Болки по време на кофички и след това.

23.04.09
16:44

Значи правя си кофичките за гърди от успоредката и като спра и изведнъж ме изрязва се 1 ще ми се счупи скелета, по точно горната част на гърдите. От какво може да е това, и как мога да го предотвратя?

23.04.09
18:27

Самият мускул ли те боли? То мен ако ме боли се радвам, значи съответната серия е била хубава и натоварваща....

23.04.09
18:44

Много оптимистично, но освен ако не говорим за мазохизъм, такова тълкуване е доста неуместно.

Не знам, каква точно болка изпитваш, но поне при мен съм усетил, че като свърша серията, не трябва веднага да скачам от успоредката.
Първо си подпирам внимателно краката на степенката, отпускам ръце, рамене...и тогава слизам.
Без скачания от успоредката и резки движения.
Иначе - ‘горната част на гърдите’, ‘ще ми се счупи скелета’ - да не би да те понаболява ключицата?

Мнението беше редактирано от 6th на 23.04.09 18:53.

23.04.09
18:46

казано от С7АЛК3Р на 23.04.09, 18:44:

Много оптимистично, но освен ако не говорим за мазохизъм, такова тълкуване е неуместно.

Не знам, каква точно болка изпитваш, но поне при мен съм усетил, че като свърша серията, не трябва веднага да скачам от успоредката.
Първо си подпирам внимателно краката на степенката, отпускам ръце, рамене...и тогава слизам.
Иначе - ‘горната част на гърдите’, ‘ще ми се счупи скелета’ - да не би да те понаболява ключицата?

Точно така както казваш ме боли, се 1 ще ми се спука скелета и точно на ключицата..

23.04.09
19:21

И мен така ме боли и даже аз като си направя серията и си взимам дълбоко въздух и си разтварям гърдите и още повече боли,ама си мисля,че е за хубаво :)

23.04.09
19:28

Значи като си свършя серията да отпускам плавно мускул по мускул и няма да ме боли?

24.04.09
09:08

И при мене е така има не много силно но има няква болка около предното рамо и затова когато свършвам пускам както каза колегата по горе много леко и плавно има пак няква болка но е минимална,не е за умиране както се казва.

ЦЕ

24.04.09
19:31

Пробвай за експеримент ако ги правиш кофичките като 1во упражнение дали ще те боли.

24.04.09
20:56

казано от Petar Cholakov на 23.04.09, 16:44:

Значи правя си кофичките за гърди от успоредката и като спра и изведнъж ме изрязва се 1 ще ми се счупи скелета, по точно горната част на гърдите. От какво може да е това, и как мога да го предотвратя?

Абсолютно същият проблем е и при мен. Ужасна болка. Даже странното при мен е, че когато правя кофички без тежест тогава ме боли, а когато ги правя с тежест всичко е жик-так. Според мен това е от позата, която заема тялото.

24.04.09
21:27

казано от Цеков на 24.04.09, 19:31:

Пробвай за експеримент ако ги правиш кофичките като 1во упражнение дали ще те боли.

Не, не-мисля да го правя като 1-во упражнение, тогава още гърдите не са ми загряти както при 2-3то упражнение..по време на серйиките ме болят ама болката е поносима, но като свършя серията и като ме изреже се 1 ще ми се счупи скелета. Ще се пробвам да отпускам леко да видя дали болката ще я утешя.

ЦЕ

24.04.09
22:39

Не ти говоря за принципно, а да пробваш един път само да видиш дали ще те заболи ако ги правиш без да си натоварвал гърдите с друго преди това.

24.04.09
23:03

казано от Цеков на 24.04.09, 22:39:

Не ти говоря за принципно, а да пробваш един път само да видиш дали ще те заболи ако ги правиш без да си натоварвал гърдите с друго преди това.

OK, ще пробвам ад видя дали ще ме болят. :) Мерси за всички отговори.

Гръдната кост? Там л ите боли?
Ако е там ,най - сериозното съмнение е че рправиш нещо неправилно или твърде силово.

25.04.09
10:50

казано от D3BEP на 25.04.09, 08:51:

Ако е там ,най - сериозното съмнение е че рправиш нещо неправилно или твърде силово.

Мен след една борба ме заболя, и като правя кофички още ме боли. По принцип май като бях 90кг правех кофички с май с 25кг, пък сега съм към 81кг и без тежест си боли доста. Болката беше непоносима, ходих при 1 пич дето ми намести нещо гръбначния стълб, прешлени ли де да знам, но след това вече мога да правя. Дано с времето да ти се оправи и аз се надявам на същото :)

25.04.09
12:38

казано от jalokin на 25.04.09, 10:50:

казано от D3BEP на 25.04.09, 08:51:

Мен след една борба ме заболя, и като правя кофички още ме боли. По принцип май като бях 90кг правех кофички с май с 25кг, пък сега съм към 81кг и без тежест си боли доста. Болката беше непоносима, ходих при 1 пич дето ми намести нещо гръбначния стълб, прешлени ли де да знам, но след това вече мога да правя. Дано с времето да ти се оправи и аз се надявам на същото :)

Мерси, аз не ги правя с тежест, аз 3x10 си правя след лег и полулег...и така ме боли горе ключицата, но ще пробвам да отпускам плавно и внимателно в понеделник. :)

25.04.09
15:18

Един познат, който е с наднормено тегло не може да прави кофички, но един път се пробва и при самото спускане изведнъж го отряза нещо в гръдната кост и щеше да падне от болка. Затова съм на мнението на дзвер.

Много оптимистично, но освен ако не говорим за мазохизъм, такова тълкуване е доста неуместно.

Позната история!
А случвало ли ти си е при сгъване за бицепс подобна болка в лактите. Като пусна рязко дъмбела и ме скъсва. А когато го оставя плавно на земята, дори го натискам малко към пода и отпусна хвата, всичко е супер... много странно.

26.04.09
21:00

казано от bgtrener на 25.04.09, 17:57:

Позната история!
А случвало ли ти си е при сгъване за бицепс подобна болка в лактите. Като пусна рязко дъмбела и ме скъсва. А когато го оставя плавно на земята, дори го натискам малко към пода и отпусна хвата, всичко е супер... много странно.

Не, не ми се е случвало подобно нещо, мен само китките ме болят като правя за бицепс но ще си взема ЕЗ лост.

27.04.09
04:11

казано от Petar Cholakov на 24.04.09, 21:27:

Не, не-мисля да го правя като 1-во упражнение, тогава още гърдите не са ми загряти както при 2-3то упражнение..по време на серйиките ме болят ама болката е поносима, но като свършя серията и като ме изреже се 1 ще ми се счупи скелета. Ще се пробвам да отпускам леко да видя дали болката ще я утешя.

Аз пък смятам ,че е от неправилно изпълнение и то не само на самите кофички , но и на упражненията преди тях -> като резултат натоварваш много раменните стави и мускули.

27.04.09
09:50

казано от kilima7 на 27.04.09, 04:11:

казано от Petar Cholakov на 24.04.09, 21:27:

Аз пък смятам ,че е от неправилно изпълнение и то не само на самите кофички , но и на упражненията преди тях -> като резултат натоварваш много раменните стави и мускули.

Мен не ме боли рамото или гърдата, мен ме боли ключицата.

20.05.09
21:45

Преди няколко дни докато правиx кофички ме заболя гръдната кост. И сега, когато правя кофички ме заболява много зверски. Нз тогава претовариx ли се какво направиx. Ако може някой да даде съвет какво да правя.

Мнението беше редактирано от Митко на 20.05.09 21:45.

20.05.09
21:50

Да ти кажя, вече мен не ме боли зверски като преди, сигорно вече костта ми е свикнала. Единственото което промених от тогава до сега е, да отпускаш бавно като свършиш сериите. Това би трябвало да оспокои болката. След време като ти свикне костта, няма да те боли! Успех!!

20.05.09
21:56

Надявам се да помогне, но се притесниx защото болката си се усеща и при леки натоварвания не само от упражнения, а и до сега не бяx имал проблем с кофичките.

20.05.09
22:01

И при мене беше така, например като правя лег или полу-лег пак ме наболяваше но, се оправи с времето..просто отпускай внимателно и дано да се оправи, ако не се подобри, отиди при лекар вече. ;)

20.05.09
22:05

Ще пробвам и дано няма проблеми. Мерси за бързия отговор :)

20.05.09
22:08

Няма проблем :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1