20.04.09
15:28
Къде слагате тежестта за врат или на гърдите и има ли съществена ралика между двата вариянта
20.04.09
15:49
Аз я държа на гърдите си с ръца - по-лесно ми е така.
казано от LttS на 20.04.09, 17:00:
И аз я държа на гърдите, но ми се струва, че ако се държи отзад е по-трудно...
Става мнооого по-трудно и мисля че натоварването се вдига така значително. Аз го правя по 2-рия вариант. ;)
20.04.09
17:58
Когато тежеста е зад врат,натоварването е значително по-голямо,да не кажа че разликата е огромна.Лошото е,че кръста се натоварва много.
20.04.09
18:17
Въпроса е къде пада това натоварване :)
20.04.09
18:19
Аз лично го усещам изключително силнов върху корема,далеч по-силно отколкото с тежест на гърдите.Но и кръста си го натоварва,а гледам движенията да са максимално точни.
20.04.09
18:20
Аз върху или пред гърди ... ако ще се натоварва кръста, няма смисъл.
Аз буквално гушвам диска върху гърдите и ръцете са ми на кръст (Х) през диска.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 21.04.09 11:50.
21.04.09
21:24
Като е зад врата ти диска ти натоварва много гръбанака , обаче има и друго , Стоянчо с колко килограма ги правиш, че на мен с 20 кг ми е леко , а не мога да хвана повече , просто е много неудобно и се чудя какво да направя ,предполагам си минал през това и имаш идея (начина на хващане на диска ни е абсолютно еднакъв).Ако някой друг има идея да дава акъл, че на мен не ми стига :)
По-здрави !
казано от Freak_of_nature на 21.04.09, 21:24:
Като е зад врата ти диска ти натоварва много гръбанака , обаче има и друго , Стоянчо с колко килограма ги правиш, че на мен с 20 кг ми е леко , а не мога да хвана повече , просто е много неудобно и се чудя какво да направя ,предполагам си минал през това и имаш идея (начина на хващане на диска ни е абсолютно еднакъв).Ако някой друг има идея да дава акъл, че на мен не ми стига :)
По-здрави !
Опитай се да спускаш мнооого бавно, дори без тежест и да се изправяш нормално бързо. Пробвай негативната да я изпълняваш за 2-3 секунди и с 20 килограма бая ще се озориш ;)