Ръжени тестени изделия

24.04.09
09:44

Чудя се някой знае ли как да различи истинските от фълшивите ръжени изделия имам предвид хляб питки пици и т.н. На пазара има доста боядисани нацапани и т.н. които нямат нищо общо с ръж. Хапвам сега един хамбургер с УЖ ръжена питка и се чудя дали наистина е ръжен.

24.04.09
10:44

Ами на мен това, което са ми казвали за черния хляб е, че засища с малко количество, докато при белия хляб и подобни трябва да изядеш повече, докато се усетиш сит. Все пак истинският черен хляб набъбва в стомаха и заема повече място. Но не знам специално за ръжения, това съм го чувала за черния хляб по принцип.

Е аз нямам предвид конкретно ръжените а тия които на вид са диетични, а като хранителни качества ...божа работа. Човек може ли да се довери на определена храна на база цвета и които не рядко бива подправян.

24.04.09
11:04

Ръжта е гадна и малко една... горчива стои. Тук имаме наблизо една пицария, от която поръчвам пици с ръжен блат. Наистина е ръжен - изглежда като подметка и е твърд като фризби  :lol:

Мнението беше редактирано от Winnie на 24.04.09 11:04.

24.04.09
11:10

казано от Winnie на 24.04.09, 11:04:

Ръжта е гадна и малко една... горчива стои. Тук имаме наблизо една пицария, от която поръчвам пици с ръжен блат. Наистина е ръжен - изглежда като подметка и е твърд като фризби  :lol:

Коя е и къде е тази пицарийка :)

24.04.09
11:15

“Фиоре” във Варна, Цветен квартал :)

25.04.09
05:41

Наистина Истинските ръжени продукти са по-твърди.Купувам си ръжен хляб от семейни приятели,които имат малка фурна и се опитват да пробият в Пловдив.И освен това,истински ръжените продукти имам леко горчив вкус. :)

Опааа това значи, че този хамбургер който си харесах е минал през бояджията :(, жалко пък беше тооолкова вкусен :(

25.04.09
07:17

Рьжта не втасва и не бухва, затова стои степано тестото. Леко киселее и горчи. Истинският ръжен хляб е тежък и твърд и видът му е нелицеприятен. Всичко друго е минало покрай ръжта. Хлебарите затова не правят ръжени хлябове, защото простият народ гледа външния вид, а не полезните качества. Вярвам само на домашния ръжен хляб и с едно на ум на вита ръж и ръжените макарони - доста са гадни, тежки и степани

26.04.09
10:58

Аз обожавам ръжени изделия и са ми доста вкусни.

26.04.09
15:30

За Великден си направих ръжен козунак,със сурови бадеми и кафява захар.Вкусно и полезно! ;)

Мнението беше редактирано от fitman на 26.04.09 15:31.

26.04.09
17:39

казано от fitman на 26.04.09, 15:30:

За Великден си направих ръжен козунак,със сурови бадеми и кафява захар.Вкусно и полезно! ;)

и аз ама със стевия

15.05.09
17:07

Купих си някакъв хляб на който отзаде пише за въглехидратите, че се делят на влакнини,разтворими и неразтворими, това как да го разбирам?

Мнението беше редактирано от Lenks на 15.05.09 17:08.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1