20.04.09
19:34
1-во се извинявам 4е пускам 2-ра тема,за6тото забравих да добавя във 1-вата,но може ли с етил естера да приемам и кофеин преди тренировка?И целта ми е да пови6а силата,но не и кг-те ..правилно ли съм направил 4е съм избрал креатин етил естер?Благодаря предварително
На Монохидрата изрично пише да НЕ се комбинира с кофеинови напитки - свръзвали се двете и не се усвояват от организма.
За Етил-естера - незнам дали е така, не съм го ползвал (и няма да го ползвам).
Ако е от реномирана фирма би трябвало на етикета да има предупреждение за несъвместимост с кофеин, стига да има такава. Но не е задължително.
21.04.09
19:39
Защо няма да го ползваш?
Към въпроса - има всякакви всевазможни изследвания, принципно за етил естера казват, че няма проблем да се вземе с кофеин, но лично Аз ще те посъветвам, около 1-1,30 мин преди тренировка да вземеш кофеинът(влиянието на кофеинът след прием е около 8 часа, такаче надали половин час ще те збърка) и 30 мин преди тренировка да си изпиеш креатина. Всичко опира до това, как ще се чустваш ти, Аз лично вземам кофеин(пия кафе) не след хранене, защото не му усещам ефекта, пък и се чуствам дискомфортно, а около 30-60 мин преди хранене......
Мнението беше редактирано от Николай Маринов на 21.04.09 19:40.
Защо няма да го ползваш?
Защото монохидрата ми действа чудесно. Ползвам го доста години и невиждам причина да го заменям.
Отделно от това съм МНОГО скептично настроен към “новите и супер, мега, хипер и т.н” добавки.
Ако след някоя и друга година Монохидрата спре да ми действа (невиждам как ще стане :) ) и Етил Естера се утвърди като реално действаща добавка, може и да пробвам.
:)