е автокъща :)
Снимките са много. Човека дори е снимал недостатъците на автомобила си.. Фактори много.

казано от DiscoveryCold на 19.04.09, 08:28:

Това не е автокъща :)
Снимките са много. Човека дори е снимал недостатъците на автомобила си.. Фактори много.

Абе не сме, ама и асоциация на дизела не сме, а след като колеги като Иван или Георги ппитат... Според мен е много по - смислено на тях да се помогне, отколкото да се спори на кой кошник кой дизел отива повече.

Вярно е, че кола не се познава по снимките, но аз не мисля, че някой разпознава колата само по снимките, така че не виждам защо да се обиждаме и спорим. Всеки би отишъл на оглед преди да я купи.

Специално за тази кола на мен ми направи друго съмнително впечатление... Действително човекът коректно е снимал дребните забележки... И така трябва.
Но от толкова много снимки, на летни зимни, пролетни и други джанти... Няма нито една на коша на двигателя и на прехвалената газова уредба???
А това са основни места за снимане. Човек, така поддържал колата и направил толкова много снимки едва ли не го знае.
Действително, и аз не си мия двигателя на колата щото това значи да чакам твърде много време или да го измия горещ - което е опасно, но все пак... И прашасал двигателя говори достатъчно...
Лично аз имам сериозни съмнения що за газова уредба имаме и как е слагана, както може би и други съмнителни признаци - улети по двигателя места с масло, евтинджоски промени по въздушната/охлаждащата система и пр...

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 19.04.09 14:18.

DI

19.04.09
15:34

Дзвер
Една кола ако зацапва свещи на 20 километра, как ще я познаеш на оглед със сменени свещи :)
Това, за което говориш вече са догатки и рискове на Secound Hand-a

казано от DiscoveryCold на 19.04.09, 15:34:

Дзвер
Една кола ако зацапва свещи на 20 километра, как ще я познаеш на оглед със сменени свещи :)
Това, за което говориш вече са догатки и рискове на Secound Hand-a

ПРиятел,
А ти според мен не си купувал и продавал кола. Или поне не си минавал процедура, различна от плащането й....
Ако колата зацапва свещи ти на огледа да не отидеш с ключа за свещи за тоя модел кола? Въобще свещи знаеш ли как се свалят, има такива отвън, но има и дълбоко вътре....? Трябва ти специален ключ, че често и приставка към него за да ги свалиш...

Ти правил ли си оглед на кола(настаро), и какво оглеждаш? Или наистина смяташ, че външния вид стига?
Ще ти помогна.
След като спомена свещите, има достатъчно начини да познаеш сериозни отклонения в горивната смес!!! и в компресията на мотора!!! и без да махаш свещите, приятелю.
Даже махането на свещи кво ти показва? Нищо. Те свещите могат да се цапат и ако моделът не е точно за тази кола или ако кабелите им са стари...
Догадки... Те и майсторите работят с догадки... Тя нека да ми мени оборотите и да дуе маркучите, пък аз ше се догаждам дали да я купя...

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 19.04.09 18:38.

DI

19.04.09
20:19

Това за свещите беше прост нагледен пример.
А иначе повярвай ми, всяка кола като я взимаш в автокъщата нищо и няма ;) Каквото и да гледаш, всичко е направено така, че до 2-3 месеца да изпищиш ;)
Присъствал съм и на покупко-продажби на автомобили на старо, както и на ремонтни дейности. (Един приятел има сервиз и като нямаме какво да правим гледаме :) )

казано от DiscoveryCold на 19.04.09, 20:19:

Това за свещите беше прост нагледен пример.
А иначе повярвай ми, всяка кола като я взимаш в автокъщата нищо и няма ;) Каквото и да гледаш, всичко е направено така, че до 2-3 месеца да изпищиш ;)
Присъствал съм и на покупко-продажби на автомобили на старо, както и на ремонтни дейности. (Един приятел има сервиз и като нямаме какво да правим гледаме :) )

За “хубавите” коли на автокъщите съм останал без думи вече... :(

19.04.09
21:53

Мерцедес ‘купе’(упс >> 200) с газова уредба, задно стъкло оплескано със синкаво фолио за 6лв. За сметка на това, измили са я с няколко монети от 1лв на ОМВ и яко са я наснимали. Хубаво купе, слаб двигател и най-вероятно - една много тъжна експлоатационна история. Най-вероятно е софийска, ако някой ще я гледа. :lol: На близка цена, продават и нейна наборка, но след префасониране - с нещо много твърдо и от всички възможни дирекции.
Разбирам, някой да си купи 20 годишен, но класен мерцедес и да вложи яка сума за реставрация или просто за да му вземе душата, хм. Краста. Другите варианти с бляскавата... лимузина на подръжка от моргата ми звучат като изхвърляне.

казано от С7АЛК3Р на 19.04.09, 21:53:

Мерцедес ‘купе’(упс >> 200) с газова уредба, задно стъкло оплескано със синкаво фолио за 6лв. За сметка на това, измили са я с няколко монети от 1лв на ОМВ и яко са я наснимали. Хубаво купе, слаб двигател и най-вероятно - една много тъжна експлоатационна история. Най-вероятно е софийска, ако някой ще я гледа. :lol: На близка цена, продават и нейна наборка, но след префасониране - с нещо много твърдо и от всички възможни дирекции.
Разбирам, някой да си купи 20 годишен, но класен мерцедес и да вложи яка сума за реставрация или просто за да му вземе душата, хм. Краста. Другите варианти с бляскавата... лимузина на подръжка от моргата ми звучат като изхвърляне.

Глупости, колега. В смисъл за техническото състояние не знам как да споря, не ми е ясно и ти къде се буташ и откъде го разбра :) Но.

Фолиото съм почти сигурен че е лумар - ако ти говори нещо. Освен че е еднин  много хубав цвят за металиците, който беше алтернатива на моя, личи и сериозно професионалното поставяне - няма нито мехурчета, а на трудните малки прозорци, бутнати в колонката и с неправилна форма и свалени и вдигнати не се вижданормалния цвят. Това говори, че за слагането му може би е било отваряно купето и свалени прозорците. И обикновено пак остават мехурчета, особено на задното стъкло, което най - вероятно е и с нагреватели.
Освен това китайското фолио не струва 6 лв а десетина пъти повече, но ако си го виждал, то за няколко месеца избелява, особено тъмните цветове. Е, ако това е китайско, значи човекът си е играл да го слага специално за продажбата и е прясно, което е глупост.

Това че двигателят не е твърде мощен никой не го крие. И?
Ти ли ще вземеш стара кола да й платиш акциза и имаш ли идея колко горе доле е той? Тая кола е скромните според теб 140 коня, акцизът почва на 163.
Колко би й струвал данъкът на повече коне и въобще има ли смисъл да се издържа мощна кола на тия години?
Кой мотор ще е по  -здрав и какъв е шансът големият мотор да е по - малко ръган и да е на по - малко километри? Все пак вземаме не кола за гонки - каквато ти явно си представяш, а возило за фасон и за път. Кво му е малкото на 140 коня за път...

Какво наричаш подобрения? Оригинално тая кола мисля е с жълт мигач. СМенени са видимо мигачи, фарове, стопове, гърне, джани... Какво още е трябвало да смени, че да му признаеш подобренията?

Ей, много сериозни фенове на коли се оказахте :)

ПП. Аз бих дал на тая кола ако е здрава и повече от оригиналните й коне, например за гърнето. А това ме навежда на мисълта, че вероятно има и поне спортен филтър, да ръмжи

20.04.09
09:37

Ей, Дзвер..убеди ме, признах те. Купувай я.  :-P

Мнението беше редактирано от 6th на 20.04.09 09:38.

казано от D3BEP на 20.04.09, 06:10:

казано от С7АЛК3Р на 19.04.09, 21:53:

Глупости, колега. В смисъл за техническото състояние не знам как да споря, не ми е ясно и ти къде се буташ и откъде го разбра :) Но.

Фолиото съм почти сигурен че е лумар - ако ти говори нещо. Освен че е еднин  много хубав цвят за металиците, който беше алтернатива на моя, личи и сериозно професионалното поставяне - няма нито мехурчета, а на трудните малки прозорци, бутнати в колонката и с неправилна форма и свалени и вдигнати не се вижданормалния цвят. Това говори, че за слагането му може би е било отваряно купето и свалени прозорците. И обикновено пак остават мехурчета, особено на задното стъкло, което най - вероятно е и с нагреватели.
Освен това китайското фолио не струва 6 лв а десетина пъти повече, но ако си го виждал, то за няколко месеца избелява, особено тъмните цветове. Е, ако това е китайско, значи човекът си е играл да го слага специално за продажбата и е прясно, което е глупост.

Това че двигателят не е твърде мощен никой не го крие. И?
Ти ли ще вземеш стара кола да й платиш акциза и имаш ли идея колко горе доле е той? Тая кола е скромните според теб 140 коня, акцизът почва на 163.
Колко би й струвал данъкът на повече коне и въобще има ли смисъл да се издържа мощна кола на тия години?
Кой мотор ще е по  -здрав и какъв е шансът големият мотор да е по - малко ръган и да е на по - малко километри? Все пак вземаме не кола за гонки - каквато ти явно си представяш, а возило за фасон и за път. Кво му е малкото на 140 коня за път...

Какво наричаш подобрения? Оригинално тая кола мисля е с жълт мигач. СМенени са видимо мигачи, фарове, стопове, гърне, джани... Какво още е трябвало да смени, че да му признаеш подобренията?

Ей, много сериозни фенове на коли се оказахте :)

ПП. Аз бих дал на тая кола ако е здрава и повече от оригиналните й коне, например за гърнето. А това ме навежда на мисълта, че вероятно има и поне спортен филтър, да ръмжи

Теория,то ако толкова се разбираше само по една снимка...Как видя,че няма драскотини?Двигателя не си виждал.И на това фолио ,кое му е специалното?И една ролка от така нареченото “китайско фолио” струва 8лв.Ако е сложено наскоро,иди го разбери.

20.04.09
13:06

Спорд мен спора е лишен от смисъл. Колата е стара! Факт! Дори и да е “в перфектно състояние” за момента, та тя е на половин милион километра, чарковете са износени, всеки момент може да сдаде багажа 1 или 5 компонента. Аз съм трърдо против закупуването на точно такива кошници, на които им е взет живота още преди 10 години. Колата е на 15 години. По 13 хиляди да са навъртани на година...съмнява ме (но има и шанс да са реални, макар и 1%). Относно фолиото - лично мнение: пълна селяния и гиганите на село имат подобно затъмнение на мохерите и жигите!
Не искам да се заяждам с никого с този си пост, изказвам лично мнение. Колата може и да е пушка, но % вероятност е между 1-5%. Но и пушка д е, пак казвам, след известно време купувачът и ще се усети, че постоянно набива пари в нея. Личен опит - от познат си купих на времето БМВ 318iS в идеално състояние. Смених консумативи и т.н. Беше модел ‘94 (Е36), купих я 2002г на реални 123хил. Тегля чертата и за две години съм похарчил ок.3000лв. Безбожие! Преди да я купя, колата е карана само в Австрия и само летния сезон в Бг.
Извод, който съм направил за себе си: ако и да е в перфектно състояние двигателя, трябва да се имат предвид още около 15-20 неща, които далеч не са в перфектно състояние при стар автомобил (особено над 10 години).

Добре, Стоянчо, ама тези като Иван дето могат да си позволят само стара кола какво правим? Да ги изхвърлим на боклука?
Мислиш ли, че не ми е ясно и на мен че мерцедес на 15 години е в малко по - лошо техническо състояние от чисто нов... Еми по - лошо е, но за тея пари и за теа коли говорим и така... Пак е по - добре от някой с две години по - нов орел например...
Плюс това аз далеч не съм убеден като тебе че бмв на 10 години е по - зле от нов шевролет калос или други прекрасни недоразумения на автомобилната индустрия, включително и от някои френски и испански сюжетни линии, на които съм се нагледал.
На ново. И лично.

Лично аз не мога да си представя как ще да си ремонтирал баварката за 3 бона без да си й пипал двигателя??? Според мен това не са пари само за ремонти... И нещо друго смяташ вътре. Айде, да кажем и цените са били други, ама колко ще да са други...?

Освен това ти караш сравнително нови коли. А съвсем нови? Известно ли ти е например. че повечето, особено по - евтините марки неща като шарнири, амортесьори, съединители дори, не се покриват от гаранцията, защото се водят КОНСУМАТИВ????
А то тва са нещата, дето най - често се фърлят и най - често те са т.нар. ремонт....
И, като вземеш една нова кошница от магазина за 50 бона например, платиш и два три такива ремонта - щото ше ти се случат, платиш и едно скромно каско от по 3 бона на година... И то къде отиде цялата раута??? По евтино ли е?

Затова според мен нека всеки си изхожда от неговата черга. Ти безгрижно вадиш 50 бона за кола. Човекът вади 5. Естествено, той ше си купи кола, която ти не би си купил. Не виждам що осъждаш това... Стара била .Ами не всек ие за нова. Но пък аз ти пожелавам ти да не се сблъскаш със случаите, които печално добре познавам и да ме разбереш какво ти говоря и как два нови амортисьора ти струват колкото на старата кола основен ремонт на двигателя, скоростната кутия и диференциала, па файда от тях (амортисьорите) почти няма, чакат се скромните 2-3 месеца, плащат се предварително и да видиш как ще ти се реве после за старата кола.

Абе при всички случаи и нова и стара кола да си вземе човек все си има и плюсове и минуси. Пък и работата е малко на късмет.

20.04.09
16:14

Дзвер ае да не обиждаме опелите :p баща ми си взе 2ра ръка вектра Б 2000г. от Германия преди 3 години и до сега не е пипана освен смяна на масло и ремъци работи си перфектно,а да не говорим,че и аз я настъпвам честичко и проблеми не прави никакви....в момета  е на 170 000км тогава беше на 119 000км.

20.04.09
16:21

Виж, не си прав за всичко. БМВ-то съм го обслужвал само в Дару кар и еквивалента му в Унгария, т.е. в официални сервизи. Но да кажем, че там работата е скъпа. Освен това, частите също НЕ са евтини, само стъклото на фара ми струваше 240лева. Смених си стъклото на дясното огледало, защото беше пукнато с такова без мъртва зона - 100лв. Смених уплътнителите на багажник и врати, реле и незнам още какво за около 400лв. Една шибана капачица на фаровете от вътрешната страна - 100лева!!!!! Е, е*и му майката! Ремонт на незнам си какво по спирачките, нещо по ръчната... и допълване с фреон - 500лв. Част от тези ремонти са правени в Унгария.
Двигател - беше перфектен!
Още при покупката имаше смяна на ролки, масла, филтри - те също влизат в 3-те хиляди.

Извод: Иван няма да го хвърлямена боклука! Но е абсолютна простотия да му се предлага Мерцедес от ерата на динозаврите! С това само ще се закопае! Въобще защо на човек, който ще си купува стара кола НА СТАРО му се предлага мерцедес???!!! Така разсъждава българина - нямам пари за ново, ама ще ударя кьоравото като купя лъскава баварка на старо. Ама ни може да й плаща ремонтите, нито харчлъка.
Всеки се простира според чергата си е много правилно казано, но му вменявате смисъл, който то НЕ носи. Всеки се простира до там, докъдето може да си позволи. Ако човек има парите за този мерцедес и си го купи, за мен това е прекрачване на чергичката и брутална небутвация и кофти инвестиция (освен, както казах, ако не се окаже в малкото % когато колата е по-запазеничка). Няма пари да си купи ново, а има да му плаща резервни части и ремонт...
Освен тоа за чуй ... който и да било си купува подобен мерцедес, който, ако се кара на бензин харчи 14-16 градско, а като се кара на газ е по-бавен от Сузуки суифт.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.04.09 16:43.

20.04.09
16:46

А нещо японско защо не му предложихте-Мицубиши каризма 6000-7000лв са...или някое волво с40/в40 от 2000г,вектра Б,форд фокус.Поне ще е 8-9 годишна и 4-5 години няма да пипаш нищо по нея,а като си вземеш 15 годишен Мерцедес за 5 ще дадеш още 10 за ремонти...

Една карзима в мобилето-6300лв,1.8 GDI(директно впръскване на горивото),130 коня...има  си климатроник,нагряващи седалки супер си е количката.

Форд фокус:6000лв,122 000км(до 200-220 000 едва ли нещо ще има за пипане),1.8,115 коня.

Вариантите за кола по-различна от 15 годишен мерцедес са много и са по-добри според мен.

Мнението беше редактирано от QcK на 20.04.09 18:02.

Виж, не си прав за всичко. БМВ-то съм го обслужвал само в Дару кар и еквивалента му в Унгария, т.е. в официални сервизи. Но да кажем, че там работата е скъпа. Освен това, частите също НЕ са евтини, само стъклото на фара ми струваше 240лева. Смених си стъклото на дясното огледало, защото беше пукнато с такова без мъртва зона - 100лв. Смених уплътнителите на багажник и врати, реле и незнам още какво за около 400лв. Една шибана капачица на фаровете от вътрешната страна - 100лева!!!!! Е, е*и му майката! Ремонт на незнам си какво по спирачките, нещо по ръчната... и допълване с фреон - 500лв. Част от тези ремонти са правени в Унгария.
Двигател - беше перфектен!
Още при покупката имаше смяна на ролки, масла, филтри - те също влизат в 3-те хиляди.

Извод: Иван няма да го хвърлямена боклука! Но е абсолютна простотия да му се предлага Мерцедес от ерата на динозаврите! С това само ще се закопае! Въобще защо на човек, който ще си купува стара кола НА СТАРО му се предлага мерцедес???!!! Така разсъждава българина - нямам пари за ново, ама ще ударя кьоравото като купя лъскава баварка на старо. Ама ни може да й плаща ремонтите, нито харчлъка.
Всеки се простира според чергата си е много правилно казано, но му вменявате смисъл, който то НЕ носи. Всеки се простира до там, докъдето може да си позволи. Ако човек има парите за този мерцедес и си го купи, за мен това е прекрачване на чергичката и брутална небутвация и кофти инвестиция (освен, както казах, ако не се окаже в малкото % когато колата е по-запазеничка). Няма пари да си купи ново, а има да му плаща резервни части и ремонт...
Освен тоа за чуй ... който и да било си купува подобен мерцедес, който, ако се кара на бензин харчи 14-16 градско, а като се кара на газ е по-бавен от Сузуки суифт.

Човек, аз не знам къде и как си я поддържал твойта баварка, ама слушай:
Скоро си купих стъкло на лявото огледало за 10 лева. За разлика от моето новото е с подгрев и мъртва зона, следователно си купих 2 за 20 лв.
4-те капака на рефлекторите - предполагам за тях говориш - 50 лв... Хроничен проблем на Е36-ците - пожълтяват.
Регулиране на ръчната - 20 лв в официалния сервиз.
Наливане на фреон + тест на системата с луминисцентни лампи и маркер - 50 лв.

От всичко, дето го каза, само уплътнителите не съм сменял.
За всичко ако ти не можеш да се оправиш, аз ще те оправя. Естествено, стъклата на огледалата не са нови, но едва ли има значение като са без забележки. И две класи над старите ми.

Не знам що е в Унгария, но за нашия пазар според мен имаш доста... нереална представа ка ксе поддържат тия коли и какви са им цените на поддръжката.
И с мерцедеса пак е така. Въобще много далечн иса тея цени дето ги даваш от реалността.
И само ще ти кажа, че от всички манипулации, които спомена, НИТО ЕДНА НЕ Е ГАРАНЦИОННА, НИТО ПО КАСКО.
Единствено счупено стъкло ако ти признаят....
Т.е. с нова кола гредата ти би била още по - голяма.

Но въобще не седят така нещата, както ги описваш де...
И въобще идеята че новата кола излиза по - евтино... Стой далече от нея.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 20.04.09 18:45.

Значи,извода ни е да не си купуваме нови коли,защото няма да ни признаят гаранцията и ще ни излезе по-скъпо от 20 годишна кола.Аз това разбрах от последните постове,което е меко казано-смехотворно.

DI

20.04.09
19:29

УУУУУУУУУУУУУУУУУУ днеска карах 200Е същия модел като тоя в мобилето ;)
СУПЕР Е! Истината е, че возията е като при Audi A8! Ускорението не е чак толкова добро, но комфорта, стабилноста на пътя и респекта който всява в другите водачи голямата решетка МЕРЦЕДЕС...... аз съм влюбен! :)

Страшен респект-16 годишна кола.

21.04.09
02:05

Момчета айде малко по-реално да гледаме на нещата. Да 124-ката е добра кола, класика бих казал, но единствено за времето си. Возията и всичко останало и е много далеч от съвременните А8-ци и други от този клас. Близък мой приятел караше такава - еми супер ама е тежка кола и не може да мръдне.

Дзвер това дето го казваш за частите 2ра употреба хубаво, ами ако нямаш време да се ровиш по моргите? Цените в официалните сервизи на БМВ и Мерцедес не са хич ниски. И не мисля че си заслужава да караш там кола по стара от 5 години.

И като цяло спора става малко излишен - който има парите си купува нова кола от магазина и си штрака с пръсти, а ако нямаш големи възможности естествено че ще си вземеш 2ра ръка. Ама недейте да ги хвалите тия мерцедеси от преди 20 години и едва ли не да ги изкарвате гъзарски коли :)

DI

21.04.09
03:49

Траяне, от кога новите коли всяват респект? :)
Калояне, A8 - 2001 вози точно, като моя приятел Мерчо :P
Съгласен съм за едно. Тежка е! Найстина няма спортен дух.. (можеби чак след 70km/h до към 130 има що годе добро ускорение)
Един път да набере, чудовището няма спиране.

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 21.04.09 03:52.

Честно много съжалявам, че писах по темата. Извинявам се тук пред всички, форума с всеки изминал ден става все по труден за общуване. Исках просто да попитам, а то стана така че спора от бензин ВС дизел се превърна в нова кола ВС стара кола. В крайна сметка и двата вида горива както и двата вида коли си имат и плюсове и минуси затова ги има в изобилие на пазара. Да караш нова кола си е удоволствие което струва определени пари да караш  стара кола също си е удоволствие което струва определени пари, и да спорим и да не това не променя фактите. В крайна сметка пазара е свободен уж демокрация има всеки може сам за себе си да прецени.

казано от Траян Атанасов на 20.04.09, 19:28:

Значи,извода ни е да не си купуваме нови коли,защото няма да ни признаят гаранцията и ще ни излезе по-скъпо от 20 годишна кола.Аз това разбрах от последните постове,което е меко казано-смехотворно.

Не, изводът е, че новите коли са по - скъпи от старите, включително и като издръжка.
А вече на кой колко му е скъпо, сам може да си преценява.
Но ако си мислиш, че вземаш нова кола и за 3, 5 или 7 години - колкото ти е там гаранцията - забравяш за разходи... Почини си малко и си поеми дъх. И не са само масла и филтри, които отново са по - скъпи.

Ама недейте да ги хвалите тия мерцедеси от преди 20 години и едва ли не да ги изкарвате гъзарски коли

Не познаваш Мерцедес и БМВ фенове явно и не знаеш в какво могат да превърнат една такава кола :)
Заповядай, ше те взема на някой събор да ти покажа. Не знам какво караш, но ако го продадеш с парите няма да можеш да си купиш някоя от колите на годините на моята.
Има коли на тея години, на които само музикалната им уредба е горе доле колкото цената на колата :)
Това дали ще всява респект автомобила зависи от фасона, не от годините му :) В Бургас се напълни с антики. Наскоро видех един плимут, вероятно от седемдесетте, а един ягуар и по стар от това често го спират пред Хотел България. И не са нещо изчанчени, просто са си докарали автентичния вид и ги карат най - големите гъзари.

Така че Кало, аз мисля че с една добре докарана на фасон стара тройка или петица мога да докарам много по - добро впечатление, отколкото с една нова, но офъкана А6 ... Всъщност всеки втори вече кара нова кола, но далеч не всеки кара уникална кола и прави впечатление.

Иване,
Като стане въпрос за коли и за футбол, българският мъж е винаги така. Винаги разбира повече от всички, нищо че може и нищо да не знае...
Не г овзимай много навътре, естествено е да се стигне до спор, и в колите има фенове, просто гледай ако можеш да извлечеш нещо полезно... Препоръки мисля доста се дадоха.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 21.04.09 05:42.

21.04.09
05:55

Мечо си е Мечо :)
Колкото и да е да стар, колкото и да е каран, винаги ще предпочета Мерцедес-а пред каквито и да са нови извращения.
Както и винаги ще чистя дома си с Рейнбоу.
Единствените марки(айде не единствените, ама от малкото), които не се рекламират. Просто няма смисъл от реклама.
Хубав ден :)

Мнението беше редактирано от Winnie на 21.04.09 05:56.

казано от Winnie на 21.04.09, 05:55:

Мечо си е Мечо :)
Колкото и да е да стар, колкото и да е каран, винаги ще предпочета Мерцедес-а пред каквито и да са нови извращения.
Както и винаги ще чистя дома си с Рейнбоу.
Единствените марки(айде не единствените, ама от малкото), които не се рекламират. Просто няма смисъл от реклама.
Хубав ден :)

Мечо ли :) Като екс професионалист в точно този бранш ще ти кажа: Мечо се рекламира страхотно много, но не по стандартния начин :) Много добри пари струва някой касов филм всичките преследвания ако са с мечовци. Добри пари струва ако дойде некоя важна личност например и целият кордон да е от мечовци. Мечовските представители по цял свят плащат добри пари на официални лица, като министри и президенти да им патронират официални мероприятия или дори да им правят посещения.
Освен това само мечовцит съхраняват аристократични ценности, като балове, състезания с коне, фехтовка и прочие... Поддържат разнообразни потребности на висок клас клиентела :)
И логотата им са дискретно нарисувани по тенис кортовете и фанелките на футболистите например :)
Рекламата не е ясна и натрашчива, но казва много повече от 2 минутните клипчета по телевизията, при това несъзнателно ти го внушава...
Реклама има, но е с един клас над обичайната реклама.  Където е и Мечо в съзнанието на потребителя :)
А парите които се дават за реклама са невъобразимо много...

21.04.09
06:23

Да, да, това ми беше мисълта - за клипчетата. :) А другата реклама не мога да коментирам подробно, не съм компетентна толкова чак :-)

21.04.09
06:50

кефите ме
всичко опира до пари и вкус ;)
ако имах достатъчно пари нямаше да си купя А8 или Sкласа, или 7 серия - понеже съм прост, бих си купил мустанг модел 67-ма - GT500 SHELBY и с него да си връткам навсякъде и нека да не съм турбогъзар .... ама нема кинти :(
иначе по спора - бензин-дизел, нова-стара - въпрос на вкус и финанси

ER

21.04.09
07:01

Мерчо а.к.а. “Мечо” не знам в чие съзнание къде е, но определено не е “един клас отгоре” над останалите марки от лъкшъри сегмента ...
Поне не е там в съзнанието на всеки потребител, както Дзвера се опитва да го изкара :)
Един клас отгоре са съвсем други марки ... Има там едни Бентли, Ролс Ройс, Майбах, aма на вас май са ви прекалено високо да се сещате за тях, по принцип :))) И стигаме до момента в който 20 годишния мерцедес бил по-добър от чисто-новата кола и тука вече съм потресен, сериозно...

Първо, тоя 20 годишен мерцедес, ако е още в първия си собственик, едва ли изобщо би бил обявен за продаване ...
И не виждам кое точно му е по-доброто от новата кола ... Сигурно уини ще ми обясни, чакам ...

А за изказването за рекламата, дзвер, едва ли трябва да ти се обяснява, че е безмислено ауди да спонсорират състезания по фехтовка, също така, както мерц никога няма да изкара две Ес-класи с 4-матик и да ги пусне да катерят някоя ски писта, което при Ауди е факт :)
Така че всеки тъси начин да погъделичка своята собствена таргет-група... И на мен не ми пука колко и какви състезания за фехтовка и конен спорт спонсорира мерцедес, и това не ме прави плебей, нито пък теб патриций :) Просто двама човека с две различни виждания по въпроса какво трябва да представлява един автомобил и какви усещания трябва да носи на притежателя си ...

казано от FRANKO1 на 21.04.09, 06:50:

кефите ме
всичко опира до пари и вкус ;)
ако имах достатъчно пари нямаше да си купя А8 или Sкласа, или 7 серия - понеже съм прост, бих си купил мустанг модел 67-ма - GT500 SHELBY и с него да си връткам навсякъде и нека да не съм турбогъзар .... ама нема кинти :(
иначе по спора - бензин-дизел, нова-стара - въпрос на вкус и финанси

Па ако не държиш на годината, почекай, Диневи може да се решат да продадат синята бегачка - в таа криза :) Ама е 65-та май.

А за изказването за рекламата, дзвер, едва ли трябва да ти се обяснява, че е безмислено ауди да спонсорират състезания по фехтовка, също така, както мерц никога няма да изкара две Ес-класи с 4-матик и да ги пусне да катерят някоя ски писта, което при Ауди е факт

Грешиш. Такива мероприятия за тест на 4х4 правят всички и особено Мерцедес. Мерцедес правят даже демонстрации на багерите си как копат, а какво ли остава за 4х4 :) Дали е на ски писта, на кална планина или на някой връх, не е от такова значение. Разликата е, че за разлика от Нисан, които пускат монтажи по телевизията, Мерцедес ги правят в РЕАЛНИ условия пред РЕАЛНИ клиенти.
Айде да не задълбаваме тая тема че пак ше излезе че повече разбирате. Аз вече свикнах де :)

Пред нов шевролет и стар мерцедес за ще избера 100% стария мерцедес...
Па май и пред повече марки, в т.ч. пежо и ситроен... На които съм се накарал нови и ги знам колко живеят и колко струват.
Пък... Всеки си има вкус, на вкус и цвет, както казват руснаците, друзя нет... Не виждам що да осъждам нечии вкус. И аз мога да почна да сера наред по всички марки и години, както правите вие, че и по обосновано. И кво?

ПП.

Има там едни Бентли, Ролс Ройс, Майбах,aма на вас май са ви прекалено високо да се сещате за тях, по принцип

Нема нищо лошо да станеш малко за смях... Само дето май май Бентли и Ролс са вече в групата на БМВ(или бентли поне беше, така все още пише на сервизната ми книжка), а Майбах - отдавна в групата на Мерцедес. Не знам къде са високо и къде ниско. И не са серийни автомобили, поне не и по смисъла на двата концерна. Гордеят се с плочки с имената на инженерите и ръчна сглобка и шиене на тапицерията. Некой път кат видиш майбах викни ме да ти покажа... Ако не намериш сам, обади се, ше те закарам тука из бургаските сервизи :)
Нал исхващаш тънката разлика? Тя ракетата, дето вдигнала 1300 км.ч. в тексаските пустини май ше е най - скъпата кола, ама е само един брой.
И също май е била за еднократна употреба :)

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 21.04.09 07:16.

ER

21.04.09
07:20

Е аз пък съм присъствал на такава демонстрация, за каквато говоря, така че едва ли е измислена, освен ако не съм бил хипнотизиран и само съм си мислел, че са били А4 и А6 колите, а те всъщност са били Цетка и Е-класа...

И ако някой се опитва да налага вкуса си т’ва си ти :)

С’а явно ше я караме на дописване ...
Но ... в общи линии нищо ново не ми казваш...
Тука не си говорим за масови коли май, а за кой е по-по-най, щото аз лично никъде не съм видял да е поставил някой условия за брой продажби годишно за да може да бъде обсъждана определена марка в разговора ...
И да, говоря за Марките, а не за Концерните ...
И споменах въпросните МАРКИ, щото всяка една от тях е много по-ексклузивна от мерцедес или която и да е било друга mainstream “луксозна”...
Та просто, ако искате лукс - има лукс, ако искате спорт има и други, за спорт, ако искате просто нек’ва кола, която да можете да си позволите с нормална работа в нормална държава, нека си говорим за мерцедес/бмв/ауди/алфа :)

Мнението беше редактирано от eraziel на 21.04.09 07:28.

Ти приятелю (пак) не участваш в разговора, а си говориш сам със себе си.
Аз ти казах, че такива мероприятия правят всички и особено често ги правят мерцедес, ти ми говориш че не е вярно щото си бил на мероприятия на Ауди????

И какъв вкус точно ти налагам? Вие серете против старите коли, аз просто ви казвам защо можете да грешите.

21.04.09
07:26

казано от D3BEP на 21.04.09, 07:02:

о лошо да станеш малко за смях... Само дето май май Бентли и Ролс са вече в групата на БМВ(или бентли поне беше, така все още пише на сервизната ми книжка), а Майбах - отдавна в групата на Мерцедес.

Bentey e на БМВ, ама друг път.
Собственост са на VAG Group.

казано от Finish First на 21.04.09, 07:26:

казано от D3BEP на 21.04.09, 07:02:

о лошо да станеш малко за смях... Само дето май май Бентли и Ролс са вече в групата на БМВ(или бентли поне беше, така все още пише на сервизната ми книжка), а Майбах - отдавна в групата на Мерцедес.

Bentey e на БМВ, ама друг път.
Собственост са на VAG Group.

А преди тях беха на ролс ройс, които беха на... кого?

И в крайна сметка какво значение има, освен факта, че това не е масовият пазарен сегмент, за който си говорим и в който Мерцедес е определено върха.

Вторичен въпрос би бил що ще бентлито сред автомобили като ролс и майбах, след като даже конкурентните му модели на мерцедес са по - скъпи и по - добри... Ама хайде, да не настъпя пак некой фен по глезените...

ER

21.04.09
07:35

Не, казвам, че Мерцедес не са единствените, които демонстрират възможностите на автомобилите си на живо, пред реални клиенти. И също така, определено не вярвам, че Мерцедес са изкарвали Е-класи, Це-класи и С-класи извън пътя... Ако имаш нещо конкретно да ми покажеш по тоя въпрос - организирано от Мерцедес събитие, на което се акцентира върху офроуд възможностите на лимузините им...

Ей от тая статистика добре се вижда в какво са номер едно Мерцедес - в губене на пазарен дял :)
Статистиката е за Февруари - ‘08 - ‘09
Sales breakdown:

Mercedes: -28% (63,600 from 88,000)
BMW: -24% (68,803 from 90,449)
Audi: -11% (63,000 from 71,000)

Mini: -27% (11,583 from 15,919)
Smart: -2% (8,600 from 8,800)

Daimler: -25% (72,200 from 96,800)
BMW group: -24% (80,453 from 106,368)

Мнението беше редактирано от eraziel на 21.04.09 07:43.

казано от eraziel на 21.04.09, 07:35:

Не, казвам, че Мерцедес не са единствените, които демонстрират възможностите на автомобилите си на живо, пред реални клиенти. И също така, определено не вярвам, че Мерцедес са изкарвали Е-класи, Це-класи и С-класи извън пътя... Ако имаш нещо конкретно да ми покажеш по тоя въпрос - организирано от Мерцедес събитие, на което се акцентира върху офроуд възможностите на лимузините им...

Че аз къде съм ти казал, че Мерцедес са единствените?
И от какъв зор S класа 4х4 да я демонстрират на баира? За аудитата не знам, те за мен винаги ще са си по евтинджос марки с фаца и раздут двигател, но кой взема S класа 4х4 за да катери баири и чукари с нея?
Много по - често тая кола се бронира например.

Всяка година обаче Мерцедес в България правят демонстрация на х4 колите си. или поне правеха. Обикновено моделите са над 10. т.е. със сигурност има и сред споменатите от тебе. Мероприятието е с индивидуални покани към потенциални клиенти, не е масово шоу.

И така. Не знам дали нямат и други офроуд мероприятия, честно казан ов тази насока не съм ровил много. За Мерцедес 4х4 е една от многото позастаряващи екстри, мерцедес демонстрират например защити и отбягване на катастрофи по компютърен път, автоматично паркиране на автомобила... 4х4 за шоу демонстрират всички, както ти казах. Мерцедес не са всички.

Оттук изгходи преди да зададеш следващият си въпрос.

Статистиката ти не струва приятелю. Сигурен съм че в нея Дача логан може и да спечели пазарен дял и да я обявим за премиум марка номер 1. Криза е, естествено че по - луксозните стоки по - малко се купуват.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 21.04.09 07:48.

ER

21.04.09
08:03

Питах за конкретен пример, така хвърлени празни думи не ми вършат работа :))
А за избягванетто на катастрофи по компютърен път - пак не са единствените, тука пък на мен не ми е интересно да се ровя кой е бил първи, който е показал такава технология, но пък фактът е, че има поне още една марка, която е демонстрирала такива възможности :)
Фарсът, при първата демонстрация на въпросната технология от мерц, също е отделен въпрос :) 
Автоматичното паркиране го има със сигурност и при джапанките от известно време насам, така че пак не е нещо ексклузивно, с което мерцедес да могат да се бият в гърдите :)

Кои в статистиката са по-нелуксозни ...
Мерцедес от известно време насам не са най-скъпата от въпросните три марки :)
Ако искаш мога да ти извадя и статистика по модели, за да видиш как С-класата и Е-класата са на последно място по продажби, при сравнение с 7серия и А8 и 5 серия и А6 съответно ...
За сметката на това пък Смарта се харчи като топъл хляб, което не може да се каже за мини, примерно :)
Така че, в общи линии ако ги нямаше ефтините смартчета в гамата на МБ нещата щяха да изглеждат още по-зле при тях ...

Мнението беше редактирано от eraziel на 21.04.09 08:06.

21.04.09
08:09

Брее, още ли се спори в таз тема ?

ER

21.04.09
08:12

Не, спора приключи, поне от моя страна ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1