Падане на кръвна захар

22.04.09
19:58

Два пъти ми се случва. Прилошава ми, започвам да се потя много, пребледнявам, погледа ми се замрежва и нацяло спирам да виждам. Днес беше вторият път, не се стигна да изключа нацяло. Като почна да ми се премрежва погледа глътнах малко кола легнах с главата ниско и след 10-15 мин бях добре, но се случва за втори път и ме притеснява. Предният беше преди около месец и нещо. Дали някой е имал същият проблем и знае от какво може да е. Не съм тренирал на гладно, нямам проблеми с кръвно мерил съм го и е съвсем нормално. Дали може да е ако си се наял преди тренировка, че така ми се случи, че ядох преди тренировка? Някакви идеи някой?

22.04.09
20:13

На колко години си?
Аз имах същия проблем когато бях около 15 годишен.Тренирах 9-10 пъти седмично и се храних лошо.Докторите ми казаха ,че може да е от това , от бързия растеж (нещо което често им е оправдание да не дадат точна диагноза) ,както и от стрес.Миналата година ми се случи няколко пъти от липса на въглехидрат.Бях ял само месо(само пържола без зеленчуци дори) цял ден ,като непосредствено след 2-ро или 3-то хранене ми причерня.Изядох една вафла и 15 минути по-късно пак работех.
Споделям ти моя опит ,ако ти отговаря до някъде на въпроса -добре , но все пак смятам ,че трябва да си направиш пълни изследвания.

22.04.09
20:57

казано от freak? на 22.04.09, 19:58:

Два пъти ми се случва. Прилошава ми, започвам да се потя много, пребледнявам, погледа ми се замрежва и нацяло спирам да виждам. .... нямам проблеми с кръвно ....

Това, което описваш, при мен се е случвало, когато ми пада кръвното. Случваше ми се по-често като ученичка - припадала съм даже. Иначе и моето кръвно е нормално.
Изследвания във всеки един случай е добре да си направиш.

22.04.09
21:11

Ами ще пусна тези дни едни изследвания и без това писанец е до нас. Винаги са ми били перфекти изследванията само веднъж имах асат и алат повишени и то доста, но така и не разбраха какво ми, пък и се чувствах супер. След един месец пак ги направих и нищо ми нямаше. На 16 почти 17 съм, тренирам 3 пъти седмично нямам някакъв определен хранителен режим.  Чудя се дали от май месец да почна 3 седмици НВД, след това 4 РБД и пак НВД, за да вкарам малко ред в храненето, но се притеснявам тъй като знам, че при НВД кръвната захар пада и с тези работи дето ги правя да не направя някоя беля...

23.04.09
02:56

Компетентен отговор дали да почнеш НВД немога да ти дам, но те съветвам, тъй като и майка ми и приятелката ми са с ниска захар, постоянно си носи нещо сладко(вафли, бонбони) в теб!

Мнението беше редактирано от Lenks на 23.04.09 11:39.

23.04.09
06:38

Аз четох тук статии точно за тези неща... за НВД, кръвната захър и ниското кръвно. Доколкото помня да ти падне кръвната захър и да ти е ниско кръвното са съвсем различни неща. Ако не се лъжа де.

23.04.09
07:47

не се лъжеш...различни са

MO

23.04.09
11:11

казано от kilima7 на 22.04.09, 20:13:

На колко години си?
Аз имах същия проблем когато бях около 15 годишен.Тренирах 9-10 пъти седмично и се храних лошо.Докторите ми казаха ,че може да е от това , от бързия растеж (нещо което често им е оправдание да не дадат точна диагноза) ,както и от стрес.Миналата година ми се случи няколко пъти от липса на въглехидрат.Бях ял само месо(само пържола без зеленчуци дори) цял ден ,като непосредствено след 2-ро или 3-то хранене ми причерня.Изядох една вафла и 15 минути по-късно пак работех.
Споделям ти моя опит ,ако ти отговаря до някъде на въпроса -добре , но все пак смятам ,че трябва да си направиш пълни изследвания.

Разтеж ? Какво си тренирал 10 пъти в седмицата ?

23.04.09
11:39

Имах предвид ниска захар, извинявайте :) Сутрин и аз не знам какво пиша :)

Мнението беше редактирано от Lenks на 23.04.09 11:40.

24.04.09
23:35

казано от mondors на 23.04.09, 11:11:

казано от kilima7 на 22.04.09, 20:13:

На колко години си?

Разтеж ? Какво си тренирал 10 пъти в седмицата ?

Тренирах баскетбол , така че не такъв растеж ,за какъвто си мислиш ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1