23.08.08
14:38
Здравейте и от мен!
Като първи пост да се представя, посещавам форума и сайта от 1 година вече (като се занимавам с фитнес само от 1 месец и половина) , чета колкото мога и гледам да попивам важната информация, а тя не е малко. Искам да ви поздравя за чудесната работа със сайта и форума и да продължавате все така! Казвам се Драгомир (Драго).
Въпреки многото изчетени постове и мерака да се включа в някоя от темите, все не събирам куража да го направя, но ето че вече дойде и този момент, защото чрез този дневник ще имам още една причина да посещавам форума и да задавам въпросите си в моята си лична темичка. :)
На 17 години съм, от гр. София. Тежа 66 кг. като не мога да кажа, че не ми личат, определено имам тук там да свалям (но не това ми е целта, но за това по-надолу) . Ръст - 1, 76 см. (Тези дни ще трябва и да си направя и няколко замервания на бедра, гърди и т.н. За сега мога да кажа, че ръката ми е 35 см. стегната) . Занимавам се активно със спорт от малък, минал съм през какво ли не, но за съжаление винаги съм бил несериозен (може би не са ме грабвали така спортовете, които съм практикувал) , но най-накрая попаднах на правилния, който винаги ще ме влече и ще гледам да го практикувам винаги, когато имам възможност и това е - тениса. Играя тенис вече от 4 години и половина, бих казал досте добре съм се развил в тази насока.
Отдавна исках да започна да ходя и на фитнес, но за съжаление моите родители не бяха много съгласни, защото се притесняваха за развитието ми (най-вече за ръста ми, притесняват се да не остана нисък :) ) . От година насам, както вече казах посещавам форума и сайта от чисто любопиство и с надеждата, че някой ден ще мога да видя аджеба що е това фитнес зала. :) И ето, че с началото на лятната ваканция започна моята нова мания (да, може да се каже вече мания, защото много се запалих и ходя с голямо желание да тренриам) .
В момента целта ми е постигане на ММ като имам намерения да кача до 74-75 кг. и след това да сваля отново с цел постигане на релеф. Стриктна диета не спазвам, просто гледам да наблягам на по-чести хранения (тук искам да вметна, че от малък режима ми на хранене е много лош. Преди училище я ям, я не. И никога не съм си купувал сандвичи, банички и т.н. от лафките. Както и да е, със старта на фитнеса започна и по-правилното ми (надявам се) хранене. Гледам да хапвам по 5-6 пъти на ден като наблягам най-вече на прясно - кисело мляко (сутрин задължително закуска с овесени ядки и прясно мляко), общо взето всякакво месо, в нашето семейство се консумира често и ако няма месо, не е хубаво така да се каже :D, ориз и пилешко (не ги консумирам всеки ден, но поне 2-3 пъти седмично) , 1 лъжичка мед след тренировка, 4 яйца почти всеки ден, извара всяка вечер си слагам по малко, ядки (по принцип обичам много бадем, но не знам защо не ми понасят суровите - страшно много ми дразнят гърлото, за това последните сурови си ги пекнах малко във фурната и станаха супер - тук идва първия ми въпрос - с какво суровите са по-различни от вече изпечените ядки при положение, че сол, масло и т.н. не слагам, просто са леко запечени? ) , от 4 дни ползвам и някои хранителни добавки, но и за тях по-долу, защото имам няколко питания, банани ( и др, плодове разбира се) , домати и краставици доста често се сервират, картофи малко по-рядко като за съжаление в повечето случаи са пържени и сирене. Преди пиех и доста кола, но от 3-4 месеца вече не. Пия доста често натурален сок - най-вече Cappy Multivitamin.
Тренирам 4 пъти седмично в залата ( и 3 - 4 пъти тенис, няма как) . Започнах с фитнес инструктор, за да разбера тънкостите на упржаненията, а и да имам някаква програма, която да следвам и тя е:
Понеделник: Гърди + предно рамо
Вторник: Гръб (+ трапец) + задно рамо
Сряда: Почивка
Четвъртък: Крака
Петък: Бицепс + трицепс
Събота и Неделя: Почивка
Както казах тренирам за покачване на ММ като правя по 3-4 упражнения на мускулна група с 4 серии с тежест с която мога да изкарам максимум 8-10 повторения.
Добавките, които взимам са: American Stamina (ASN) и Bargain Whey (ASN) . И двете ги пия по 2 пъти на ден - 1 път преди тренировка и 1 след. Тук искам да вметна, че Bargain Whey (шоколад) има невероятен вкус смесен с мляко!
След като свърша този протеин, с един приятел ще си направим партия и ще си вземем American Whey от 5 кг.
Тук искам да попитам, тъй като след постигането на нужната ММ искам да правя релеф, добра идея ли е да използвам Universal Animal Cuts, или е прекалено “хард” ?
Също така, бих казал, че имам малко излишна подкожна “вода” (надявам се не са мазнини) при гърдите и малко в корема (имам около 2-3 см. ) , това с продълженеи на тренировките предполагам ще се промени и гърдите ми ще се оформят добре, но за корема аз правя коремни, които знам, че няма да как да донесъ ефект сега, защото качвам маса, но дали след това, когато свалям няма да имам вече изградени “плочки” , които да си проличат да кажем “по-бързо” (надявам се разбахте питането ми) ?
Ще се радвам да споделите някакви мнения за “диетата” ми, тренировъчния режим, както и нещо за добавките.
В понеделник ще пусна за първи път как е протекла тренировката ми и надявам се някакви размери по които да се сравня след време и евентуално да намерим разликите. :)
Желание имам и с вече повече натрупан опит в спорта, мога да кажа, че съм в пъти по-организиран и сериозен и няма намерения да се отказвам, стига да нямам някаква наложителна причина.
Благодаря на тези, които са стигнали до този ред (защото аз се поизморих от писането, но се надявам да си е заслужавало) и до скоро!
Темата беше редактирана от sniperfan на 23.08.08 20:44.
Уха, май съм прекалил с дължината на постинга си като гледам “отговорите” в него. :D Но, нищо де ще продължавам да си пиша с надеждата по-натам да има повече интерес.
Днешния ден протече така:
Сутринта в 9:35 си хапнах: 250 мл прясно мляко с овесени ядки, 1 банан, 1 лъжица мед, 1 доза American Stamina и 1 доза протеин (Bargain Whey) .
10:50 бях във фитнеса като тренировката протече по следния начин (днес тренирах гърди, без рамо :\, но ще си наваксам) .
Загрявка с лоста на нормална лежанка - 20 повторения (20 кг. )
След това 30 кг - 15 повторения
След това серии: 4 серии х 8 повторения х 45 кг.
След това отново с щанга на “наклонена” (не се сещам за точното име) на горе лежанка: 4 серии х 8 повторения х 35 кг.
Отново “наклонена” лежанка, но надолу: 2 серии х 7-8 повторения х 35 кг (след това бях доста изморен и леко ме затисна щангата, но ми помогнах де :) ) 2 серии х 10 повторения х 30 кг.
И накрая пек-дек: 4 серии х 12-14 повторения х 35 кг.
Тренировката приключи в 12:00, в 12:20 бях в нас и веднага пих един протеинов шейк и една чаша сок и вода. В 13:30 обядвах 1 свинска пържола с малко пържени картофи и една чаша вода.
30 мин. след това пих и Stamina-та и 20 мин. след това на тенис. В 17:15 се прибрах, пих една кофичка мляко.
Сега 20:10, ще ям омлет (с 4 яйца) и шунка + пържени лукчета.
Преди лягане ще хапна 100 гр. извара.
Да добавя, че прясно мляко за деня ми се събира 800 мл. като мисля след малко да изпия и останалото.
Това е за днес. Утре следва гръб и рамо.
Трябваше днес и мерки да сложа някакви, но не намерих с какво, но ще гледам да се премеря тези дни.
Моля, всякакви съвети и забележки са добре дошли! :)
Мнението беше редактирано от sniperfan на 25.08.08 16:56.
Днес (вторник) - гръб
9:30 - овесени ядки с 350 мл. мляко.
13:00 - 2 филии, шунка около 100 гр. , кашкаваш 100 гр. и една чаша прясно мляко.
14:00 - протеин (в 200 мл. мляко) и стамината + 1 лъжица мед.
15:00 във фитнеса:
Гребане с дъмбел: 20 пъти х 8 кг (загрявка) , 15 пъти х 12 кг (загрявка)—> 4 серии х 8 повторения х 20 кг.
Следващото упражние за съжаление не знам как се казва и не намирам в сайта, но представлява една машина - сядаш и дърпаш от едната страна с една ръка и след това с другата—> 4 х 8 х 15 кг.
Хоризонтален скрипец: 4 х 8 х 40 кг.
Вертикален скрипец (с тесен хват и зад врат): 4 х 8 х 35 кг.
Хиперекстензии: 4 х 13-15 повторения
Пек бек: 4 х 8 х 30 кг.
Повдигане на щанга до брадата: 4 х 7-8 х 20 кг.
За трапец - дъмбели: 4 х 8 х 25 кг. (мисля, че мога и повече, но следващия път) .
След тренировката (~ 17:10): протеина + стамината (отново с мляко) + 1 лъжица мед.
17:40 - 4 варени яйца (без жълтъците)
18:10 - диня, 6-7 парчета.
20:00 - пиле + малко пържени картофи + броколи и моркови (задушени) + 6-7 панирани кръгове лукчета.
Сега преди лягане мисля да похапна 2 праскови (и не две череши :D ) ами няколко сливи, че ме изкушават. И преди лягане 100 гр. извара.
Отново за деня ми се събира 1 л. мляко и около 2 л. вода.
26.08.08
21:46
Уааааау...колко много буквиии... :coolsmile:
2-3 сантима талия..не е точно водица. : )) Как да го обясня...водата е размиване на дефиницията.Примерно един ден плочките ти са добре сепарирани,един - не .Когато си по-”сух” кожата стои като залепнала.
Няма какво да се коментира по дневникът ти,продължавай да си го попълваш. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 26.08.08 21:47.
Ясно, то и без това не тренирам за релеф, че да искам плочки (сега) , по-нататък ще му мусля. :)
Сряда беше почивка, а днес правих крака.
Сутринта 10:50 закуска (днес малко се пооспах :) ) овесени ядки + 300 мл. прясно мляко, 1 лъжица мед, 1 банан, протеин + 200 мл. още прясно мляко и стамината.
11:50 бях във фитнеса:
10 клякания само с лоста за загрявка (20 кг) , 10 (30 кг)—> 3 серии по 40 кг. х повторения и 4тата серия я направих с 50 кг. , 7 пъти успях да клекна.
Бедрено разгъване: 4 серии х 8 повторения х 35 кг.
Бедрено сгъване: 4 серии х 8 повторения х 35 кг. (последната серия свалих на 30 кг. и изкарах 10 повторения) .
Калф машина: 4 серии х 10-12 повторения х 25 кг.
И като за финал коремни преси, правих до откат 4 серии с 15 сек. почивка м/у всяка.
След като се прибрах 13:20, веднага протеина си сипах (пропуснах днес да пия втора доза стамина и чак утре ще пия мисля, че не е фатално) .
Обядвах 1,5 пържолка (вратна) и малко пържени картофи от снощи (майка ми ги прави страхотни :P ) , 1 лъжица мед.
16:00 - 4 белтъка.
17:40 - 1 кофичка кисело мляко
20:30 - гювече ( + още едно цяло яйце)
След 1-2 часа ще си сложа извара - 100 гр.
За деня ми се събират около 2,5 л. вода и 1 л. прясно мляко.
П.С: Много е кофти, когато имам мускулна треска на краката, сега почвам да я усещам лека по лека... :D
Утре следват ръцете.
казано от sniperfan на 28.08.08, 17:53:
П.С: Много е кофти, когато имам мускулна треска на краката.
Не съм съгласен :) Много ми е мъчно за мускулната треска вече :(
И така, мускулната на краката още си ме държи и не мога да кажа, че е приятно особено като се имаше предвид днешната ми тренировка по тенис. :D
Така, днес тренирах ръце и трябва да отбележа, че не съм доволен от днешната си тренировка, защото имах доста неща да правя и малко време (бързах за другата тренировка, но аз съм си виновен, защото късно отидох на фитнес) .
В 10:30 закусих овесени ядки + 250мл. прясно мляко, протеинов шейк в 200 мл. мляко, стамина.
11:40 бях във фитнеса:
Започнах с раменете:
Не знам как се казва упражнението, но се прави с дъмбели (в моя случай седнал го правих) и вдигам с двете ръце нагоре:
20 пъти загрявка - 5кг, 15 пъти - 8 кг——> 4 серии х 8 повторения х 12 кг .
Повдигане на ръце встрани: 4 х 8 х 7 кг.
Повдигане на ръце напред: 4 х 8 х 7 кг.
Трицепс:
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват: 20 пъти с лоста (20кг) , 15 пъти (30 кг)——> 4 серии х 8 повторения х 35 кг. (знам, че не е много, но нямаше кой да ме пази за повече, вече няколко пъти ме затиска щангата. Добре, че е лека та мога да си я вдигна като сменя хвата. )
Трицепсово разгъване на горен скрипец: 4 х 8 х 45 кг.
Разгъване на дъмбел зад глава: 4 х 8 х 5 кг. (не мога повече и това си е :D ) .
Бицепс:
Сгъване с щанга: 4 х 8 х 10 кг.
Скотово с дъмбели: 4 х 8 х 7 кг.
И другото сгъване не знам как се казва, пак с дъмбели (прилича на Кръстосано чуково сгъване с дъмбели, но без това кръстосване, ами само се сгъва ръката и дъмбела е във вертикално положение) : 4 х 8 х 7 кг.
След като се прибрах (13:30) си направих на бързо ризото - около 200 гр. + 100 гр. шунка + 150 гр. кашкавал + протеиновия ми шейк.
15:15 бях в Борисовата на тенис до 17:30.
Ядох диня (7-8 парчета) , 4 белтъка и 1 час по-късно една кофичка кисело мляко.
20:30 - домат + сирене + картофена манджа (с доста ориз) - май не е добре да ям толкова въглехидрати вечер?
21:40 - 500 мл. прясно мляко.
23:27 (сега) - 2 праскови.
Събота и неделя почивам.
31.08.08
13:21
Ааа най-доволен съм от тренировките и най-добре заспивам с мускулна на краката...сега не получавам де..преди когато имах мускулни трески.Значи това да си опнеш пръстчетата на краката и да ти изтръпнат бедрата и глутеусите,да се изтегнеш като котка и да заспиш... няма друго такова. : ))
Не се бях замислял до сега от тази гледна точка за мускулната треска на краката (а и където и да е). Но може да се каже, че е гот. :)
Относно днешния ден:
Храненето общо взето беше зле, но ще наваксам де.
Сутринта 10:20 - 2 филии (пържени) с мед. 13:30 ориз с едно бутче. 15:30 - протеин + стамина + 200 мл. сок мултивитамин.
16:15 във фитнеса - ден за гърди.
20 пъти, 15 пъти х 20 кг. - загрявка на нормалната лежанка.
8 пъти х 40 кг.
И 2 серии по 8 пъти х 50 кг.
След това на “изправената” лежанка - 3 серии х 40 кг. х 8 повторения
И последното за гърди: лицеви х 3 серии х 20 повторения
След това на наклонената лежанка - 3 серии х 50 кг. х 8 повторения
На пек - дека: 4 серии х 30 кг. х 12-15 повторения
И накрая коремни преси - 4 серии до откат с почивка 15 сек. м/у всяка.
Като се прибрах 18:05 - протеинчето, 4 яйца и 5-6 парчета динка.
20:00 - 1 парче пица и 1 чаша кола си позволих.
Сега: 23:27 мисля да изпия 500 мл. прясно мляко и малко извара да си сложа и да си изпия втората доза стамина.
Доволен съм от тренировката ми, но от храненето събота, неделя и днес - не...
Утре гръб.
Гръб.
9:20 закуска 250 мл. прясно мляко + овесени ядки, 1 банан, протеинов шейк и стамина.
10:30 във фитнеса:
Гребане с дъмбел: 20 пъти х 8 кг (загрявка) , 15 пъти х 12 кг (загрявка)—> 4 серии х 8 повторения х 20 кг.
Следващото упражние за съжаление не знам как се казва и не намирам в сайта, но представлява една машина - сядаш и дърпаш от едната страна с една ръка и след това с другата—> 4 х 8 х 17,5 кг.
Хоризонтален скрипец: 4 х 8 х 40 кг.
Вертикален скрипец (с тесен хват и зад врат): 4 х 8 х 35 кг.
Хиперекстензии: 4 х 13-15 повторения
Пек бек: 4 х 8 х 30 кг.
Повдигане на скрипец мисля, че се води (от земята) до брадата: 4 х 8 х 50 кг.
За трапец - дъмбели: 4 х 8 х 30 кг.
Като за финал: 4 серии коремни с 15 сек. почивка м/у тях.
12:30 протеинов шейк, стамина, 1 лъжица мед, 150гр. ориз, 5-60 гр. шунка, 3-40 гр. кашкавал.
15:00 4 белтъка и 1 жълтък.
18:30 - 1 кофичка кисело мляко
20:00 - майка ми пак беше сготвила нещо много вкусно, някакво пилешко беше, чисто месо и пържени картофи.
1 час след това 2 праскови.
И сега 23:45 ще хапна 100 гр. извара и 1 чаша прясно мляко.
Утре е ден за почивка.
За целия ден ми се събират 1 л. прясно мляко, 400 мл. натурален сок и около 2 л. вода.
М/у другото, не знам какво ми беше станало, но още през нощта усетих как лявата ми ръка пулсира много странно. Точно където е трицепса и все едно се стяга сам мускула. Цял ден бях така и това ту спира, ту почва. От 1-2 часа вече го няма, но беше дразнещо. Не съм правил за трицепс вчера нищо, правих гърди. Случвало ли ви се е и на вас, защо се получава така (толкова време не ми се струва нормално) ?
Мнението беше редактирано от sniperfan на 02.09.08 20:34.
Крака:
10:00 овесени ядки + 250 мл. прясно мляко, протеинов шейк, стамина, 150-200 мл. сок.
11:00 във фитнеса:
Клякания с щанга - 10 пъти (20 кг), 10 пъти (30 кг) , 4 серии х 7-8 клякания х 45 кг. (страх ме беше с повече днес) .
Бедрено разгъване: 4 серии х 8 повторения х 35 кг.
Бедрено сгъване: 2х8х40 кг - 2х8х35 кг
Калф машина: 4 серии х 10-12 повторения х 30 кг.
Днешната тренировка я направих много добре мисля, защото краката ми са много добре изморени и усещам страшна мускулна треска утре.
13:00 - протеинов шейк, стамина.
13:40 - мусака с една филия хляб
16:00 - кофичка кисело мляко
19:30 - салата (домати, краставици и сирене) , кебап (+ пюре)
22:30 - ще хапна извара 100гр. и поне 400 мл. прясно мляко.
Днес нямаше кога да си сваря едни яйца. :\
Утре следват ръце.
Мнението беше редактирано от sniperfan на 04.09.08 18:39.
07.09.08
10:59
Пичаго искам да те попитам дали си доволен от Стамината(усещаш ли подобрение,възстановяваш ли се и т.н.),защото и аз мисля да си зема като теб Стамината и Баргейна
Здравей,
ами какво да ти кажа за Стамината... Аз я пия от кажи речи, самото начало на моите фитнес “занимания” следователно, не бих могъл да ти кажа колко въздейства върху силата ми, но мога да кажа, че ми помага много за издържливостта и намалява времето за почивки м/у сериите (не чувствам толкова голяма умора) .
Тъй като ходя и на тенис, мога да кажа, че страшно много ми помага за умората (тоест, не се чувствам изморен) след тренировките. В понеделник, петък ( и понякога четвъртък) дори ходя и на фитнес и на тенис и се чувствам свеж. ;)
Ако си решил вече да го взимаш, не се чуди. ;)
Здравейте, малко почивка правя с тренировъчния си режим (попълването на дневника по-точно) , защото тренировките ми не се различават особено от първите ми постове (с изключение на някои упражнение, където съм качил малко повече кг. ) .
Сега почвам училище и става малко кофти. И за това исках да ви попитам: Тъй като явно ще тренирам вечер, можете ли да ми кажете как да пия протеина (по 2 пъти на ден) - 1 път сутрин и 1 път след тренировка, или 1 час преди тренировка и 15 до 30 мин. след нея?
Също така, с един приятел май се решихме да си купим Universal Animal m-stack, но преди това искам някакво мнение за този продукт от тези, които са по-запознати - заслужава ли си и най-вече “вреди” ли на здравето? Малко ме притесняват тези описания, където активирал няколко хормона (тестостерон, хормона на растежа и т.н. ) ?
Ще съм много благодарен, ако ми съдействате!
П.С: Между другото няма как да не отбележа, че днъс съм рожденник (правя пълни 17 годинки :D ) и утре следва голямо черпение. :D Правя едно виртуално черпене на читатлите на дневника ми с няколко бири по желание, пък някой ден може и на живо! Айде наздраве!
Мнението беше редактирано от sniperfan на 14.09.08 16:46.
Май отдавна не съм си писал в дневника.
Новости около мен - качих 3 кг. вече (от както пиша в дневника) май не е много, но пак се радвам, на резултата. Също така от 5 дни вече пия и m-stack + протеин след тренировка. Все още няма “феноменална”разлика, но поне хубавото е, че нямам никакви проблеми с - нервност, безсъние и др. такива оплаквания по нета. Знам ли, след 2-те седмици които остават какъв ще е резултата.
Вече на всички упражнения съм качил кг. -те, което може само да ме радва.
От тези 5 дни, съм и в нов фитнес - цените са супер, уредите са чисто нови и е сравнително голям, а и ми е на 200 м. от блока.
Продължавам си по старата програма като само краката са в петък, а ръцете в четвъртък като раменете ги тренирам в петък, а не както до сега заедно с ръце.
Правих за първи път лег-преса (тъй като в новия фитнес има уред) и правих 4 серии с по 120 кг. , което май пак не е чак толкова много, но следващия път ще пробвам с повече.
Другото, което е (малко неприятно) - и на двете ръце започва съвсем леко да ми се цепи кожата. Имам едни малки синьо-лилави чертички (3-4 см. дълги). Четох по форума за стриите, но явно няма оправия. Поне за сега са малки и трябва да се вгледаш да ги видиш. Ще си купя някакъв превантивен крем за всеки случай.
Ами това е общо взето за сега, на края на цикъла със стака, ще направя замерване вече кг. и см.
O, Драго! ;-)
Сериозно си се захванал с фитнеса значи! Супер! Само да те питам закъде точно бързаш с тоя m-stack? Чете ли му съдържанието, преди да го почнеш и знаеш ли дали е подходящ за твоята възраст?
Здрасти, Боби!
Търся те аз по ICQ-то (видях ти дневника и викам си - “А! Боби!” :) ) и понеже и аз много се запалих и ми се щеше да си поприказваме. Нищо де, ще се засечем. :)
Иначе за м-стака, да може да се каже, че съм поизбързал, но мерака ми е голям. :\ Доста изчетох по форуми и сайтове за него и доста се поинтересувах преди да го купя, също така и разпитах някои познати за него. Реално като се замислиш, не се препоръчва на лица под 18 год. (като изключим това, че се пише от фирмите за “предотвратят” евентуални инциденти) , има си организми, които на тази възраст са си вече развити и такива, които все още не... Е, аз съм нито напълно развит, нито недоразвит, ако мога да се изкажа така. Т.е. дали ще съм на 18, или 17 в момента е все тая.
Другите две неща, които може би ще “спрат” ефекта му са: малкият стаж, който имам във фитнеса и това, че нивото ми на тестостерон ми е достатъчно високо, за да го усетя стака.
Но въпреки това, имаше доста добри отзиви за продукта и реших да го пробвам.
Ще взема едни снимки поне да кача, от доста време пиша в дневника, мерки нямам та поне едни снимчици да сложа, да не съм голословен съвсем. :)
Айде ще се радвам да си побъбрим по месинджъра, следя ти дневника с интерес (много навътре си с нещата определено, браво :) ).
Надявам се и на другите да им е поне малко интересно развитието на дневничето ми.
Ъхъ,хъм,хъм.Малките самоубийци с големи мераци.Чудесно и аз ще следя дневника ти с интерес какво става след химизацията на един тинейджър.Сега учениците гълтат химикалите като бонбони.След това са като дрогирани. :-)
Утре може би ще напиша малко по-подробно как се развиха тренировките ми в последно време, но бях обещал отдавна снимка, та вчера си направих една такава (доста позьорска, с много лошо качество, но все пак е нещо...) , малко ме срам да я пусна, но обещах. :D
http://img149.imageshack.us/my.php?image=drajko2205453ot6.jpg
Драго, няма от какво да се срамуваш! Добре си, особено в сравнение с връстниците си! Само не се отказвай, обемът и силата ще дойдат с времето!
ами като гледам добре се храниш но имам една забележка Стамина-та него вземаш както трябва.Сутрин не го вземаш на гладно а трябва :)
26.04.09
12:34
казано от Миро на 12.10.08, 19:00:
Ъхъ,хъм,хъм.Малките самоубийци с големи мераци.Чудесно и аз ще следя дневника ти с интерес какво става след химизацията на един тинейджър.Сега учениците гълтат химикалите като бонбони.След това са като дрогирани. :-)
К`ви химикали бе мен? К`ви 5 лева? Ти знаеш ли к`во въобще има в M-stak?
Господа, почистили сте дневника от прахта, която е събрал за половин година...
Не момчета (благодаря ти vlad-o за хубавия коментар) , но в един момент така се стекоха обстоятелствата, че не ми оставаше време да пиша във форума (а и не рядко да не мога да посещавам фитнеса) . Предстояха ми кандидат-студентски изпити, взех че се обвързах сериозно и така нататък...
Вече всичко е в релси, уча каквото искам (право), тренирам сериозно и обмислям слевдащия си цикъл. :) За времето, което не писах във форума доста неща минаха през организма ми... Имах моменти на спад и на възход. В мометна съм във втория етап. От един месец насам съм в много строг режим на НВД, или почти изцяло протеинова диета. Целта ми е да поизчистя останалите мазнинки по долната част на корема и като цяло да докарам повечко релеф. След празниците и януарската сесия започвам да вкарвам и въглехидратите за маса.
Ето ви и пример от диетата ми, която почти не се различава всеки ден:
Сутрин - протеинов шейк + банан (за сега съм спрял овесените ядки, или поне от време на време ги консумирам)
Преди тренировка: Л-карнитин, Л-глутамин
След тренировка: протеинов шейк + Л-глутамин
40-тина мин. след тренировката идва и обядът: 2 пилешки пържоли от филе и понякога си правя задушени зеленчуци.
Следобяд: протеинов шейк (в тренировъчни дни) и една лъжичка фъстъчено масло. Гледам да хапвам и супа по малко, за да раздвижи стомахчето. :)
Вечеря: 1-2 пил. пържоли от филе + салата. От време на време си позволявам и малко лютеница като добавка към месцето.
И преди лягане: 150-200 гр. извара.
През целия ден ми се събират около +/- 3л. вода.
Упражненията, които правя са с по 8 повторения в 3 серии.
Правя кардио като въртя на колелото HIIT . Много добре ми действа, съдейки по потта, която излиза. :) Лятото ще го правя със спринтове навън.
Посещавам фитнеса 5 пъти седмично.
За това време резултатите са видими, но има още леки корекции, които все още се мъча да направя, но всичко с времето. :)
Бях отишъл на 78/9 кг. сега съм 75 кг. за 1 месец.
Ще гледам да споделям по-често какво ново има около мен, току виж и някоя снимка се престраша ха. :)
Хайде по-здрави!
Мнението беше редактирано от sniperfan на 01.12.10 16:42.