Лесно претренирам?

23.04.09
16:31

Здравейте. Тренирам от 2 години.Мисля, че претренирам често или поне мускулната ми треска продължава прекалено дълго - 4,5 дори 6 дни. Едвам успявам да се възстановя.Имам чувството, че обикновените 3-4 упражнения на мускулна група ми идват в повече.До сега тренирах в понеделник, вторник,четвъртък и петък. В момента се опитвам да си измисля някаква програма при която да нямам проблема с мускулната треска, но пак да получавам растеж,. За сега е това :

Загрявам последователно гръб,трицепс,бицепс,гърди и рамо с по 1- 2 леки серии. После по 1 тежка серия, след което 2 с по-малки кг. и повторения от рода на 11-13. Общо взето нещо като кръгова тренировка, с по 1 упражнение за мускулна група + нещо подобно на метода на обратната пирамида. Тренировки през 1 или 2 дни. Смяна на упражненията при всяка тренировка. Ще се радвам ако имате някакви идеи и съвети.

Темата беше редактирана от Дилян на 23.04.09 16:34.

MA

23.04.09
16:39

И от 2 години правиш кръгови тренировки ? Ти мЪ уби.

23.04.09
17:09

Не. Последно тренирах понеделник- гърди, вторник - гръб, четвъртак - рамене, петък ръце. Мисля, че се подразбира, че не въртя кръгови от 2 години ама айде...

23.04.09
17:12

Или тренировките ти идват много тежки или с храненето и почивата нещо не е наред. От това, което си написал излиза, че ти всеки път правиш упражнения за всички мускулни фрупи. Така ли е? В следващия пост пък казваш нещо противоречащо на предходния, а именно, че тренираш по 1 МГ на тренировка. Просто уточни тренировъчната си програма ия разпиши да видим как тренираш.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 23.04.09 17:13.

23.04.09
17:28

Сплита ми в момента е : понеделник - Гърди, вторник - гръб, четвъртак - рамене, петък-  ръце.Обикновена програма с по 3-4 упр. на МГ и 8-10 повт. Всичките си пари давам за ядене, но знам, че това не е достатъчно. От 2-3 месеца нямам пари дори за протеини. Но проблема с мускулната треска съм го имал винаги, от това изхождам, че грешката е в тренировката и мускулите ми.

Идеята ми за нова тренировка:
Загрявам последователно гръб,трицепс,бицепс,гърди и рамо с по 1- 2 леки серии. После по 1 тежка серия, след което 2 с по-малки кг. и повторения от рода на 11-13. Общо взето нещо като кръгова тренировка, с по 1 упражнение за мускулна група + нещо подобно на метода на обратната пирамида. Тренировки през 1 или 2 дни. Смяна на упражненията при всяка тренировка.

Мнението беше редактирано от Дилян на 23.04.09 17:58.

ГА

23.04.09
20:23

Мускулът расте докато си почива , щом имаш мускулна треска  значи и разтежът на мускулите не е това , което очакваш или се бъркам ?
1во. Дай да ти видим хранителният режим ?
2ро. Спиш ли минимум 8часа ?
3то. И най-добре задели някой друг лев за протеин ( вземи по-малка разфасовка ).
4то. Кажи кг , с които правиш съответно упражненията .
Щом стажът ти в залата е 2 години , тези неща би трябвало да си ги знаеш.

P.S. Проблемът ти е от това , че се натоварваш повече отколкото възстановяваш.
Ако пък нямаш средства за протеин .... пий разтворим аспирин ( Upsarin ) , в половината от рекламите по тв слушам “” Край на мускулната треска ” ” Кажете сбогом на треската” и т.н.
P.S2 Малко ли фитнес инструктори има във форума , нека някой помогне на момчето ( да погледне програмата му ) нали за това сме тук да си помагаме.
P.S3 Пич дай някво инфо за теб.
P.S4 Треската се получава , ако скоро не си се натоварвал или пък се натовариш прекалено много , няма от какво друго да е.

Мнението беше редактирано от Георги Асенов на 23.04.09 20:32.

24.04.09
04:32

бъркаш се

казано от ilko на 24.04.09, 04:32:

бъркаш се

Ще те помоля по възможност за в бъдеще да си по конкретен. Кой бърка? Какво бърка? Защо да бърка (някакъв аргумент). Иначе Дилян след две години тренировки аз лично бих направил почивка седмица две разбира се запазвайки диетата, за да се отпусне тялото бих сменил програмата. И неказваш дали тези две години си имал резултат голям. Доколкото съм чел един мускул колкото е по голям толкова по трудно и бавно се възстановява. Изобщо възстановяването зависи от много неща, протеин, въглехидрати, стрес семейно положение всякакви неща. А тия аспирини и упсарини на твое място не бих ги пил.

24.04.09
06:48

Споко, това с мускулнатаа треска е нормално. Идва ти малко в повече (4-6дни) - до ден/два след тренировка си е перфектно.
Значи трябва да засилиш възстановяването. Витаминки какви пиеш??? Ако НЕ пиеш - вземиси и ще решиш проблема.
В тази, новата тренировка ссе ориентирай към друг метод - да не е обратна пирамида. Обратната пирамида предполага 3 серии до отказ, което дава много мускулна треска. По-добре прави 3 серии (след загряващи ерии, разбира се) с една тежест, но без отказ в серията. Тоест, ако можеш да “изстискаш” още едно-две повторения - не го прави. Този тип тренировка дава по-голям обем свършена работа, но не прави толкова млечна киселина (от там мускулна треска). Няма да имаш толкова “напомпване”, но растеж ще има.
Успех!

24.04.09
18:36

@Jopeto16, доволен съм от постигнатото, но скоро се замислих, че сякаш заради мускулната треска качвам по-бавно. 
Качвам трудно за това ям максимално много и от всичко. Само пици,шоколад и макдоналдс хамбургери избягвам.
Знам че щом тренирам трябва да спя по поне 8 часа, и като се замисля около 9 часа сън ми се отразявам добре + следобедна дрямка :D
До Преди нова година постоянно си пиех протеин, но до лятото няма да имам финансова възможност да си купя.
Мм какво инфо да дам.. 168 съм, 64кг, 17 години.

@Иван Шишманов, направих почивка 1 месец, запазил съм си килограмите (по принцип много бързо свалям). Резултата от двете години тренировки са само 12кг отгоре, не изглеждам “нацепен батка”, но съм доволен. Една от причините да пусна тема е, че си мисля нова програма и търся мнения,идеи и препоръки.

@mitaka101, не пия витамини, но от утре ще започна редовно.Винаги тренирам с максимални тежести и така изцеждам мускула във всяка серия. Явно това ми е една от грубите грешки! Чудя се как не съм се замислял за това до сега. Относно повторенията и тежестите.  Трябва да тренирам със обикновените 8-12 повторения, но с по-малки тежести, такива че да чувствам че мога да направя само още 1-2 повторения. Правилно ли съм те разбрал?

Благодаря на всички за отговорите. Изводите ми са, че трябва да спя повече, да пия витамини и да тренирам малко по-леко. :)

Мнението беше редактирано от Дилян на 24.04.09 18:36.

25.04.09
06:49

Щом имаш токова много време МТ значи най-вероятно много бавно се възстановяваш, въглехидратите как са ти? Пробвай да ги качиш малко... Също свали килограмите/повторенята, направи малко разместваня по програмата... Ако е възможно може ли да напишеш какво правиш за гърди примерно упражнения/повторения...

Мнението беше редактирано от Lenks на 25.04.09 06:54.

12 килограма никак не са малко понамали малко темпото тялото не расте винаги с еднакви темпове, адаптира се затлачва се тъпче на едно място променяш нещо стресираш го по различен начин било то с нови тренировъчни техники било то с нова диета. Тук във форума специално за тренировки мисля че може да намериш доста полезни неща.

25.04.09
10:48

@Lenks, за гърди правя бенчпреси 3x9, флайс 3x10, на порталния скрипец 3x11. Не следя колко въглехидрати приемам... колкото мога повече. Но явно имам нужда от повече.

@Иван Шишманов, знам че трябва разнообразие в тренировките, и това ще направя сега. Благодаря. :)

Мнението беше редактирано от Дилян на 25.04.09 10:53.

JB

25.04.09
15:25

казано от Дилян на 23.04.09, 17:28:

Сплита ми в момента е : понеделник - Гърди, вторник - гръб, четвъртак - рамене, петък-  ръце.Обикновена програма с по 3-4 упр. на МГ и 8-10 повт. Всичките си пари давам за ядене, но знам, че това не е достатъчно. От 2-3 месеца нямам пари дори за протеини. Но проблема с мускулната треска съм го имал винаги, от това изхождам, че грешката е в тренировката и мускулите ми.

Идеята ми за нова тренировка:
Загрявам последователно гръб,трицепс,бицепс,гърди и рамо с по 1- 2 леки серии. После по 1 тежка серия, след което 2 с по-малки кг. и повторения от рода на 11-13. Общо взето нещо като кръгова тренировка, с по 1 упражнение за мускулна група + нещо подобно на метода на обратната пирамида. Тренировки през 1 или 2 дни. Смяна на упражненията при всяка тренировка.

не виждам тренировка за крака единствено рамо може да се преомори с тази тренировка;мн почивка имаш мж тренировките оттьм е и мускулната треска

26.04.09
16:53

Вкарвай малко спа от време на време , Масаж , Сауна , Топъл басеин , няма да се отрази зле и по 1 седмица почивка ако виждаш ,че се зориш и не може да си почиваш

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1